Psychiatrie

Psychiatrie https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51409/psychiatrie-51409.jpg 4 19 6

Psychiatrie není na první pohled nic zábavného. Tato kniha chce v podobě komiksu odpovědět na dvě základní otázky, které zůstávají pro mnoho lidí tajemstvím: co je psychiatrie a co psychiatři skutečně dělají. Stručně mapuje historii oboru, první historické pokusy o psychiatrickou intervenci a základních osm diagnóz mentálních onemocnění. Čtenáři se dozvědí, jaké jsou rozdíly mezi dynamickou a organickou psychiatrií, na čem staví a kdy je potřebná medikamentózní léčba a jaká je budoucnost farmakoterapie a psychiatrie. Kniha je určena studentům psychologie, medicíny, ale také všem, kdo se zajímají o problematiku psychologie a psychopatologie. Nigel C. Benson je autorem úspěšného komiksu Psychoterapie (Portál, 2005). Piero je populární britský ilustrátor... celý text

Literatura naučná Zdravotnictví
Vydáno: , Portál
Originální název:

Psychiatry


více info...

Přidat komentář

Zikus
22.12.2017 5 z 5

Stručná a přehledná knížka se super ilustracemi. Doporučuji.

Mira7
25.11.2017 5 z 5

Hezké ilustrace, vysvětlení základních pojmů, geneze oboru od jeho primitivních počátků až po moderní disciplínu. Pro laika výborná publikace pro seznámení se s duševními poruchami, metodami jejich léčby a získání všeobecného přehledu v tomto směru. Kniha dokáže vzbudit zájem o téma psychiatrie a tam, kde čtenář narazí na pro něj zajímavé téma a bude se chtít o něm dovědět více, může se již poohlédnout po více specializované publikaci.


LiLinka
04.09.2017 2 z 5

Za mě tato kniha co má dobré a zajímavé, tak jsou ilustrace. Text se mi zdál horší, ale to možná hlavně proto, že je to 7 let stará kniha a informace (zejména ohledně farmakoterapie) se značně posunuly kupředu. Co se týče základních informací pro laiky, kteří nemají tušení, co se skrývá pod názvy jednotlivých duševních onemocnění, tak doporučuji.

peří
03.08.2015 4 z 5

Záměrné sebepoškozování, homosexualita, fóbie, obsese, kompulze, různá chápání hysterie, hypochondrie, paranoia, afektivní poruchy (deprese, mánie), schizofrenie, organické poruchy... letem světem. Jako přehled nebo slovníček výborné, na studium málo.

zuza.floderova
20.05.2015 5 z 5

Krásné shrnutí, jak pro laika tak pro profesionála, skvěle vysvětlené, málo příkladů
Krásně se to četlo, příjemně ;)

Esmit
21.11.2010 4 z 5

Chybělo mi tam víc konkrétních příkladů, jinak doporučuji všem, kteří se o tom chtějí něco dozvědět. Mají třeba v rodině někoho, kdo se léčí nebo je to pro ně pouze pro zajímavost. Sice je tam mnoho odborných termínů, ve kterých se musí člověk trochu zorientovat ale je to kniha, která vám ukáže, že mít nějakou nemoc není nic špatného.

Štítky knihy

psychiatrie

Autorovy další knížky

Nigel C. Benson
britská, 1955
2014  87%Kniha psychologie
2010  79%Psychiatrie
2005  74%Psychoterapie