První republika - Jak žily hvězdy

První republika - Jak žily hvězdy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493879/bmid_prvni-republika-jak-zily-hvezdy-wbV-493879.jpg 5 11 3

S autorkou knihy Blankou Kovaříkovou nahlédnete do soukromí filmových a divadelních hvězd, ale také dalších mimořádných osobností – režisérů, tanečnic, výtvarníků, lékařů, sportovkyň i podnikatelů. Každý z nich byl hvězdou ve svém oboru. Dozvíte se, jaké příběhy prožívali, podíváte se do jejich domovů, šatníků i kuchyní, zajdete s nimi do kaváren a restaurací a zjistíte, jak žili za první republiky, kde nakupovali, jakým způsobem trávili volný čas. Knížka o životním stylu doby, kterou si někdy až přehnaně idealizujeme, je plná unikátních fotografií a dobových reklam a může se vám stát příjemným průvodcem dávno zašlých časů.... celý text

Přidat komentář

brabofka
01.04.2023 4 z 5

Mile napsané, zajímavé. Dozvíte se mimoděk spoustu dalších zajímavých věcí. Potěšilo mě, že z toho není bulvár. Určitě si najdu i další knihy autorky.

pami
10.01.2023 5 z 5

Dozvěděla jsem se nové informace (a to mám slušný přehled), mnoho fotek, široký výběr témat. Je vidět, že autorka sama bádala a jen neopisovala.


maryzka
29.06.2022 5 z 5

Tak jsem si zas jednou početla a svezla se na nostalgický vlně. Jenom lituji toho, že nemám už kde si přečíst reklamy, které se tady objevují. Nějak mi to taky vymizelo. Jinak si dovolím jednu štiplavost. Konečně mi vyšla kniha, kde jsem si to přečetla velmi pěkné a zřetelně( autorka má chvályhodný zvyk dát čtení na fb, no mě se to tam čte špatně, tak jsem ráda, když si koupím knihu. Těším se na další novou knihu.