Rukopis zločinu

Rukopis zločinu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490720/mid_rukopis-zlocinu-bhi-490720.jpg 4 30 5

Profesor literatury Connor Nye nebyl dlouho schopen nic napsat. Když mu konečně vyjde román o zavražděné ženě, doufá, že mu úspěch otevře dveře dál. Má to ale jeden háček. Knihu totiž nenapsal on, ale jeho studentka, která před dvěma lety zmizela. V románu se navíc detailně popisuje dosud nevyřešený případ a Connor se tak okamžitě ocitne v hledáčku policie.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Kill All Your Darlings , 2021


více info...

Přidat komentář

soukroma
15.08.2023 2 z 5

Krkolomný, kostrbatý, kulhající styl: nevěřícně jsem po 50 stranách zkoukla záložku pějící chválu na skvělého a plodného autora - mně to připadalo jako velice nepovedená prvotina.... A i když překlad (a chyby a překlepy) tomu nijak nepomohl, jistě nemohl za vše. Protože např. větu "předklonila se, až skoro sklouzla zadkem z pohovky na podlahu pokoje" by snad napsal jen školáček na vyplnění počtu slov. Prostě skoro sklouzla z pohovky, tečka, nic dalšího netřeba, leda by se to třeba odehrávalo mimo pozemskou gravitaci.
Vedle podivné zápletky, podivné postavy (jistě, ukrývající se po dva roky by se svou červenou kšticí byla opravdu nenápadná...), podivné dialogy, neukotvenost v čase - spousta věcí je líčena, pokud možno několikrát, jakoby se odehrála před pár dny či týdny. Nakonec se ukáže, že se odehrávala (vůči současnosti, kde se děj z větší části odehrává) před dvěma či pěti lety. Ne, dočíst nemožné a zbytečné.

Mikoláška
06.02.2023 4 z 5

Oddychová, svižná detektivka, žádný krvák, přiměřené násilí (detektivka se bez vraždy prostě neobejde), potvrzuje se, že v zoufalé situaci dělají lidé zoufalé věci a i když si myslíte, že někoho znáte, tak zjistíte, že neznáte...


Kenan
22.10.2022 3 z 5

Profesor literatury vydává knihu své zmizelé studentky, o které si myslí, že je mrtvá a už se nevrátí, pod svým jménem. Vše ale nabyde jiný směr, začne se obávat o svůj život a pátrat po pravdě. Kniha neobsahuje hluchá místa, zvraty nastupují jeden za druhým a na konci se dočkáme překvapení. Přesto ji za sebe musím hodnotit jako průměr.

Knihomolka97
29.06.2022 5 z 5

Kniha je správně napínavá, postupně odhaluje, jak to bylo se zmizením Madeline, s vraždou ženy z rukopisu a vyplývají na povrch zajímavá tajemství. Není to jen obyčejná detektivka, ale rozhodně nutí i k zamyšlení.
Přiznám, že mě konec překvapil, měla jsem trochu jinou teorii. No dobře, měla jsem jich několik, v průběhu jsem je měnila a stejně jsem se úplně netrefila. :)
4,5⭐/5⭐

Danago
16.06.2022 5 z 5

Tak to bylo velmi zajímavé a originální čtení. Není to žádný krvák, ale z příběhu je cítit úzkost a strach hlavního hrdiny, který se musí potýkat se svým vlastním svědomím, ale i s podezřením z vraždy, kterou nespáchal. Profesor literatury je postaven před rozhodnutí, zda se přiznat ke krádeži rukopisu a přijít o všechno, co je pro něj nyní důležité, ale být očištěn z obvinění . Nebo čelit obvinění z vraždy a doufat, že pravý viník bude přesto odhalen a dopaden. Z pohledu čtenáře se zdá jednání hlavního hrdiny nepochopitelné, ale on má své důvody pro své činy. I když se možná zdá, že víte vše není tomu tak , kniha postupně odhaluje tajemství, motivy a v závěru nám připraví zajímavé odhalení.