Údolí ticha

Údolí ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400559/bmid_udoli-ticha-DEZ-400559.jpg 4 33 7

Ranč U Sedmi strak série

< 3. díl

Erika má v jednu chvíli všechno, co si jen může přát: láskyplný domov, nejlepší kamarádku, a navíc s ní chce chodit Viktor, který je snem všech holek. Jenže než se stihne vzpamatovat, všechno je pryč a otec ji odváží na místo zvané Zámeček, k babičce, kterou nikdy nepoznala. Erika se musí vyrovnat s tím, že se jí život převrátil naruby a všechno, čemu věřila, zmizelo. Teď ji čeká život plný odpovědnosti za malou Haničkou v místě, kde ji nikdo nezná. Když se setká s Gabrielem, začíná se zeď, kterou kolem sebe vystavěla, pomalu bortit. Jenže Gabriel ji příliš připomíná Viktora a všechno, co jí provedl. Nedůvěřuje mu a má proč. Přelétá od jedné dívky k druhé a s žádnou to nemyslí vážně. Proč mu zrovna Erika tolik zamotala hlavu? Pak se však v Zámečku objeví Robert, kluk z Eričiny minulosti. Koho z těch dvou si Erika vybere? A má vůbec šanci prožít lásku, když před ní neustále utíká?... celý text

Přidat komentář

Army_girl
17.02.2024 5 z 5

Kniha je...nemám slov. Ano, ze všech knih od Radky Zadinové mám právě Údolí Ticha nejradši. Kvůli Haničce. Kvůli Benovi a Erice. A hlavně: kvůli Gabrielovi. Kdo by si nezamiloval jeho hezký vzhled, drsný charakter a jemné srdce? Gabriel je pro mě to samé , jako Gilbert Blythe, pan Darcy, Mirek Dušín a Jason Grace. Ty knižní postavy, do kterých se zamiluje každý. Erika je moje Anna Shirleyová. Skvěle se doplňují, mají smysl pro humor a milují Haničku. Kniha je nesmírně čtivá, jsem ráda, že mi ji sestřenka doporučila. Vážně: kdo váhá, jestli číst či ne, volte ANO. Je to něco, co popisuje krásy i bolesti života.

Erika017
26.03.2022 5 z 5

Tato série od Radky Zadinové je opravdu velmi působivé dílo. Líbí se mi, jak jsou všechny knihy ze série Ranč u sedmi strak (Dívka odnikud, Noc, kdy padaly hvězdy, Údolí ticha) tak hezky propojené. Všechny hrdinky z této série se navzájem znají a každá kniha vypráví o jedné z nich. Krásné a silné příběhy. Nejvíc se mi líbilo Údolí ticha s hlavní hrdinkou Erikou, kterou jsem si okamžitě zamilovala. Rozhodně doporučuji.


Nočnípták
04.02.2022 3 z 5

Ne že bych byla cílová skupina čtenářek této knihy, ale chtěla jsem zjistit jestli by se kniha líbila vnučce.
Začátek byl podle mě moc pěkný, pak už se některé situace a myšlenky Eriky dost opakovaly, přestávalo mě to bavit. Konec se mně zase líbil. Pro mě byl vlastně zážitek už to, že jsem knihu přečetla. Jako holka jsem takové dívčí knihy nečetla. Byla jsem spíš na klučičí četbu. A po mně je asi i nejstarší vnučka. Té by se to nelíbilo. Ovšem té druhé určitě ano, tak už vím co jí koupím k narozeninám.
V komentáři 9660 píše, že knihu četla asi v devíti letech. No, každý čtenář je jiný, ale že by děj téhle knihy byl pro takhle malé cácorky dost pochybuji. Snad tak od třinácti, čtrnácti si myslím. Vždyť hlavní hrdince je šestnáct. Už to snad trochu napovídá věkovou kategorii.

Lexa123
31.01.2022

(SPOILER) Kniha mě šokovala jako zatím žádná jiná. Myslela jsem si, že Hanička je Viktorova. Ale ke konci se toho člověk dozví tolik, že to pro mě bylo jako bomba extáze.
Chvíli mi to trvalo, než jsem se začetla. Ale jakmile jsem se dostala k tomu prvnímu zlomu, tak mě to vzalo. Už se těším, až si od té autorky přečtu další.

Audrey122
05.01.2021 3 z 5

(SPOILER) kouzelná kniha, milovala jsem Eriku od uplného začátku, knížka se krásně četla a ikdyž ze začátku jsem Roberta měla ráda, vyhrává u mě Gabriel.
Nebylo to tak předvídatelné což se mi na celé knize líbilo asi nejvíc, dál ocenuji básně a krásně napsaný konec a celé objasnění příběhu

HaD542
20.06.2020 4 z 5

Knížku jsem dostala od kamarádky a myslela jsem si jaký to bude příběh s primitivním dějem, ale opak je pravdou. Údolí ticha je velmi propracovaný a smysluplný příběh, který navazuje na ostatní díla autorky. Moc se mi líbí, jak v jedné knize je jedna postava záporná a v druhé kladná a jsou díky tomu vidět pohledy všech postav, protože každá kniha je o někom jiném. Byla to pro mě dobrá oddychovka na léto.

9660
20.03.2020 5 z 5

Tato kniha mě velice oslnila hlavně vyjádřením pocitů a svím dějem. Viktor mě opravdu naštval. Přečetla jsem všechny tři díly ze série ,,ranč U sedmi strak” a ze všeho nejvíc se mi líbila právě tato. Krásné na těchto třech knížkách je také, jak mají všichni vidět pocity přímo z tváře... I když bych vám všem doporučovala z této trojice asi tuto, doporučuji si přečíst i dvě předchozí (,,Noc kdy padaly hvězdy” a ,,Dívka odnikud”) Kniha podle mě nemusí být až od 12 let ale například já jí přečetla už o 2-3 roky dříve. Skvělá knížka????????