V podsvětí

V podsvětí https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175931/bmid_ptaci-zpev-v-podsveti-XYe-175931.jpg 4 140 29

Ptačí zpěv série

< 2. díl

Linda Ainsleyová byla nucená prchnout z domova, z města, které od okolní zpustošené krajiny odděluje energetická zeď, a od té doby touží po jediném – najít svého bratra Badyána. Už ji unavuje věčně utíkat a žít ve strachu a věří, že právě Badyán to může zastavit. Pátrání po něm ji zavede do podzemního města Léthé. Města, které sužují obavy z jeho zakladatele, záhadného Prométhea, a místní pořádkové služby. Aby se Linda dozvěděla pravdu o tom, co se stalo s jejím bratrem, musí se Prométheovi postavit. Vypořádat se s vlastním strachem se už naučila, dokáže se ale vypořádat i s pravdou, kterou chce znát? První vydání.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Shadowlark , 2013


více info...

Přidat komentář

jester138
13.04.2023 5 z 5

Jestli to k něčemu bude, závazně objednávám 3díl. Uděláme petici. Mně se to moc líbilo

petulkapeta
11.05.2021 3 z 5

Byla jsem zvědavá jak příběh pokračuje a měl zajimavy a dost dobrý dej,byla jsem rada že tam byl stále Oren,ale škoda že se nedozvíme jak to "dopadlo" doma..


Kulíšek19
29.07.2020 4 z 5

Kniha byla opravdu čtivá a měla skvělý a originální nápad. Bylo tam obrovské překvapení, které vyrazí dech.
I když první díl byl o něco lepší.

Ale kniha vůbec nenavnadila na třetí díl. Řekla bych dokonce, že takhle to skončilo a souhlasím s tím.
V tomto případě vůbec nevadí, že nedovydali třetí díl.

Sixtinka144
23.04.2020 5 z 5

V podsvětí je druhý díl knihy Ptačí zpěv, kterou naprosto miluju už několik let. Ten příběh? Je to vážně pecka. Když jsem před lety zjistila, že se třetí díl kvůli malému zájmu v češtině nevydá, byla jsem hrozně moc zklamaná. Protože tyhle knihy za dovydání rozhodně stojí, tenhle rereading už jsem dělala několikrát a vždy po přečtení druhého dílu mám chut si objednat třetí v angličtině. Bohužel je to neskutečně drahé a pořád jsem se ještě neodhodlala knihu objednat, ale věřím, že se toho taky někdy dočkám :) Ale zpátky ke knize, opět tady na Lindu čeká spoustu rozhodování a nástrah, které musí překonat. Zase je tady můj milovaný Oren, který Lindu doprovází a pomáhá ji. Prostě tenhle svět, tuhle sérii a celkově postavy naprosto miluju. A s klidným srdcem můžu říct, že oba dva díly naprosto doporučuji.

Pejuška
31.12.2019 5 z 5

Musím říci, že tenhle díl mě, narozdíl od prvního,chytil, mělo to spád i dobrodružství. Štve mě, že se nedozvím, jak to všechno dopadne. A to už se mi nestalo poprvé, co nějakou sérii nebudu mít přečtenou celou. Můžeme se jen dohadovat, co bylo dál s Lindou a městem Léthé, jaký byl její návrat domů a zda dokázala zkrotit svého démona prachnoucího po energii. Myšlenka na knihu dobrá, ještě jsem se s tímhle tématem nesetkala, o to víc mě mrzí ten třetí díl....

zinon
29.11.2019 4 z 5

Já patřím k těm, kterým se druhý díl líbil o malinko více, jak první. Jak já bych si teď ráda přečetla ten třetí díl! Škoda no :(

girdi
22.09.2019 4 z 5

Dost dobrý, lepší než jednička a na trojku jsem fakt zvědavá. Není to srdcovka, není to adrenalin, není to síť, která vás lapne a nepustí, ale prostě stále dost dobrý. Navíc ten svět je tak originální, že si ho i po letech budete pamatovat!

