Putování pro nic za nic aneb na kole i v mačkách v pohodě i sračkách

Putování pro nic za nic aneb na kole i v mačkách v pohodě i sračkách https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75736/putovani-pro-nic-za-nic-aneb-na-kole-i-v-mackach-v-pohode-i-srackach-75736.jpg 4 17 5

Putování pro nic za nic aneb na kole i v mačkách v pohodě i sračkách napsal: Pavel Knebl z Tiché Rok a půl kočování na východ a zpátky naturální příhodopis, pocitopis z cesty Jany a Pavla Kneblových - 21 000 km v sedlech kol, 5 600 km stopem, fůru km pěšky toulání po Karpatech, Kavkazu, Himaláji, Tibetu, Tian-šanu, Sibiři 5 600 m nad hladinou (Elbrus, Kailaš), na kole v 5 300 m n.m. 480 zapálených ohňů setkání s Leninem tisíckrát jinak výzkum pohostinnosti národů lekce primitivní ekologie náklady na cestě 250 USD na osobu.... celý text

Přidat komentář

arthera
20.01.2024 5 z 5

Skvělý cestopis! Ojedinělé bezdomovecké putování na kolech za pár šupů, tolik inspiraceK tomu napsáno vtipně, s nadhledem a upřímnou sebe-srandou.
Kapitola “primitivní ekologie je jako příjemná tečka, se kterou souzním. Víc takových lidí.

ludek.n
04.03.2022 3 z 5

Cestopis Pavla Knebla o jeho expedičním cykloputování na východ je - díky svému autorovi, vyznávajícímu tzv. primitivní ekologii - velmi osobitým literárním útvarem, jak co se týče stylu tak i obsahu. Pavel ujel se svou společnicí Janičkou za rok a půl 21.000 km na kole a 5 600 km stopem, přičemž jeho výdaje činily pouhopouhých 250 USD/osobu. Za sebe mohu říct, že nejsem vyznavačem tohoto „homeless“ způsobu cestování, proto mě těžko může nadchnout Kneblův výzkum pohostinnosti národů. Zvláště když podtitul knihy „Na kole i v mačkách, v pohodě i sračkách“ začne v určitých pasážích nabývat až příliš naturalistických a vyhraněných forem, soustřeďujících se především na závěrečná slova tohoto sloganu. Živit se slupkami jablek, které zbudou na odpočívadle po japonských turistech, nebo vybírat kontejnery u supermarketů… i tohle může být pro někoho svoboda a volnost, ale promiňte, že nejásám. Je jasné, že Pavel Knebl má zážitkový práh někde úplně jinde než já, proto se mi nepodařilo spoluprožívat jeho cestu společně s ním. Občas jsem měl dokonce problém, pochopit jeho ironický nadhled a prodrat se sarkastickými poznámkami k jádru sdělení. Proto se mi kniha nečetla úplně lehce a pro sebe jsem z ní vytěžil jen málo.


Miguel-C
21.11.2020 5 z 5

Když nic jiného, tak závěrečnou kapitolu „Primitivní ekologie“ by si měl přečíst každý. Ale celá kniha stojí za to, ona kapitola je vlastně jen shrnutí názorů, které se tu a tam (přímo nebo nepřímo) objevují v celé knize. A samozřejmě obdivuhodný způsob cestování téměř bez peněz. Takových je málo. A předpokládám, že většina mlčí, od mluvení jsou tady ti, kteří cestují za tisíce peněz denně, každý den platí za ubytování (a jiné služby) a když náhodou jednou ne, dělají ze sebe hrdiny.

WolfIssen
20.03.2018 5 z 5

Je až k podivu, jak skromně a o to více dobrodružněji lze cestovat a poznávat jak přírodní krásy, tak pohostinnost místních lidí a gastronomické zážitky. V knize je popsaných spousta situací u kterých se budete válet smíchy.

Paulie
18.02.2016 4 z 5

Dobrý blbec :-D Některé jeho názory jsou sice "na facku" a měli oba opravdu štěstí, že dojeli zpět živí a dokonce i zdraví, nicméně s jeho primitivní ekologií celkem souzním. Ze všech cyklocestopisů, co jsem viděl, jednoznačně vyčnívá. Ne úplně kvalitou, ale zážitky a způsobem cesty.

Mimochodem, jste si opravdu jisti, že ten samý Pavel Knebl napsal něco o zákoníku práce nebo o jiných zákonech. Nějak se mi tomu po přečtení této knihy nechce věřit :-)

Štítky knihy

cestování putování cyklotoulky, cykloturistika toulky, výlety české cestopisy

Autorovy knížky

Pavel Knebl
česká, 1970
1999  82%Putování pro nic za nic aneb na kole i v mačkách v pohodě i sračkách

Kniha Putování pro nic za nic aneb na kole i v mačkách v pohodě i sračkách je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce12x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x