Pytel Jidášů

Pytel Jidášů https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66354/bmid_pytel-jidasu-C7u-66354.jpg 3 6 6

Vojensky organizované skupiny diverzantů, podporované z Anglie, bojují proti státní moci. Usilují o restituci předválečného Polska. S nimi spolupracuje „Pytel Jidášů“, agenti a zrádci ponejvíce ze státního aparátu. Boj probíhá romanticky v nejrůznějším prostředí. Teprve energický nástup státní moci donutí diverzanty, aby opustili bojiště.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Worek Judaszów


více info...

Přidat komentář

babystar
30.01.2022 1 z 5

Špionážní příběh, který na mne působil poněkud zmateně. Zaujala mne jen poválečná situace v Polsku. O pogromech na židy vracející se z koncentráků jsem věděla, o bandách bojujících pomocí vražd za návrat předválečného režimu ne (nakonec i my jsme měli bratry Mašíny). Trochu mi to osvětluje ty dnešní polské protiruské nálady. Ovšem řešit nespokojenost s režimem vraždami rudoarmějců, kteří roky bojovali proti německým nacistům, vraždami inženýrů, kteří hledají místo pro stavbu továrny, nebo přepadáváním vlaků a vraždami cestujících, to si potrestání státnímu orgány zasluhuje. Četla jsem díky čtenářské výzvě, protože autor byl o 22 roků starší než já.

babicka_amalka
05.01.2020 3 z 5

co napsat? jako dítě jsem čítávala příhody Pana Auťáka, takže jsem knížce dala šanci;
je to průměrná "špionážní" knížka, jichž vycházelo spousta tehdy a vychází spousta i teď; jen si holt "dobří hoši" a "špatní hoši" vyměnili role a místa ;-)