Rej stínů – Povídky k poctě Raye Bradburyho

Rej stínů – Povídky k poctě Raye Bradburyho https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174530/bmid_rej-stinu-povidky-k-pocte-raye-brad-C0H-174530.jpg 4 25 3

Co si představíte, když slyšíte jméno Ray Bradbury? Možná si vybavíte rakety mířící svou stříbřitou přídí k Marsu nebo bizarní cirkusy, v jejichž manéžích se střídají čísla z jiných světů. Nebo se vydáte do pochmurné budoucnosti, kde se zapalují knihy?… či snad do zapadlého panoptika, kde se po lidské kůži plazí očarované tetování? A možná se vrátíte do poklidných časů v maloměstské Americe, kde vzduchem voní jaro a život je téměř dokonalý… téměř. Ray Bradbury je jedinečný vypravěč, básník nevyslovitelného a jeden z nejmilovanějších amerických spisovatelů; je literární titán, jehož pozoruhodná kariéra se táhla přes sedm desetiletí. V této antologii představuje šestadvacet známých a uznávaných autorů fantastiky své nové povídky napsané pro tuto antologii na počest mistra. Povídky plné imaginace, překypující city i potlačované vášně a temných divů.... celý text

Povídky Sci-fi Fantasy
Vydáno: , Plus
Originální název:

Shadow Show: All-New Stories in Celebration of Ray Bradbury , 2012


více info...

Přidat komentář

trudoš
25.07.2018 4 z 5

Ray Bradbury byl jedním z největších autorů americké literatury. Přestože jeho stěžejní díla spadají převážně do šedesátých let 20. století, nic to nemění na skutečnosti, že publikoval pěkných šest desetiletí a na kontě mu zůstalo kromě několika románu takřka 600 povídek.
Antologie Sama Wellera a Morta Castlea si vytyčila za cíl uctít jeho památku. Shromáždění různorodých spisovatelů se tak pouští na chimérické území toliko proměněné mužem, jemuž se přezdívalo Mistr zázraků. Kupodivu si žádný z nich nehraje na šampiona, neexperimentuje s jazykem, stylem ani imaginací. Samozřejmě až na Harlana Ellisona, ale kdo by od něj čekal něco jiného. Mě osobně nejvíce okouzlily povídky Joe Hilla, Roberta R. McCammona a Bonnie Jo Campbellové, ale věřím, že kdokoliv jiný by se mnou jistě polemizoval. Jedinou nevýhodou je, že po dočtení obratem dostanete chuť otevřít si všechnu Bradburyho klasiku a zjistit, jestli i po těch letech stále funguje. Věřte, že ano a s každým dalším čtením je lepší a lepší.

DriftBooks
20.04.2014 5 z 5

Tak především - kniha je vychytaná "typograficky" - skvělé ilustrace, obal vás okamžitě zaujme - prostě celkově moc hezká a hezky udělaná kniha. To se v dnešní době "rychlokvašek" cenní.

Nevím proč, ale už nejsem moc povídkový, přesto jsem tuto poctu Bradburymu sčítnul, hlavně proto, že jsem býval "scifista" a také proto, že například kniha 451 stupňů Fahrenheita nebo povídka Zástup ve mně rezonují dodnes.

Řešit kvalitu jednotlivých povídek nemá cenu - ale celkově to sedí. Přiznám se, že mě hlavně bavily vzpomínky jednotlivých autorů a autorek a jejich vztah k Bradburymu - tam bych přivítal více textu :-)

Ale milovníkům žánru tuto knihu rozhodně doporučuji...


kormoran78
13.11.2013 5 z 5

Měl bych říct, že mám rád Raye Bradburyho a jeho dílo. A musím říct, že tento výběr povídek, kterým se obdivovatelé a přátelé Raye Bradburyho pokusili vzdát mu čest a dík za to, že mnohé z nich inspiroval a přivedl na spisovatelskou dráhu, se opravdu vydařil a téměř z každé povídky je cítit ono tajemné kouzlo jeho světů.

Část díla

všech 27 částí díla

Autoři knihy

Sam Weller
americká, 1967
Mort Castle
americká, 1946

Kniha Rej stínů – Povídky k poctě Raye Bradburyho je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce26x
Chystám se číst14x
Chci si koupit3x