Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp

Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471114/bmid_rady-panu-bohu-jak-vylepsit-svet-je-Jsp-471114.jpg 4 31 8

Je to známý vtip: Chcete Boha pobavit? Vyprávějte mu o svých plánech. Ale možná se stejně dobře baví, když si čte dalších čtyřicet Palánových rad, jak má vylepšit svět ještě o něco víc. A možná mu je četl už přes rameno, když je zrovna psal. Radit něco pánu Bohu sice zavání pýchou, ale Palánův nejvyšší arbitr má přímo čapkovské rysy, takže lidský svět mu není vzdálený ani cizí, má pochopení pro naše omyly, chyby a slabosti, i pro tyhle naše pošetilosti. A třeba je takový i ve skutečnosti... Volné pokračování čtenářsky úspěšných rad pánu Bohu je uzrálým vínem, které rozveseluje mysl, projasňuje chmurné dny a dýchá nadějí, že tu přece jenom nejsme sami. Autor se umí dívat kolem sebe i do sebe, a tak mu neunikají ty ohromné každodenní maličkosti i niterná hnutí, které dělají život tak jedinečným a neopakovatelným. Potom se stává i účtenka v hospodě či stará fotografie zážitkem. A možná nad tím i pán Bůh žasne, čeho si ten drzoun nevšimne. Ilustrace Evy Bartošové pak jednotlivá zamyšlení dokreslují a vtipně komentují.... celý text

Přidat komentář

gabra03
17.03.2024 5 z 5

Moc krásné počtení a zároveň pohlazení po dušičce...A pro mě o kapku lepší ilustrace než u předchozí "jedničky".

Alice76
28.07.2023 5 z 5

Milá oddechovka.


Šura
16.05.2023 5 z 5

Krásné, milé čtení. Jeden příběh lepší než druhý, a to jsem teprve v půlce.
"Tělo upotřebované, ale duša na peříčku."
"Nemusíš to brát jako něco rušivého, ale jako projev života. Možná právě tohle je život."
"Chudáci lidi, chudáci lidi..."
"Pokud jím (pokušením) ale procházíme, čelíme mu, uvědomíme si, že zlo je i v nás, že ho máme na dosah - a ono že má na dosah nás."

vendy246
21.06.2022 4 z 5

Autorům monolog k Nejvyššímu, krásné úvahy a milé čtení.
"Kdy pochopíme, že věci nemají smysl samy o sobě, že jim ho musíme dát?"
Nejen věci, i život sám...

uzivatel1190
19.04.2022 5 z 5

Knížka je stejně dobrá jako jednička, četla jsem ji postupně mezi jinými knížkami, jsou v ní vtipně pojatá zamyšlení ze života. Ráda se k nim budu vracet, stejně jako ke všemu od tohoto autora.

EvaEma
17.02.2022 5 z 5

Knihu jsem četla mezi létem a Vánoci, dávkovala jsem si ji. Vždy po ní sáhnu, když si chci odpočinout, nebo do MHD, je lehoučká, čtivá, nenáročná a především milá.
Je únor a já už nedokážu zopakovat jedinou radu, ale ono o to vůbec nejde... mám ji v knihovně a stále na očích, zas mi pomůže odpočívat a nebo mi zpříjemní cestu metrem.

pagac17
08.08.2021

Kniha mě velmi zaujala, tak vtipné a poučné podání se hned tak nenajde, bravo autorovi, publikaci si chci zakoupiti

klodnerovic
22.07.2021 5 z 5

Jak to ten pan Palán dělá, že do tří stránek formátu "oněcomenšínežápětka" toho vmáčkne tolik? Tolik ze života, tolik moudrosti, tolik humoru, tolik (sebe)ironie? A těch originálních oslovení Boha! Rady pánu Bohu 2 jsou stejně dobré, ne-li lepší než Rady č. 1. Přečetla jsem je na dvě nadechnutí a určitě se k nim ještě někdy vrátím.