Romance v F-dur

nehodnoceno
Romance v F-dur https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326399/mid_romance-v-f-dur-V5T-326399.png 0 0 0

Malý hotel rodinného typu, kdesi v Haagu, ve kterém je dlouhodobě ubytováno 11 osob. Na dvě noci se zde ubytuje slavný huslový virtuos, který je po úspěšném koncertu nalezen ve svém pokoji mrtev – zastřelen. Během vyšetřování policie zjistí, že každý z ubytovaných zamlčuje některá důležitá fakta a každý z nich by mohl mít na houslistu "pifku", protože se ukáže, že šlo o pěkného darebáka a tím i motiv zavraždit ho. Obtížný případ rozplétá dvojice holadnských policistů s výpomocí detektiva Scotland Yardu.... celý text

Přidat komentář

encyklopedie
06.12.2021

(SPOILER) Malý hotel rodinného typu, kdesi v Haagu, ve kterém je dlouhodobě ubytováno 11 osob. Na dvě noci se zde ubytuje slavný huslový virtuos, který je po úspěšném koncertu nalezen ve svém pokoji mrtev – zastřelen. Během vyšetřování policie zjistí, že každý z ubytovaných zamlčuje některá důležitá fakta a každý z nich by mohl mít na houslistu "pifku", protože se ukáže, že šlo o pěkného darebáka a tím i motiv zavraždit ho. Obtížný případ rozplétá dvojice holadnských policistů s výpomocí detektiva Scotland Yardu.

Pozn.: překlad Lesné-Krausové je tzv. zprostředkující, tj. nikoli z originálu, ale v tomto případě ze švédského vydání (P.A. Norstedt & söners förlag, Stockholm, 1939).
Pozn.: obálku navrhla Toyen.

Autorovy další knížky

Ben van Eysselsteijn
nizozemská, 1898 - 1973
1942  100%Mezi Jižním křížem a Severkou
1946  0%Romance v F-dur