Rodina našich předků

Rodina našich předků https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106605/bmid_rodina-nasich-predku-khR-106605.jpg 4 17 3

Publikace představuje rodinu a domácnost především 16. až 18. století jako prostředek, do něhož se promítá dobová kultura, mentalitní rysy, postoje a pocity, místo, v němž se zrcadlí v nejširším slova smyslu dobový způsob života.

Přidat komentář

Khamul1
02.03.2021 3 z 5

Trochu mě to zklamalo, dvě třetiny knihy jsou statistiky, statistiky a statistiky. Čekal jsem spíše nějaké nenáročné shrnutí, jak se žilo, přesto zajímavá kniha.

Jass
13.08.2020 4 z 5

To byla taková nuda! Ale abych byla fér... Navštěvovala jsem přednáška autorky na toto téma (nuda...), takže jen velmi málo informací pro mě bylo nových. Navíc historie není mým primárním zaměřením a počet čísel a tabulek byl tak pro moji filosofickou duši (teď si teda dost lichotím...) dost vyčerpávající. Nicméně... publikace je to jistě kvalitní a nízké hodnocení si nezaslouží. Pokud vás toto téma zajímá, je to jistě vhodná volba, nečekejte ale žádnou odpočinkovou četbu. I když kniha je krátká a poměrně záživná...


medvídě
02.10.2018 4 z 5

Zajímavě a dokonce místy i velmi poutavě (což u tohoto druhu literatury moc nepotkávám) a hlavně srozumitelně vysvětleny jisté nesrovnalosti v chápání rodiny v minulosti.
Velmi se mi líbilo, že ukazovala různá srovnání a příklady a hlavně , odkud čerpala a vysvětlovala to.