Roztomilé děvče

Roztomilé děvče https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12422/roztomile-devce-12422.jpg 4 30 3

Životopisný román o slavné i sporné éře hvězdy českého filmu, Nataše Gollové. Román zachycuje Natašu Gollovou v období tzv. Protektorátu, kdy byla herečka na vrcholu své slávy a popularity. Zabývá se jejím kontroverzním vztahem k Wilhelmu Söhnelovi, pověřenci německé okupační správy na Barrandově. Její úspěch byl poznamenán výčitkami svědomí a pochybnostmi o správnosti svého postoje a uměleckého působení v této době. V příběhu se setkáváme s množstvím jmen českého filmu 40. let. ... celý text

Přidat komentář

topipig
25.02.2017 4 z 5

Zajímavá výprava do života Nataši Gollové, která zažívá svoje životní peripetie v období Protektorátu, konkrétně mezi roky 1941 - 1945. Je to napsáno jak z pohledu Gollové, tak z pohledu jejích přátel a hereckých kolegů. Dohromady to dělá gradující vyprávění, které by stálo za to zfilmovat. Jenže v dnešní době by na to nikdo neměl, jak z herců, tak z režisérů.

radekk33
08.10.2015 1 z 5

Kniha působí velmi nesourodě. Různé části na sebe navazují bez spojitosti. O životě herečky se toho mnoho nedozvíme. Pocitů a informací, které si můžeme odnést není mnoho.


Lenka4
06.07.2015 2 z 5

Zdá se, že známých událostí ze života Nataši Gollové během okupace není tolik, aby přinesly dostatek záchytných bodů pro napsání jejího příběhu. Nebo ho zvolený styl vyprávění příliš rozmělňuje, takže kniha není v prvé řadě o Nataše Gollové, ale spíše o dobových poměrech v uměleckém světě. U řady dialogů působí rušivě to, že jejich aktéři nejsou ztotožněni hned v úvodu. Celá kniha působí těkavým, neuspořádaným dojmem, chybí jí pevná jednotící linie. Rozhodně nedosahuje kvalit příběhu o Adině Mandlové.