Půlnoční holubice

Půlnoční holubice https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42247/bmid_pulnocni-holubice-shT-42247.jpg 4 81 81

Doba rytířů. Dětství lady Johany bylo poznamenáno krutým chováním otce vůči matce. Dívka přísahá, že se nikdy neprovdá a raději skryje svou jedinečnou krásu mezi vysoké zdi kláštera. Jenže Johana je dědičkou panství Oxwitch a odbojný rytíř Ryla, který se bouří proti despotickému anglickému králi , s ní má své plány. Aby se král nezmocnil jejího hradu, musí se Johana vdát a správu panství převzít. Odvážný Ryla ji unese, ale temperamentní mladá dáma jeho skandální spojenectví odmítne. Nečekaně se však rozžehne plamen hříšné vášně.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

A dove at midnight , 1993


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
26.07.2023 5 z 5

Krásný příběh, přesně takové zbožňuji :-) Za mě určitě mohu jen doporučit!

mariva
04.01.2022 4 z 5

Romantický příběh z dávné historie Anglie se mi líbil. Mám anglickou historii ráda a pobavil mě způsob, kterým oba hlavní hrdinové obelstili nesympatického krále Jana.


Ála1968
02.01.2020 3 z 5

Myslím,že autorka má lepší knihy.Ta část u dvora se mi moc nelíbila,ale nakonec to zas tak špatné nebylo.

účetní
16.12.2018 2 z 5

Mně se hlavní hrdinka nelíbila, spíš mi knihu pokazila, na dívku vychovávanou tolik let v klášteře měla zajímavý slovník, neměla v sobě ani špetku pokory a vlastně ani neuměla normálně promluvit, jenom neustále křičela a vztekala se. Nevím, co bylo ve středověku tak neobvyklého na tom, že po ní chtěli, aby se provdala a vedla panství, že se tomu pořád divila, že to po ní chtějí, v těchto dobách mohla dopadnout i hůř. Rylan ji odhadl přesně, že se nehodila do kláštera a měl s ní svatou trpělivost. Chování Johany mi prostě nesedělo do doby, ze které kniha byla.

Amitiel76
13.03.2018 4 z 5

Doba rytířů, středověká Anglie....perfektní základ pro historickou romanci. A tahle byla opravdu povedená.... Bohatá dědička unesená z kláštera, hezký, urozený šlechtic, který v ní nejprve vidí jen loutku na politické šachovnici, ale brzy jejím půvabům podléhá. Skvělý příběh, okořeněný napětím, smyslností, humorným špičkováním mezi hlavními hrdiny.
Johana, přestože za sebou měla traumatické zážitky z dětství, zůstala silná, hrdá a toužící po nezávislosti. Nedala se zlomit muži, a konvencemi své doby. Nebála se otevřeně vyslovit své názory, a zároveň dokázala být perfektním diplomatem. Kde se nedalo zvítězit argumenty, použila ženskou lest. Její postava mi byla velice blízká a příjemná :-)
Příběh plynul velmi svižně, a stránky se obracely téměř sami. Přesto musím jednu hvězdičku srazit za dějství u královského dvora. To mi přišlo trošku táhlejší. Raději bych viděla ty dva putovat ještě chvíli o samotě :-))))

alnahu
31.07.2017 3 z 5

Pohodové romatické čtení na dovolenou.

moudivlacek
05.03.2017 5 z 5

Doba rytířů - to je moje. A když je to tak vtipně a svižně podáno - pak tuplem.
Tento nádherný příběh je mistrnou ukázkou dvou silných osobností - mladé dívky, která se snaží ubránit zvyklostem doby a nechat řídit svůj život vlivnými muži, a mladým rebelem proti králi a vlivným mužem zároveň.
Oba se ale neubrání jedinému - své touze a později i lásce. A plno lidí okolo se snaží zlikvidovat jejich štěstí, i když si oni sami to dlouho nechtějí připustit.
Bylo mi líto, že ta kniha tak rychle skončila - jedno odpoledne - přesto jsem se krásně odreagovala.
Doporučuji pro odpočinek duše.

DUNIKO
15.02.2017 5 z 5

Moc se mi to líbilo.

havrmoni
22.10.2015 5 z 5

Další hezká oddechovka. Jen si u takovýchto moc neoddechuju. Zmítají se mnou emoce jako je vztek,protože se moc povahově neliším od těchto hrdinek a vadí mi to, jak se k ženám chovali a co si o nich myslela společnost. Snažím se o nadhled,ale občas to nejde. Autorů knih,u kterých se nechám takto strhnout dějem a chápu hrdinku je málo. Většinou mám blíž k muž. postavám. Tato si 5* zaslouží :)

avi.czech
22.06.2014 3 z 5

Nejlepší způsob jak si odpočinout od povinné četby. Žádnou hloubku v tom nehledám, takže nemůžu být zklamaná.

renefer
17.12.2013 5 z 5

Tady není co vytknout. Takhle přesně si představuji historickou romanci, únos z kláštera, udatný rytíř, tvrdohlavá a prostořeká dívka, která si rozhodně nenechá nic líbit a mírně natvrdlý král. Super!