Nuray
02.02.2019 4 z 5

Knihu jsem četla v létě, takže v živé paměti to už nemám ... ale určitě bych snesla pokračování, mně se to líbilo a nesnáším, když něco rozečtu a nemůžu to dočíst jen kvůli tomu, že se kniha málo prodává ... to už je asi 4. série, u který se mi to stalo, děs běs ...

MíšaS.
14.05.2018 1 z 5

Už se nedivím, že třetí díl nepřeložili. Vůbec mě nezajímá, jak to s Lindou dopadne a to je pro knihu špatná reklama.

Marry123
12.04.2018 2 z 5

První díl mi přišel strašně fajn, ale přes druhý jsem se mořila strašně dlouho a vůbec mě to nebavilo. Přišlo mi to strašně zdlouhavý, furt dokola stejné informace a strašně předvídatelný děj. Asi už se ani nedivím, že třetí díl už u nás nevyšel ( a že po prvním díle jsem se divila).

Sixtinka144
23.07.2017 5 z 5

Tak jo, Ptačí zpěv je jedna z mých nejoblíbenějších sérií. Když jsem se dozvěděla ,že se třetí díl (kvůli tomu ,že o knihu nebyl velký zájem) nepřeloží do češtiny byla jsem mimo. Přemýšlela jsem nad tím ,že si druhý díl nepřečtu a spokojím se s koncem prvního dílu. Samozřejmě mi to nedalo a do knihy jsem se skoro okamžitě pustila. Samotná kniha mě velice bavila. Opět jsem si chtěla říct ,že se spokojím s tímto koncem..... Jenže ten KONEC! :D Ach jo asi se budu muset obětovat a knihu si koupit v originální podobě. Jinak dávám 5 hvězd. Tento díl je ještě lepší než ten první! Na konci druhé části jsem si myslela , že mi vybouchne hlava. Vážně dokonalost!

koala
14.05.2017 5 z 5

První díl se mi sice líbil víc, jak to bude s Prométheem se dalo tušit poměrně záhy, ale kde je třetí díl???????

Laputika_3
19.12.2016 5 z 5

Noo...
Na začátku knížky jsem byla nadšená, vypadalo to, že mě to bude bavit (na rozdíl od prvního dílu) už od začátku. Pak se teda ukázalo, že ne. Hmm. Oren i Linda byli jako vyměnění, vůbec jsem je nepoznávala. V prvním díle mne nadchlo, že měli charakter, vlastnosti, že byli jako živí, ale to se v půlce změnilo a byly to jen normální, ploché postavy. Nic moc se tam nedělo. Nuda, nuda, nuda, říkala jsem si. A pak přišel konec a ten byl výborný. A pak třeba ta úplně poslední strana? Pištěla jsem radostí! Když si to tak vezmu, tahle knížka byla vážně dost dobrá, jenom já očekávala něco jiného, něco divokého, nepředvídatelného, jako v prvním díle. Myslím, že je tu skupina lidí, kteří by tuhle knížku uctívali, jenom se třeba nedostali přes 1. díl, který je bavit nemusel. Proto vůbec nevím, jak má hodnotit. Za mě by to byly asi 4 hvězdičky, ale na druhou stranu, nebylo tu nic špatného. Jenom já si přála asi první díl přepsaný do druhého, nebo co :D. Takže 5, protože je to dobrá knížka, jenom já od toho chtěla něco jiného.

zuzca.h
28.07.2016 4 z 5

Překvapivě se mi druhý díl zamlouval víc než první, bylo v něm víc napětí a hlavní hrdinka hodně dospěla :) takže už mi tolik nelezla na nervi svým chování. Ale zas na druhou stranu když si člověk uvědomím kolik jí vlastně je tak je to její chováníi celkem pochopitelné. Od třetiny knížky mi bylo jasné kdo je Prometheus, ale i přesto to bylo zajímavé čtení. Jen mohlo být vzniku Prométea věnováno možná trochu víc prostoru, myslím že kniha by to v klidu unesla.
Celou dobu jsem tak nějak romanticky v koutku duše doufala v Orenovu "spásu" tak třeba ve třetím díle:)
Jsem zvědavá jak bude pokračovat třetí díl a jestli v něm autorka vysvětlý skutečnou příčinu pádu světa v kterém hrdinové žijí a případně jestli se najde i řešení jak dát věci zase do pořádku.

