Psychologie ovlivňování

Psychologie ovlivňování https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345426/mid_psychologie-ovlivnovani-8RU-345426.jpg 4 41 17

Po velkém úspěchu elektronické knihy vychází titul i v tištěné podobě! Kniha, která si rychle získala oblibu čtenářů především díky čtivosti, praktičnosti a užitečnosti popisovaných technik. Co se v knize dozvíte? •Jak využít sílu slov a úspěšně komunikovat. •Co udělat pro to, abyste od ostatních častěji slyšeli Ano! jako odpověď na své žádosti. •Jak se stát oblíbenějšími. •Čím zabodovat v prodeji a v marketingu. •Jakým způsobem využít nevědomých procesů, které řídí naše rozhodování. •Co udělat pro to, aby vám ostatní rádi vycházeli vstříc. •Jak rozeznat manipulaci a efektivně se jí bránit.... celý text

Přidat komentář

IHT
21.07.2022 4 z 5

Poslouchano jako audiokniha s lehce smisenymi (prevazne kladnymi) pocity.
Nepopiram, ze spousta technik je popsana ve spouste jinych kih - jde o autorsky kompilat doplneny vlastnimi zkusenostmi, zajimavymi priklady a doprovodnymi "legrackami".
Nejsem v teto oblasti nijak prehnane sectely, takze mi to nevadilo.
Vlastni "legracky" (test, otazky s nabizenymi odpovedmi a nasledny rozbor spravnych odpovedi apod.) jsou docela fajn. Nekdy sice jsou ty spatne odpovedi natolik hloupe, ze snizuji vyznam testu (a pozitek ze cteni/poslechu), hlavni problem vsak je v audioverzi - cist otazky a posleze nabizene odpovedi a pak se k nim vracet, to skutecne moc sikovne (prehledne) neni. Zvlaste, kdyz si clovek narozdil od vlastniho cteni nemuze dat pauzicku na promysleni, tj. urcovat si vlastni tempo.

Krome toho me "iritovalo" odkazovani na studie - v textu jsou za predstavovanymi vyzkumy uvedeni autori a rok vydani clanku/knihy. Fyzicky knihu neznam, ale predpokladam, ze ma seznam teto literatury v zaveru uveden. Audioverze vsak seznam literatury neobsahuje, takze uvadet reference na tento seznam je pitomost. Opravdu to pusobi nesikovne a ruku na srdce - pro bezneho ctenare to je rusive i ve vlastnim textu. Mnohem lepsi by byl referencni aparat ve forme cislovanych poznamek (a predpokladam, ze interpret by cisla poznamek opravdu necetl). Nektere odkazy jsou hodne "nesikovne" - odkazovat na sve zkusenosti formou "(Prokupek, vlastni vyzkum)" pusobi hodne nabubrele (dela se to v odbornych textech, ale v popularni prirucce to opravdu vypada namyslene - to uz by bylo podobne jako citovat u historky "Bavis se dobre, debile?" odkaz jako "(Prokupek, osobni sdeleni)"). Diky temto nesikovnostem je kniha trochu rozpacita - na jednu stranu skvele podany soubor poznatku a praktickych doporuceni, na druhou stranu radobyvedecka "studie" navic prospikovana odkazy na vlastni stranky, nabidkami kurzu a konzultaci. Dort pejska a kocicky...

Pres to vsechno je kniha (pokud se oprostime od rusivych momentu) napsana zabavne a prinosne (alespon pro ctenare bez predchozich zkusenosti). Autoruv nadhled a sebironicke poznamky jsou prijemne a cteni/poslech hezky odsypa.
doporucuji :)

Michal2222
20.04.2022 1 z 5

Reklama na autora, za kterou musíte zaplatit. V 99 tipech opsaných z jiných zdrojů, se vás autor snaží přesvědčit, že je expertem na vyjednávání, a ovlivnit, abyste si zakoupili další jeho kurzy a produkty. Cituje sám sebe ve své vlastní knize... Tato kniha má hodnotu e-booku výměnou za e-mailovou adresu pro zasílání marketingových sdělení.


VikyKleinik
19.09.2021 3 z 5

Jednoduché poučky. Řadu z nich jsem věděl či minimálně tušil. Přesto dobré, praktické - hlavně teda pro různé marketéry, realiťáky, obchodníky či vedoucí.

Lubošovo
13.03.2021 5 z 5

Stručné, výstižné a k věci. Co jiného si přát od publikací tohoto typu. Doporučuji!

MirekUL
13.09.2020 5 z 5

Kniha je takovým velmi praktickým průvodcem pro oblast ovlivňování. Pro čtenáře, který už o dané problematice něco přečetl (např. četl knihu od Glorie Beck Zakázaná rétorika, Roberta Cialdiniho Zbraně vlivu či knihy Dana Arielyho) bude asi většina věcí známá, ale přesto knihu doporučuji, jelikož zopakovat si tyto principy není nikdy jak pro pracovní, tak osobní život na škodu, přičemž výhodou je i to, že kniha je od českého autora.

