Řekni ano

Řekni ano https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141085/bmid_rekni-ano-QuJ-141085.jpg 3 42 12

Co se stane, když se rozhodnete odpovídat na každou otázku ANO? Tohle slovo totiž může změnit váš život… Dannymu se zrovna moc nedaří, opustila ho přítelkyně, s nikým se nestýká. Pak mu v nočním autobuse podivný muž poradí, aby více říkal „ano“. A Dannyho život se rázem stane zajímavější, zábavnější a možná i lepší… Podle románu byl natočen i úspěšný film s Jimem Carreym v hlavní roli.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Yes Man , 2010


více info...

Přidat komentář

VNI
29.08.2023

je to oddychovka ale nic moc nečekejte

Pítrs85
04.05.2022 1 z 5

Ne, není to neskutečná pr*el, ani to není knížka, která vám změní život (jak se nám snaží vydavatel na titulní stránce namluvit), Yesman (se stejnojmenným filmem má, krom názvu, už pramálo společného- to jen kdyby se někdo rozhodoval o koupi knihy jen na tomto základě) je knížka příjemná, s několika fajn nápady... a to je asi tak všechno, páč je to zároveň knížka veskrze povrchní, Danny má problémy, které bych chtěl mít asi každý člověk ("Zaletím si do toho Texasu nebo nezaletím?"), o nějakých hlubokých myšlenkách nebo nějaké filozofii nemůže být ani řeč. Ale kdo ví, třeba to autor ani neměl v plánu. Na druhou stranu jsem se v některých jeho životních zkušenostech a lapáliích sám poznal a našel, v situacích tu více tu méně všedních, nebo přímo v zásadních. A to je vždycky fajn, že v "tom" nejste sami. Plus ten fakt, jak moc tu Danny vychválil naše hlavní město :-)


Rebarborka
25.04.2020 1 z 5

Řekni ne a podívej se radši na film.
- Danny je místy opravdu idiot
- některé vtipy jsou dost na sílu
- příběh moc nefunguje (není tu žádný konflikt, hrdina jenom skuhrá)
- zajímavé věci rozepsané v odstavcích, nezajímavé v kapitolách
- autor omílá pořád stejné myšlenky nebo rekapituluje děj
- spamy, ale ještě horší je šťouchání mnicha
+ pár vtipných situací
+ předloha filmu, který je mnohem lepší

TerkaLangoš199
08.12.2018 3 z 5

Když jsem knihu četla, 'trochu' mě to ovlivnilo v odpovídání na otázky typu: "Nechtěla bys...?". Tak trochu, že se teď každý týden scházím s lidmi z různých zemí, co bojují za mír a snaží se nezi ně šířit určité myšlenky, které k míru vedou. Studujeme knihu a bavíme se. Kdybych tenkrát řekla ne,...
Celkově je to bezvadná myšlenka. Ale řekla bych, že v některých částech dost špatně uchopená a napsaná.. Přesto doporučuji :)

Film jsem neviděla, ale mám v plánu to napravit.

jiri77
14.08.2018 4 z 5

Je pravda ,že mě ke čtení této knihy dostal film ale musím říci ,že i přesto ,že je kniha úplně jiná než film mi to vůbec nevadilo,spíše naopak. Ze začátku mi dělalo problém se vůbec začíst ale pak mě kniha chytila a bavila mě až do konce. Velmi pozitivní myšlení a kladný pohled na překážky v životě a hlavně poselství do života at' lidé více říkají ano mě nakoplo. Akorát s tím humorem jsem se nějak nesetkal,možná okrajově.Kniha za mě rozhodně ANO.

Mr.J
01.05.2016 1 z 5

Jednu hvězdičku, za nápad této úžasné pointy "Řekni ANO" a excelentní obálku :D Bohužel ale naprosto zvoraný celý zbytek knihy. I když je pointa dobrá, kniha je opravdu amatérsky napsaná a ten rádoby "suchý humor" teda taky nic moc.

zuza43
22.01.2016 5 z 5

Pro mě naprosto nepřekonatelně úžasná kniha, mnohokrát jsem se smála nahlas. Autor se přesně trefil do mého smyslu pro humor (nebo se já přesně trefila do jeho)! Doporučuji všem, co život neberou až tak vážně.

Beky
28.09.2015 3 z 5

Většinou jsem se nesetkala s až tak rozdílným dějem v knize oproti filmu. Po shlédnutí Yes Mana jsem se na knihu velice těšila, ale byla pro mne spíše velkým zklamáním. :( Není to totožné ani zbla, ale nakonec jsem se přemohla a dočetla to. Myšlenka je to pěkná, ale ... Je tam prostě to ALE.

lenia1
27.09.2015 1 z 5

Pro me snad ojedinely pripad, kdy je film mnohonasobne lepsi nez knizka..teda predpokladam, mozna ze po ctvrtine dej konecne chytne..ale ja tak daleko nedosla..uz jsem se nedokazala premahat ve cteni..skoda, z tohohle tema by sla udelat bajecna kniha

SalomeH
11.02.2015 3 z 5

Yes Man je jeden z mých oblíbených filmů, takže na knížku jsem se těšila. Ale nakonec jsem byla spíš zklamaná. Celá ta základní myšlenka s tím, že ANO člověku otevře nové možnosti, se kterými by normálně nepočítal, je super. Ale to, že potom ten chlapík v první řadě zcela bez rozmyslu vyhazuje peníze, díky čemuž si efektivně zavírá spoustu dalších možností - třeba nákup důležitých letenek, to mi zase jako takové terno nepřišlo. A že by mu z toho plynulo tolik nových zážitků, to jsem taky bohužel nepostřehla.

Li@
28.09.2013 2 z 5

No, co k tomu říct. Rozhodně nemůžu souhlasit s červenou " nálepečkou" s názvem "Pozor, neskutečná pr....del". Byla to nuda. Začínalo to zajímavě, vtipně a docela i poutavě. Jenže když se ve třech čtvrtinách knihy stále nedala najít pointa a mě to vážně nebavilo, dočetla sem ji jen s vypětím všech sil. Opravdu mi to nepřišlo zábavné, spíš hloupé. Nemohu doporučit.

Wojcek
10.01.2013 5 z 5

Tahle kniha mne zaujala už jen svým popisem. Člověk, který se rozhodl na každou nabídku odpovědět kladně. A i když jsem se musel učit na zkoušky, těžko jsem se od ní odrthával.
Jedná se v podstatě o autobiografickou knihu a jediné, co mne na ni vadilo, bylo celkem hloupé počínání autora ohledně emailových spamů.
Byla to sranda, pozitivní kniha co zlepší náladu!

Štítky knihy

humor zfilmováno humoristické romány

Autorovy další knížky

Danny Wallace
anglická, 1976
2012  59%Řekni ano
2015  63%A co když je to ta pravá?
2017  93%Hamish a Světokazi

Kniha Řekni ano je v

Právě čtených1x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce29x
Chystám se číst26x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x