Ragnarok: Poslední boj 6

Ragnarok: Poslední boj 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510477/bmid_posledni-boj-6-Txu-510477.png 5 8 8

Ragnarok: Poslední boj série

< 6. díl >

Největší hrdinové lidstva bojují s bohy o přežití lidské rasy v bitvě známé jako Ragnarok! Temné a mlhavé uličky Londýna se stávají arénou pro další kolo Ragnaroku, když se ztělesnění lidské zloby a nenávisti, notoricky známý Jack Rozparovač, střetne s Héraklésem, šampiónem bohů. Ale Héraklés byl v minulosti také smrtelník. Jak se vlastně přihodilo, že je nyní bohem a bojuje na jejich straně proti lidstvu? Výsledek tohoto zápasu je těžko odhadnutelný. Někteří dokonce ani netuší, komu by vlastně měli fandit. Vybrala Brunhilda toho správného člověka, když je v sázce přežití lidstva?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Gate
Originální název:

Record of Ragnarok 6 , 2020


více info...

Přidat komentář

fvalek
26.10.2023 4 z 5

Nová aréna ala Londýn je skvělá, stejně tak souboj mezi lidskou spodinou Jackem a jasným sluncem Héraklem. Je vidět, že se lidé dokáží bohům v klasické rovině boje dost snadno vyrovnat a rozdíl hrají spíš božské schopnosti a výhody plynoucí ze spojení s valkýrami. Bohužel boj je v tomto díle dost minimální a naopak převažují příběhy z osobního života. Héraklés měl zajímavý život, ale asi bych ho neroztahoval na tolik kapitol. Naopak Jack mohl mít klidně delší origin, protože je zajímavý a trošku šílený.

Celkově se mi podoba obou hrdinů líbí - Jack je elegán a má skvělou vnitřní schopnost, do toho ještě tašku od valkýr. Jeho postava je inteligentní, vychytralá a má vždy nějaké eso v rukávu. Hérakles je dobro samo a má za sebou neuvěřitelnou cestu. Jeho schopnosti jsou zajímavé, ale víc mě zaujala jeho nevýhoda spojená s tetováním, protože je to originální.

No a samotný souboj tedy velmi dobrý, vše jede v zajetých dynamických kolejích, ale stále se objevují originální prvky a nápady, takže pozornost mi zůstává. Do toho se už lehce poznáváme s božskými postavami, jejichž boj teprve přijde, což vytváří hezké pozadí. Bezva. :)

Autorovy další knížky

Takumi Fukui
japonská
2023  79%Ragnarok: Poslední boj 1
2023  85%Ragnarok: Poslední boj 2
2023  91%Ragnarok: Poslední boj 3
2023  91%Ragnarok: Poslední boj 4
2023  93%Ragnarok: Poslední boj 6