Prvotní polévka

Prvotní polévka https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48486/bmid_prvotni-polevka-Pte-48486.jpg 1 5 4

Zcela nepoučená dospívající dcera svérázné prudérní matky má veškeré své poznatky o sexu spojeny s nepříjemnými zážitky kolem jídla. Dívka trpící nechutenstvím a zejména odporem k masu, zároveň také trpící konfliktním vztahem ke své silně svérázné, tvrdé a prudérní matce, litevské emigrantce, začíná zjišťovat, že se dospělí lidé chovají v určitých situacích poněkud zvláštně. Začíná mít dojem, že se jedná o jakýsi druh kanibalismu, který je dán lidem do vínku biblickým výrokem, že žena a muž budou jedno tělo. Jezení masa, zabíjení zvířat, umučení Krista a jeho „pojídání“ v rámci Svatého přijímání, její vlastní krvácení, pátrání po vlastním těle a po důvodech pocitu rozkoše se jí tak spojují do zmateného konglomerátu z něhož dochází k velmi podivuhodnému spojení sexu a jídla. Vylučována pro svou jinakost, danou především jinakostí matky, zůstává ve svých pocitech zcela osamělá, nepoučená a dobírá se tak zcela nečekaných rozhodnutí...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Primordial Soup , 1999


více info...

Přidat komentář

adevr
06.09.2021 2 z 5

Je to zvláštní kniha, divim se že ji vydal Talpress, ale nakonec proč ne. Nečte se nijak špatně, pouze je plná nechutností. A to doslova.

bara8636
09.01.2019 odpad!

Těžká puberta - kdy nám přišla kniha správně ujetá! :-D Což také je ... A za to si minimálně jeden bod zaslouží.


Madi
05.03.2013 odpad!

Předem varuji před vypůjčením/zakoupením tohoto škváru. Asi to mělo být vtipné, ale já celou dobu kroutila hlavou a říkala si, co to sakra je?!

antragus
01.02.2011 1 z 5

Taková podivnost, kde nevíte, jestli to byl vtip - špatný, nebo vážně míněný námět - taky špatný...

Štítky knihy

novozélandská literatura

Autorovy další knížky

Christine Leunens
novozélandská, 1964
2020  65%Nebe v kleci
2001  12%Prvotní polévka