Prvotní výkřik

Prvotní výkřik https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49184/bmid_prvotni-vykrik-Us2-49184.jpg 4 14 5

Léčba neurózy. Radikálně nový přístup k psychologickému myšlení – Prvotní terapii. Osobní historie neurotických pacientů poskytují dokumentované důkazy o eliminaci duševních i tělesných poruch. Prvotní výkřik je knihou, která převrátila svět psychoterapie naruby a změnila životy mnoha lidí. Byl to počátek tří dekád výzkumu, ze kterého vzešla dosud nejpokročilejší, vědecky podložená terapie.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Pragma
Originální název:

The Primal Scream , 1970


více info...

Přidat komentář

Radimka
16.08.2023 2 z 5

Četla jsem kdysi, přišlo mi to dost divný. I když dnes se zase jedná populární psychometodu. Já bych z toho naopak zešílela.

Měnící
02.10.2018 5 z 5

Ve své době přelomová a nesmírně přínosná kniha. I dnes stojí za přečtení. I když jako jediná metoda mi nepřijde dostatečná. Přijde mi to trochu do sebe uzavřené. Pro práci s traumatem je v dnešní době celá řada dalších metod pracujících na psychologické i fyzické úrovni.


pavel8153
16.03.2018 5 z 5

Knihu jsem přečetl jedním dechem. Autor má psychoanalytický výcvik a ve své knize jde ještě dál. Popisuje samotný proces léčení a osvětluje velmi rozumně období, kdy se v mozku a v osobnosti tvoří celý náš život, naše životní nastavení. Navíc se opírá i o konkrétní výsledky, hmatatelné, kdy vysvětluje výskumy, kdy se vyléčeným pacientům zlepšuje nejen dýchání ale i tělesná teplota. V knize uvádí i úspěšné léčení homosexuálů :-) to by v dněšní hyper ultra korektní době některá individua nerozdýchali. Kniha je velkým pomocníkem abychom pochopili proč jednáme jak jednáme, proč tak jednají druzí a co asi cítí. Přiznám se, sám jsem jeho metodu jednou aplikoval na kamarádce, kdy jsme úspěšně znovaprožili její strach z babičky. Člověk žasne jaké scény se vyjeví. UPOZORŇUJI že je to celkem nebezpečné a klienta to pak odrovná.

countrylady
17.01.2018 5 z 5

Souhlasím s paní "Efkona". Měli by ji číst především také psychiatři, psychologové, psychoterapeuti..
A všichni, kdo se pídí po tom, proč jim není v životě dobře...

Efkona
13.02.2013

"Hustá" to kniha, mně osobně mnohdy nebylo při čtení dobře po těle, Janova teorie mi však logicky zapadá do sebe, vše je zde dobře zdůvodněné. Měla by být povinnou četbou pro dospělé, pro neurotiky i pro psychicky zdravé lidi.