Rozhovory se sériovými vrahy: Ti nejhorší vyprávějí svůj příběh

Rozhovory se sériovými vrahy: Ti nejhorší vyprávějí svůj příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504534/bmid_rozhovory-se-seriovymi-vrahy-ti-nej-9Ny-504534.jpg 4 27 7

Christopher Berry-Dee hovoří se sériovými vrahy. Coby uznávaný kriminolog si získal důvěru řady odsouzených monster. Vstoupil do přísně střežených věznic, kde s nimi probral jejich šokující zločiny. Výsledkem je tato kniha. Berry-Dee rekonstruuje případy Arthura J. Shawcrosse, Henryho Lee Lucase, Douglase D. Clarka a Carol M. Bundyové a řady dalších. Popisuje svá setkání s těmi nejhoršími, ale také reprodukuje jejich slova, jimiž ospravedlňují své zločiny. A umožňuje tak čtenáři nahlédnout do propasti…... celý text

Literatura světová Literatura faktu Žurnalistika, publicistika
Vydáno: , CPress
Originální název:

Talking with Serial Killers: The most evil men in the world tell their own stories


více info...

Přidat komentář

TinaBookBlog
18.11.2023 4 z 5

Kniha "Rozhovory se sériovými vrahy" je už dle názvu drsným čtením. Dozvíte se spoustu nechutných a zvrácených podrobností o desítkách vražd, které sužovaly převážně USA ve 20. stol. Autor vás provede tzv. dětstvím sériových vrahů, které se dětstvím opravdu nedá nazývat, až po pobyty v celách smrti.
Je to drsné vyprávění, které není pro slabé povahy.

Autor odvedl neskutečnou práci. Hned v úvodu knihy vysvětluje, co vše musel udělat, aby se s vrahy setkal. Klobouk dolů před jeho tvrdou prací.
Poznámky překladatele objasňují, co je potřeba, což je super.
Záporně hodnotím některé chyby nebo překlepy v datech / číslech. Místy vás to zarazí a donutí se vrátit o pár stránek zpět. Nicméně, knihu rozhodně doporučuji, pokud vás toto téma zajímá.

MarqueeMoon
10.09.2023 5 z 5

Riadna smotánka, všetko dobráci od kosti.
Stretne sa Henry Lee Lucas a Ottis Toole.. zrovna títo dvaja na seba navzájom natrafia.. to nevymyslíš.


Ronnie68
21.07.2023 4 z 5

Přečteno během jednoho dne ... Příběhy celkem 10 vrahů (ale 9 kapitol) ... Opravdu to není pro slabé povahy ... Z některých popisů činů mi zrovna nebylo nejlépe....

Lucina88
06.06.2023 3 z 5

Často se opakovaly věty, což mě dost vadilo a vždy mě to trochu rozladilo. Ale jinak zajímavé, až mrazivé..

werick
17.05.2023 4 z 5

Téma knihy je hrozné...šokující. Ze začátku jsem měla trochu problém vstřebávat detailně popsané činy, ale pak se člověk při čtení tak nějak otupí a pokračuje dál. Kniha se mi líbila tím, že to jsou fakta, nic víc kolem. V každé kapitole je pohled na věc od samotného vraha, což mi přišlo zajímavé a i proto jsem se vlastně do čtení pustila.

vojteska70
19.01.2023 4 z 5

Nečte se to vůbec hezký. Přesto je to zajímavá kniha

DreamerX9
23.12.2022 4 z 5

Nečte se to hezky nekdy až bere dech a za mě ani nejde až tak o odborný pohled na konkrétní případy ale spíše popis a vyčtení z informací a záznamů. Je zde popis několika patologických případů, líbí se mi že v jednotlivých kapitolách jsou sepsane samotné rozhovory s vrahy tudíž lze sledovat jejich úvahy i jednání či charakter. Převládá tam klasická myslenka zda je smrt trestem za krutý čin? Také se mi líbí popis vyšetřování a celkově řešení případů.