Co dělala Abigail v létě

Co dělala Abigail v létě https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497499/bmid_co-delala-abigail-v-lete-RJS-497499.jpg 4 50 13

Je léto roku 2013 a Abigail, sestřenice Petera Granta, neví, co s volným časem. Ti, kdo ji znají, už tuší, že to nevěstí nic dobrého. Zatímco Peter někde na venkově řeší záludný kriminální případ s jednorožci, Abigail se dopracuje k vlastní záhadě – začne řešit případ teenagerů mizejících v londýnském parku Hampstead Heath. Zvláštní je, že mladí lidé se stačí vracet domů dřív, než se jejich zmizení začne plně věnovat policie. Po návratu jsou sice víceméně v pořádku, ale tajemstvím zůstává opředené místo, kam se poděli. Abigail, studentka magie, kterou vnímá jako nedílnou součást reality, se případem začne zabývat ve spolupráci se svým novým kamarádem Simonem a také už s dobře známými mluvícími liškami. V divočině Hampsteadu si vytkne za cíl zjistit, kdo za děsivými nekalostmi stojí a proč se jich dopouští.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

What Abigail Did That Summer , 2021


více info...

Přidat komentář

Nezletilci
23.02.2024 4 z 5

"V románu se mi líbily hlavně postavy, autor je umí dobře navrhovat. Na Abigail se mi líbí jak umí dobře vymýšlet plány a skoro vždy ví, co udělat. Na Simonovi se mi líbí jeho optimismus. Na Simonově mámě její tajemství, na Indigo, lišce, kterou Abigail potká, to, že je věrná. Moje pocity se hodně střídaly. Nejhůře jsem prožívala smutek za bratra Abigail..." Takto knihu četla 10letá Zorka z facebookové skupiny Nezletilí kritici, celou recenzi najdete právě tam.

parvitas
05.01.2024 5 z 5

Mám rada svet Petra Granta, ale jeho sesternica Abigail je o niečo lepšia. Je vtipná a s ľahkosťou prekračuje hranice. Nielen spločenské, ale aj magické. Zmiznutí tínedžeri, hovoriace líšky a obetný dar bohyni rieky je to, čo môžete čakať, ale dostanete oveľa viac. Je to jednohubka, ktorá ma veľmi potešila. Tohtoročný Knižiško sa mi naozaj trafil do vkusu. :)


Freedomova
28.12.2023 4 z 5

Ostatní knihy z této série se mi líbily víc, ale byla jsem nadšená z dalšího dílu a s chutí jsem si ho přečetla. Příběh je zajímavý a skvěle napsaný, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Abigail pro mě sice není stejná liga jako Peter Grant, ale i tak skvělé čtení.

Bája89
03.11.2023 3 z 5

Tohle je velká nostalgie. Miluju svět Řek Londýna, a kdykoliv se dostanu k nějaké knize z této série, tak je to jako návar ke starému příteli. A Abigail mile překvapila. Už jenom ty lišky. V určitý moment chcete cestou z práce potkat svou vlastní mluvící lišku, která s vámi pojede domů. Příběh má své mouchy, ale celkově jsem byla spokojená.

Ív688
21.08.2023 4 z 5

Četla se mi lépe, než příběhy konstábla Petera, doufám že Abigail bude neméně zdatná , ráda doporučuji

Mlikova
21.07.2023 3 z 5

Začátek byl velmi slibný, no Aaronovitch, ale pak najednou nastala dost nuda bez vtipu a napětí, až ke konci mě to zase začalo bavit, ale některé věci se mi zdály nedotažené, celkově jsem trochu zklamaná.

kolacky
06.06.2023 4 z 5

Abigail je velká sympaťačka a pálí jí to, jinak by se jí "to" nepodařilo. Lišky, samostatná, mazaná, speciální skvadra, taky bych takovou Indigo brala...

Marla
23.05.2023 5 z 5

Příjemné a zábavné nahlédnutí do dalších míst tajemného světa. Abigail je prima holka, nebojácná , fandila jsem jí.

mikika
11.05.2023 4 z 5

výtečně jsem se pobavila, i když už si moc nepamatuju souvislosti. milá jednohubka na volné odpoledne, nutnost pro fanoušky série a pro ty české speciální mrknutí...

Hor89
09.05.2023 3 z 5

Novely ze světa Řek Londýna mě v poslední době baví víc než plnohodnotné romány (s vyjímkou nudné Nejodlehlejší stanice). Hlavní hrdinka Abigail je dobře napsaná a její liščí parťáci jsou zábavní. Peter Grant se v knize vůbec neobjevil - ale jeho absence mi nevadila. Příběh je docela dobrý, ale některé části jsou zbytečně natahované a konec mohl být propracovanější.

knizninadsenec
04.05.2023 5 z 5

Tak tenhle díl (novela) byl hodně dobrý. Abigail měla opravdu zajímavé - rušné - magické - strašidelné léto.

Příběh byl poutavý, velmi akční, překvapivý.
Abigail je hodně dobrá postava, pálí jí to, je srdečná, odvážná, vidí plno věcí z různých úhlu, dokonce i mluví s těmi, se kterými dospělý ne. Do akce se vrhá po hlavě.

Vyprávění z jejího pohledu.

Děj byl opravdu velmi akční, poutavý a zajímavý, trochu strašidelný.

Líbil se mi.

zazvorka
26.04.2023 5 z 5

Mě pocity zcela vystihla čtenářka Bess.h v komentáři níže. Já jen doplním, že jsem si krásně užila lišky, pár zajímavostí z Londýna a střípky informací z minulosti - zážitky Abigail z "Domu".
Nicméně stejně jako kolegyně níže doufám, že autor překoná tvůrčí blok a vrátíme se do plnohodnotného světa řek, kde bude i má oblíbená Molly!

Bess.h
15.04.2023 4 z 5

Opravdu zajímavý náhled do mysli 13-leté holky, která je až moc chytrá a zvídavá. Klidně bych ji uvítala jako další hlavní postavu s vlastní sérii až se bude učit kouzlit a zároveň zvládat život na střední (vejšce).
Jinak kniha dobrá, ale není to prostě plnohodnotný příběh ze světa řek a ten bych už vážně chtěla.

Autorovy další knížky

Ben Aaronovitch
anglická, 1964
2015  68%Řeky Londýna
2016  80%Měsíc nad Soho
2016  83%Šepot podzemí
2017  81%Prokleté domovy
2017  83%Záludné léto

Kniha Co dělala Abigail v létě je v

Právě čtených2x
Přečtených69x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených1x
Knihotéce71x
Chystám se číst41x
Chci si koupit26x
dalších seznamech1x