Průvodce naší přírodou

Průvodce naší přírodou
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82732/bmid_pruvodce-nasi-prirodou-ToE-82732.jpg 5 7 7

Jak rozpoznat ptáky, hmyz, ryby a obojživelníky, stromy a listy, divoké rostliny. Tato knížka vám bude skvělým pomocníkem při pozorování Když půjdete do přírody, vezměte si tuto knihu s sebou. Nalistujte si stránky, které se zabývají druhy žijícími na místech, kam jdete (např. les nebo rybník) a s pomocí krásných ilustrací dokážete vše určit... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Encyklopedie
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Nature trail book , 1998


více info...

Přidat komentář

Cady
21.05.2022 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenější knih. Nejen, že je nádherně ilustrovaná a po informační stránce je nechybí ani malé deltaily, ale dokonce je napsaná a nakreslená tak precizně, že zaujme pětiletého hyperaktivního špunta ale i dospívajícího středoškoláka.

Petja
14.08.2019 5 z 5

Nádherná praktická publikace o přírodě kolem nás - jsou zde zahrnuty rostliny, stromy, zvířata a hmyz, s nimiž se běžně můžeme setkat na zahradě, na louce i v lese. Je to tedy přesně taková kniha, kterou využijeme, když dcera trhá kytky a ptá se, jak se která jmenuje, nebo když na chodníku pozorujeme brouka.
Oceňuji i určovací klíče, vč. černobílých siluet ptáků a stromů v zimě (to mi velmi pomůže, protože jabloň s jistotou poznám jenom na podzim, když jsou na ní jablka :-)).
Zajímavá jsou i doporučení pro výrobu krmítka a herbáře, pozorování ptáků atd.
Knihu si určitě pořídíme domů, využijeme ji celoročně, i když nejsme žádní velcí přírodovědci.


M-arta
12.12.2017 4 z 5

Informačně velmi nabitá a přehledně členěná knížka o evropské přírodě.