janka2000
25.02.2016 3 z 5

Druhý díl mě zklamal.Čekala jsem stejnou úroveň jako měl první díl. I přesto je kniha zábavná a donutí vás být naštvaný za každý čin, který jste věděli, že se stane, a jenž špatně dopadl. Někdy se mi zdála Linda trochu naivní. Jinak se mi svět, který autorka vymyslela, velmi líbí.

AnnieBarming
27.11.2015 5 z 5

Nestává se mi často, že by se mi líbil druhý díl víc než první, ale někdy se tak stane... Jako třeba tentokrát. Dobře, Linda mi někdy přišla vážně na zabití, ale což, je to přece hlavní hrdinka a bez ní by nebyl třetí díl (na který se mimochodem moc těším) :)

Spoiler
Co se týče Badyána/Prométhea, naprosto souhlasím s komentářem Anne Leyyd. On je jako celou dobu zlý a stačí, aby přišla Linda, a on najednou všeho lituje a začne být klaďas? Je mi taky líto Veroničiny smrti, podle mě si to nezasloužila. Mými oblíbenými postavami zůstávají Oren a bzučilka Zinka:)

NikiMedy
31.10.2015 5 z 5

Úžasná knížka, propracovaná a mnohem lepší než první díl, který mě ani tak moc neoslovil. Už se těším na závěrečný díl trilogie a doufám, že vyjde co nejdřív.

Anne Leyyd
19.08.2015 3 z 5

Tedy... otevřeně doznávám, že druhou polovinu knihy jsem prolétala očima a četla jen tak, abych věděla o co právě jde. Nemůžu si pomoct, ale tato série jde mimo mě. Hlavní hrdinka na můj vkus mění své nápady a názory tak rychle, že nestíhám sledovat, proč to vlastně udělala takhle. Její chování je fakt na ránu, hlavně taky proto, jak se chová k Orenovi.

SPOILER
Co se týče jejího bratra, tak ten by ránu zasloužil též. Tak jako - nejprve se chová jako barbar, pak si s Lindou popovídá a najednou chápe, že se choval jako kruťas???!!! REALLY???!!! Trocha psychologického odůvodnění by prosím nebyla? Nějak se mi těžko věří, že někdo, kdo věnoval svému cíli tolik času, se změní během chvíle. Tohle neberu.
KONEC SPOILERU

Oren - ten, který zachránil můj dojem z 1. dílu knihy - na záchranu 2. knihy nestačil. Chlapec se snažil, bylo mi ho celkem líto - a opravdu bych mu přála lepší druhou polovičku a ne Lindu... Ježkovy oči, tak holka mi fakt šla na nervy!

Poslední díl si asi přečtu, ale mám dojem, že budu postupovat stejně jako u tohoto - tedy číst letem světem...

TerkaHor
15.07.2015 4 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Byla úžasná ale chybičky jsem tam našla - zarazilo mě jak se Linda chovala po celou tu dobu.

Mishak
06.07.2015 4 z 5

Nu, podle mě trochu slabší než první díl =) Ale i přesto nebyl příběh vůbec špatný =) Konec jsem tedy rozhodně nečekala a jsem opravdu zvědavá, jak celá série dopadne, protože opravdu netuším, co chce zpátky ve svém městě dělat =)
Jinak nejoblíbenější postavou tohoto dílu byl Wesley =) A upřímně - miluju Orena =)

Za mě 4 hvězdičky a už se nemůžu dočkat posledního dílu =)

Autorovy další knížky

2018  79%Na lovu
2013  81%Ptačí zpěv
2014  82%V podsvětí
2019  76%Sherwood