Rok v zoo

Rok v zoo https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134168/rok-v-zoo-134168.jpg 4 5 1

Rok v zoo je kniha nejen o zákulisí práce lidí v zoologických zahradách, je to publikace plná života, pravdy a snahy o záchranu druhů. „...panda velká může žít v bambusovém lese nebo v zoologické zahradě. Pochopitelně zvolíme bambusový les a zvíře si prohlédneme na dokonalém videozáznamu. Ale co v případě, kdy tatáž volba zní: panda velká bude žít v zoologické zahradě, nebo vůbec nebude na světě, protože všechny bambusové lesy zanikly. Nedovedu si představit člověka, který chladnokrevně zvolí druhou možnost...“ Kniha psaná dynamickou reportážní formou vás vtáhne do situací, příběhů a problémů, se kterými se musí potýkat osazenstvo Ústecké zoologické zahrady, tyto situace si jsou však podobné v zoologických zahradách po celém světě. Publikace má rozměr nejen informativní a zábavný, ale hlavně osvětově ekologický. Zkuste s námi strávit celý rok v zoo mezi rozličnými druhy světové fauny a váš pohled na tyto instituce se změní...... celý text

Přidat komentář

barbora5337
08.12.2019 5 z 5

Tuto knihu jsem přečetla v pubertálním věku, za což bych si udělila medaili. Opravdovým čtenářem jsem se stala až v dospělosti.

Je to kniha o Ústecké Zoo. Je psaná jako deník a pro čtenáře, kteří milují zvířata stejně jako já, bude velice zajímavá a zábavná. A jak jsem již zmínila přelouskají ji i puberťáci s ošetřovatelskými sklony :-)