Řeky, moje řeky

Řeky, moje řeky https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91100/reky-moje-reky-91100.jpg 5 5 2

Poutavé a dobrodružné putování po řekách kolem světa se spoustou jedinečných fotografií, z pohledu ekologa a člověka, který při svých cestách sleduje dramatický vývoj životního prostředí během svého života.

Přidat komentář

Scarefish
20.09.2022 5 z 5

Skvělá kniha. Lze doporučit všem milovníkům přírody, potažmo i dobrodružství. Autorova odvaha, zaujetí pro jeho velkou celoživotní lásku, kterou je příroda, vůle a vytrvalost jsou velmi cenné prvky podílející se na výsledku, jímž je poutavé vyprávění o cestách po našich i světových tocích. Příroda na vlastní kůži a s minimem technického vybavení. Klobouk dolů před panem Štěrbou.

Chogori
01.01.2012 5 z 5

Výborný cestopis o transkontinentálních plavbách po řekách Evorpy, Severní i Jižní Ameriky a Asie. Řeky, moje řeky nejsou jenom klasickým cestopisem, ale přináší i ekologický pohled na problematiku řek a celé říční krajiny. Snad nejvíce mě paradoxně zaujala první kapitola, která se cestování příliš netýká - Otakar Štěrba zde popisuje první roky svého života, své hydrobiologické začátky, a také změny naší krajiny spojené s kolektivizací a mechanizací zemědělství, znečištěním řek a jejich masivní regulací. Víc takových knížek.