Puls

Puls https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428063/bmid_puls-cQv-428063.jpg 4 65 20

Na místní dostihové dráze je nalezen muž v bezvědomí a okamžitě je převezen do nemocnice, kde následně umírá. Co byl zač? A odkud pocházel? Nemá u sebe nic, podle čeho by ho mohli identifikovat, a nikdo nežádá o vydání jeho těla. Doktorka Chris Rankinová, specialistka, která se snažila neznámého zachránit – a která bojuje s psychickými problémy –, je bezejmenným mrtvým mužem fascinovaná, dokonce až posedlá, a začíná se vyptávat. Někdo ale nestojí o to, aby se na odpovědi přišlo, a snaží se tomu za každou cenu zabránit, i kdyby to zahrnovalo pokus o vraždu. Když Chris nikdo neuvěří, že se ji pokusil kdosi zabít, jediná její záchrana je zjistit, kdo bezejmenný muž byl a proč zemřel… a to nejlépe dřív, než sama skončí v hrobě.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Pulse , 2017


více info...

Přidat komentář

Kasparv
24.01.2024 1 z 5

No bohužel - asi by Felix Francis neměl psát knihy, kde je hlavní postavou žena. Tohle se mu opravdu nepovedlo...
Od Dicka Francise jsem četl všechno - od jeho syna většinu - a zatím vždy fajnové! Ale toto... :-(
Jsem velmi zklamán...

kuruteku
14.08.2023 5 z 5

Od Hazardu k Pulsu a smekám. Tady už ten dostihový svět byl mnohem víc, navíc postava doktorky Rankinové, kterou musíme vlastně obdivovat, protože bojuje sama se sebou a ještě vyšetřuje (v obojím slova smyslu).


Luigi1
27.04.2023 5 z 5

Kniha od Felixe se mi líbila je důstojným nástupcem Francisů

rm
07.07.2022 4 z 5

Tak poprvé v hlavní roli "Francisovek" žena. Lékařské prostředí fajn, deprese už ne tak fajn, ale knížka mě docela bavila a i když to nemá na "taťku", dávám za 4* :-)

Gracinka
29.12.2021 2 z 5

Poměrně nudný táhnoucí se děj. Spíš to byl příběh o nevyrovnané lékařce než příběh z dostihového prostředí.
První kniha od Felixe, co jsem četla a nemám odvahu zkusit jinou.

Heyhey
11.12.2021 2 z 5

Že se Felix nevyrovná otci, je bez diskuse. Ale něco tak slabého jsem nečekala. Škoda.

Danuše7
14.10.2021 5 z 5

Pan Felix je důstojným pokračovatelem z rodu Francisů.

konicekbily
28.04.2021 3 z 5

Monolog vypravěčky, lékařky, která je nápomocna dostihovému sportu, ve mně spoustu obdivu nevyvolal. Spíše než detektivní žánr to bylo o ženských problémech středního věku a o lékařském prostředí, než o pořádné zápletce a vyšetřování. Ani napětí některých thriller-scén mne moc nezaujalo.

babicka_amalka
01.04.2021 2 z 5

ne, tahle se mi opravdu nijak nelíbila a dočetla jsem v podstatě jen proto, že nemám ráda nedočtené knihy; neustále se (navíc téměř stejnými slovními obraty) opakující babrání se hlavní hrdinky v jejích problémech s anorexií bylo velmi otravné; bohatě by bylo stačilo jednou k uvedení do situace a jejích myšlenkových pochodů; těch pár zajímavějších partií rozhodně nevyvážilo nudný zbytek;

tereza.c
26.03.2021 2 z 5

Poprvé v hlavní roli žena a mně osobně to prostě nesedlo. Z nějakého důvodu jsem měla velký problém ‘propojit se’ s hlavní hrdinkou a nasávat správně děj,prostředí a vše,co k tomu patří. Jelikož mám přečteny všechny knihy Dicka a Felixe,tato u Felixe patří k těm slabším. Toť za mě.

kolacky
19.01.2021 4 z 5

"Na hradě je ženská!"
Ne, prosím, to v knížce nehledejte. Je to jen moje reakce na narušení hegemonie, co se týče mužských vypravěčů v knížkách pánů Francisů. Dlužno dodat, že povedené!

raty
14.12.2020 4 z 5

Originální hlavní hrdinka - lékařka s psychickou poruchou - navzdory varování policie pátrá po pravdě o záhadném úmrtí muže na dostizích. Autor nás zavede do zákulisí zdravotnické služby na závodišti. Příběh se mi líbil a jsem ráda, že pan Felix pokračuje v "rodinné firmě".

hanzmb
09.12.2020 4 z 5

Jako chlap s neustálou chutí k jídlu jsem měl velký problém chápat hlavní hrdinku, čtyřicetiletou anorektičku v přechodu. Její nápady a chování byly fakt někdy na zabití :-). Je jasné, že jméno Francis už není u nás takový fenomén jako v 70. a 80. letech. Přesto stojí tahle kniha za přečtení. Už jen z toho důvodu, že se zase dostanete do zákulisí dostihů. Tentokrát z pozice jejich lékařského zajištění. Vlastní detektivní zápletka už tak zajímavá není, včetně uštvaného závěru. Felix není bohužel Dick.

