Renesanční filosofie

Renesanční filosofie https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74528/mid_renesancni-filosofie-zds-74528.jpg 5 7 2

Filosofie 14. až 16. století je často nahlížena jako přechod mezi středověkou a moderní filosofií. Autoři tohoto svazku zdůrazňují jak kontinuitu se scholastickou filosofií, tak význam renesančního myšlení pro vznik modernity. Jednotlivé příspěvky z pera známých odborníků jsou zaměřeny tematicky, přinášejí však zároveň portréty nejvýznamnějších renesančních filosofů od Mikuláše Kusánského ažpo Giordana Bruna.... celý text

Literatura naučná Filozofie
Vydáno: , Oikoymenh
Originální název:

The Cambridge Companion to Renaissance Philosophy


více info...

Přidat komentář

kirkous
16.05.2020 5 z 5

Delší dobu jsme s Filipem Karfíkem váhali, kterou knihu o renesanční filosofii zvolíme do řady Dějin filosofie. Je to zvláštní, ale moc na výběr není. Cambridge History je moc rozsáhlé, Vasoliho kniha zase moc "italská", nevšímající si ostatních částí Evropy. Volba nakonec padla na Hankinsovo companion. Je to dobré, ale musí se to kombinovat. Třeba s Kristellerovými Osmi filosofy italské renesance, nebo, snad už brzy vyjde opus magnum o renesanční filosofii Pavla Flosse.

Setapouch
11.09.2016 4 z 5

V porovnání s jinými knihami z této série se to dokonce i dá číst bez touhy začít před sebou okusovat hranu stolu. Hankins (a kolektiv) píše o filosofii srozumitelně, a kdo píše o filosofii srozumitelně, si rozhodně zaslouží uznání.


Autoři knihy

James Hankins
americká, 1955

Kniha Renesanční filosofie je v

Právě čtených1x
Přečtených9x
Knihotéce10x
Chystám se číst12x
Chci si koupit6x