Smrt v extázi

Smrt v extázi https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64623/smrt-v-extazi-64623.jpg 3 14 14

Roderick Alleyn série

< 4. díl >

Během obřadu náboženské sekty Posvátného plamene dojde k nečekanému úmrtí, ze kterého se vyklube vražda. Prostředí je ponuré, okolnosti spletité. Inspektor Alleyn a jeho přítel Fox mají co dělat, aby klubko záhad a falešných indicií rozmotali...

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Brána
Originální název:

Death in Ecstasy , 1936


více info...

Přidat komentář

marek1278
22.03.2023 3 z 5

Klasická detektivka ze staré školy - půl knížky detailní popis postav a všeho, půl knížky samotný příběh - jak bude zřejmé, bavil jsem se až u druhé. Nicméně stojí za přečtení a těším se na další případy inspektora Alleyna.

Aghatte
28.12.2021 4 z 5

Další z případů mě bavil, nechyběl ani plánek, bez kterého bych uspořádání chrámu vůbec nepochopila. Vraha jsem neměla šanci odhalit, ale nevadilo mi to.
Postavičky byly vykresleny dobře a uvěřitelně, inspektor je ve svém vyšetřování neúnavný, bystrý a zábavný. Na svou dobu vzniku mi kniha opět připadá moderní. Není to žádná královna detektivek, ale vcelku příjemné odpočinkové počtení.


Chesterton
30.05.2018 4 z 5

Ponuré, spletité, ale bavilo mě víc než sanatorium. Asi jsem se potkala s knihou ve správný čas. A Ngaio s přítelem Alleynem určitě potřebují dostatek času :)

Marla
10.11.2016 2 z 5

Tedy, jak mám moc ráda knihy Ngaio Marsh, tak tahle mne nějak nudila.....tak nějak jsem ji dočetla, ale kdybyste se mně zeptali, o čem byla a kdo je vrah.....asi bych v paměti pátrala.....

wooloong
25.04.2016 2 z 5

Pokud čtu knížku, která má dvěstě stránek, skoro týden, tak buď se jedná o filozofický traktát nebo je to nuda. Dočetla jsem víceméně z povinnosti k autorce (když už si s tím dala tolik práce...) Zpočátku jsem se ztěžka prodírala hromadou plochých podivných postav, z nichž mě nedokázala nadchnout ani osoba inspektora Alleyna, o Foxovi a Bathgateovi ani nemá smysl mluvit. Na začátku se stane vražda a po zbytek knihy se vyšetřuje, kdo to z těch nezajímavých a otravných postav mohl udělat. Různě se spekuluje, přichází se na různé indicie, podezřelí jsou zpovídáni a na závěr děj konečně doklopýtá k jakémusi odhalení a vysvětlení, proč že to ten člověk vlastně udělal a jak. Mám slušnou představivost a u dobrých knížek se mi písmenka před očima mění v barvité kulisy, živoucí postavy a ubíhající děj. Madam Marsh mi nechala před očima jen shluk písmenek, v nichž jsem se často ztrácela a musela se znovu a znovu vracet. Pokud je tato autorka nazývána královnou detektivek spolu s paní Christie, tak zcela neprávem. Dám jí maximálně ještě jednu šanci, ale nejdřív se z toho literárního zážitku musím trochu vzpamatovat. Dvě hvězdičky za to, že to bylo asi dvakrát třikrát docela vtipný.

Štítky knihy

vraždy sekty

Autorovy další knížky

Ngaio Marsh
novozélandská, 1895 - 1982
1972  79%Zpěv v rahnoví
1988  84%Poslední opona
1985  85%Třikrát superintendent Alleyn
1970  79%Vejde vrah
1995  78%Nedokončený portrét