13werka
28.08.2020 4 z 5

Příběh je vyprávěn z pohledu hlavní hrdinky Chris a poměrně dost místa je v něm věnováno jejím pocitům a řešení osobní situace (její problémy jsou popsány docela sugesivně - až mi jí bylo chvílemi líto). Samozřejmě i v této knížce se čtenář dostane na dostihy, resp. tentokrát spíše do jejich zákulisí. Celý příběh má slušný spád a dobře se čte. Líbilo se mi, že autor tentokrát zase zvolil jiného hrdinu a provázal dostihy s jiným prostředím i problémy. Jen možná konec je trochu na hranici uvěřitelnosti, ale na druhou stranu je napínavý, takže i to lze skousnout.

jprst
05.07.2020 3 z 5

Pro mě zatím asi nejslabší autorova detektivka, kterou zachraňuje především dobře vykreslená hlavní postava doktorky Rankinové, když i přes osobní problémy je její umanutost při řešení případu až neuvěřitelná, ale vnáší do příběhu patřičné napětí.

Jana K
21.06.2020 5 z 5

Na další knihu Felixe Francise jsme si museli počkat o něco déle než obvykle, ale čekání se určitě vyplatilo. Především tu máme hlavní hrdinku ženu - věc u Francise dosud nevídaná, ale jak se můžeme přesvědčit, knize to na kvalitě neubírá, ba právě naopak.
Hlavní hrdinkou je tentokrát sympatická lékařka z urgentního příjmu Cheltenhamské všeobecné Chris Rankinová, která se musí vyrovnat nejen s padouchy, ale především se svými vlastními démony. Ani v tomto Francisově románu ale nepřijdeme o dostihové zákulisí; doktorka Rankinová příležitostně slouží na dostihových závodištích, kde zajišťuje lékařskou službu.
Čtivě napsaná kniha nás nenechá ani na okamžik vydechnout, stále máme s hlavní hrdinkou o čem přemýšlet. Co bych možná malinko vytkla je snad jen pocit, že doktorka Rankinová ví o policejních postupech daleko víc než policie samotná, které v tomto případě až příliš radí, snad by celý případ zvládla sama :-)

alzbeta4340
18.06.2020 3 z 5

Jako detektivka spíš průměrné, ale čte se to dobře. Navíc má Puls docela originální hlavní hrdinku. O zločin se soukromě zajímá a vyšetřuje ho lékařka sama trpící mentální anorexií. Je tady i dobře popsané dostihové zákulisí, i když s koňmi se skoro nepotkáte.

janina66
21.05.2020 5 z 5

Mně se to líbilo. Nesmí se kniha srovnávat s jeho otcem, Dickem. Bylo to opět ze světa dostihů, ale z pohledu hlavní hrdinky Chris, lékařky nemocnice i sloužící právě jako doktorka při dostizích. Výborně čtivé, napínavé hlavně posledních 40 stran přímo nervy drásavé. To zůstalo stejné i u Felixe, ty strhující konce.

soupik2012
28.04.2020 4 z 5

Poklidný detektivní příběh, který nám přibližuje lékařské zabezpečení dostihových závodů. Hlavní hrdinka, doktorka Rankinová, má psychické potíže a tak když se sama ocitne ve smrtelném nebezpečí, nikdo jí včetně manžela nevěří a musí si tak se vším poradit sama. V některých momentech, především potom v samotném závěru, je příběh na hraně uvěřitelnosti, ale když přivřu oči, tak příběh lze prohlásit za věrohodný. Audioknihu tentokrát chválit nebudu. Načtena je slušně. Paní Simona Babčáková odvedla dobrou práci, ale kritizovat musím hudební složku. Dusot kopyt je asi tak 3x hlasitější nežli četba samotná. Opravdu to trhá uši.

petrarka72
28.03.2020 4 z 5

Detektivní příběh související s dostihy (protože jaký otec, takový syn) a s pokusem o nadstavbu (protože Felix Francis si to neulehčuje). V hlavní roli depresivní doktorka Chris Rankinová s poruchou příjmu potravy, řešící problémy související s diagnózou - Francis má evidentně výborné rešeršéry, protože jak její vnitřní boj, tak reakce rodiny (manžela a pubertálních synů-dvojčat), profesních kolegů (v nemocnici a na dostizích, kde "brigádničí") i okolí jsou jako z odborné příručky; zdá se mi, že tato složka příběhu dominuje a detektivce zůstal autor trochu dlužen (respektive dostal se na konci do neřešitelné situace a musel si vypomoci podivnými zvraty... na druhé straně, dozvědět se, jak se ubránit otravě kokainem, je praktické, co kdyby někdy... :-) Případ neznámého mrtvého na cheltenhamském závodišti si říká o pozornost postupně, zapojení jsou žokejové, jejich kustodi, stevardi i vedení, policie jako obvykle tápe - a daří se znejistit také čtenáře, který je nucen průběžně přemýšlet, co jsou fakta a co plody doktorčiny posedlosti, neboť hranice mezi za vlasy přitaženou konstrukcí a rafinovaným zločinem je proklatě tenká... Důležité téma - a navíc neotravně mezi řádky - Puls je hlavně zábavná napínavá záležitost na dva večery.