Ptala se Františky Marta

Ptala se Františky Marta https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496663/bmid_https-www-cupress-cuni-cz-ink2-ext--toA-496663.jpg 4 18 18

Strašidelná pohádka Ivana Martina Jirouse, kterou napsal svým dcerám v dopise z vězení. Ivan Martin Jirous psal svým dcerám, Františce a Martě, v dopisech z vězení básničky a pohádky, které pak vyšly souborně v knize Magor dětem. Marta, dneska máma čtyř dětí, měla nejradši strašidelnou pohádku Ptala se Františky Marta, a právě proto ji nejmenším čtenářům namalovala přesně tak, jak si v dětství ta hrozná strašidla představovala.... celý text

Přidat komentář

TerJac
13.07.2023 5 z 5

Moc povedené! Myslím, že pro děti, jako je to moje, které zlobí v posteli především před spaním, moc hezká inspirace k uklidnění :)

Litocha
01.12.2022 4 z 5

(Pro mě) nejpovedenější z Magorových básní dcerám dostala krásný kabátek. Rodinné propojení je k tomu třešnička na dortu.
Na básničce se mi líbí groteskno provázané se strašidelností, živost a zachycení dětského světa (a ani mi nevadí hovorový jazyk, ke kterému mívám občas výhrady). Ilustrace báječně dokreslují text. Ještě musím vyzkoušet, jak to bude působit na našeho strašpytlíka.
Tohle se Meandru povedlo (což zdaleka nemůžu říct o všech jeho leporelech.)


Arnold
13.08.2022 5 z 5

Moc hezké leporelo. Příběh strašidelný a napínavý, ale s dobrým koncem. A k příběhu o usínání dvou holčiček kresby, které se mi moc líbily. Povedlo se. Díky!