Okoslav
04.05.2020 3 z 5

Kompilace všeho, co na poli behaviorální psychologie zatím vyšlo. Pro nováčky jde určitě o fajn úvod, ostatním doporučuju spíš původní zdroje (Kahneman, Cialdini, Ariely) – kromě reklam na kurzy a semináře Víta Prokůpka tu nic navíc nenajdete.

HelenBarbora
27.12.2019 5 z 5

Skvělá kniha, co se dobře čte, je napsaná stručně, výstižně a jde k věci, žádný balast zbytečného okecávání. Za začátku jsem si zkoušela doporučovaný online test (nic moc výsledky), který jsem na konci knihy zopakovala a hle - výsledky výtečné :D Kniha splnila svůj účel, doporučuji všem.

hu_87
18.05.2019 4 z 5

Teoreticky i prakticky zaměřená kniha, která je svým způsobem přitažlivá.
Proč?
To je jednoduché. Autor nás čtivou formou seznamuje s fakty a postřehy, které snadno využijete i v praxi. Dále se neopominula ani grafická stránka věci, takže si díky tomu informace lépe vštěpíte. Jsou využity příjemné odstíny, včetně barevného zdůraznění některých slov v textu.
Sečteno podtrženo, kniha (alespoň u mě) vzbuzuje dojem ne až tak náročného čtení a tudíž se čte lehce.

Co mi trochu vadilo - něčemu se podle mého mohl věnovat obsáhleji. Ale co. Ten, kdo se o tohle chce zajímat více, si najde jiné, doplňující knížky.

AdelaNov
19.04.2019 5 z 5

Na tohle téma mám už dost načteno, o to víc mě mile překvapilo, že jsem se v knize dozvěděla nové věci, které jsem jinde nečetla. A hlavně praktické.

martin7848
07.12.2018 3 z 5

Musím autorovi přiznat, že si dal fakt záležet a posbíral spoustu zajímavých zdrojů a tipů, které nám pomáhají lépe komunikovat. Pro nováčky v této oblasti se určitě jedná o dobrý zdroj. Sám za sebe jsem si audioknížku zas tak moc neužíval. Je fakt, že jako lektorovi v této oblasti je pro mě většina zda použitých materiálů známá. I jsem četl zdroje, ze kterých vychází. Takže pro sběhlejší čtenáře jde spíše o opakování. A i to se však hodí.
Co jsem naopak vnímal jako velmi rušivé jsou odkazy na autory i s daty. Tohle se dá vložit do knihy a v audioknize to nemá co dělat (a ano, možná to ruší nějaký předpis o citacích, ale i tak to pak daleko víc ruší celkový poslech). Autor se odvolává na to, že čte v AJ, tak nevím jestli se s podobnou neřestí potkal i v originálních textech. Já tedy ne. Zmiňují autora, ale ne datum... Dále jsem nepochopil několikeré upozornění na kurzy autora v průběhu knihy...
Co by naopak mohlo pomoci dalším vydáním jsou slibované příběhy, které jednotlivé komunikační tipy doprovází. Teď se jedná spíše o ochutnávky...

jirka1064
20.11.2018 4 z 5

Knihy tohoto typu mají jedno společné - všichni autoři v oboru se navzájem znají a navzájem se ve svých knihách citují. Psát neustále nové knihy je pak jednodušší a jednodušší.
Na druhou stranu, kniha je velice zajímavá a rozhodně stojí za to aplikovat nabyté znalosti v praxi.

kleo9554
14.11.2018 4 z 5

Dobrá kniha, ale dost stručná.

lesumir
30.08.2018 odpad!

Víťa Prokůpek je takový Chuck Norris českýho vyjednávání, až na to... že je úplně mimo. Vzal myšlenky a citace druhých (rozuměj opravdových kapacit v oboru) a dal to dohromady a přidal husto-kruto-přísný komentáře, aby byl jako hustej. No, není hustej.

CtenarKarlik
29.03.2018 5 z 5

Tolik moudra, praktických tipů a příkladů v cca 250 stranách, palec nahoru!

KnihomolH
29.03.2018 5 z 5

Fundovaný autor, skvěle ozdrojované a přitom se výborně čte (živý styl, hodně příkladů z byznysu i ze života).

AKul
12.03.2018 5 z 5

Poučná, velmi praktická a skvěle napsaná kniha, doporučuji!

mrwendor
28.12.2017 4 z 5

Až zjistím jestli to opravdu funguje přidám i poslední hvězdu.

Autorovy knížky

2017  72%Psychologie ovlivňování