Roční koloběh jako proces dýchání Země a čtyři velké sváteční doby

Roční koloběh jako proces dýchání Země a čtyři velké sváteční doby https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260829/mid_rocni-kolobeh-jako-proces-dychani-z-260829.png 5 2 2

Zápisy čtyř přednášek z cyklu "Roční koloběh jako proces dýchání Země a čtyři velké sváteční doby" a čtyř dalších přednášek z cyklu "Anthroposofie a lidský cit", obojí z r. 1923. Z obsahu: Zimní slunovrat, chtonická mysteria, Michaelská slavnost, podstata ptačího zpěvu, zemská duchovnost a lidská duchovnost, světonázorové elementy a impulsy lidského určení v obrazu boje Michaela s drakem.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Písek: Pobočka Anthroposofické společnosti
Originální název:

Jahreskreislauf als Atmungsvorgang der Erde und die vier grossen Festeszeiten. , 1936


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
02.08.2020 4 z 5

Drobná knížka obsahující doslovný přepis celkem devíti přednášek Rudolfa Steinera z roku 1923. Zvláštností je, že každá přednáška má vlastní stránkování, takže vlastně nikdy nedojdete dál než na stranu 20.

V úvodu je vysvětleno, jak a proč tyto přednáškové knihy vznikly. Je důležité vědět, že nebyly určeny veřejnosti, nýbrž jen pro členy antropozofické společnosti. Proto laici jako já mnohým věcem neporozumí.

Skutečně jsem často nechápala. Ale tahle knížka má v sobě nějaké kouzlo. Takový zvláštní vnitřní mír během čtení. Autor má pro mě často originální pohled na... vlastně na všechno. A tak roční koloběh z hlediska antropozofie ve spojení s tím, jak ho vnímali lidé v dávných dobách, byl pro mě opravdu příjemným obohacením.

Spajdy
03.09.2015 5 z 5

Další nádherné poodhalení závoje průběhu ročních dob... je nádherné zase si vzpomínat na to, jak Země jakožto živá bytost dýchá a jak se to projevuje v charakteru čtyř ročních dob. Už nikdy se nebudu dívat na roční doby stejně jako před přečtením této knihy ^^ A za to patří autorovi velký dík.


Štítky knihy

antropozofie

Kniha Roční koloběh jako proces dýchání Země a čtyři velké sváteční doby je v

Přečtených2x
Doporučených1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x