Znovuzrození

Znovuzrození https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487904/bmid_znovuzrozeni-BmN-487904.jpg 4 60 13

Proti přírodě série

< 3. díl

Ve světě obývaném antropomorfními zvířaty Zákon povoluje jenom spojení mezi jedinci téže rasy. Ti, kteří zákon poruší, jsou potrestáni a uvězněni. Jsou obviněni z toho, že jednají… PROTI PŘÍRODĚ. Boj o Lesliinu duši dospěl do finále. Leslie uvízla daleko od civilizace a stále nezískala odpovědi, ve které doufala. Zůstala bez přátel v zoufalé bitvě proti vlčímu bohu, který se chce zmocnit jejího těla, aby se mu vrátila všechna jeho zlá síla. A mezitím organizace, která chce ovládnout celou populaci, získala figurky, se kterými může odehrát svůj poslední tah.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Rebirth , 2018


více info...

Přidat komentář

Maly_MACKO
12.12.2023 2 z 5

Uspěchané. Potřebovalo to minimálně ještě jeden díl.

knidopel
15.08.2023 4 z 5

Závěrečný díl poskytl vysvětlení, jak to vlastně všechno bylo a minulost Lesliiny matky. I když to bylo takové dost uspěchané, ve výsledku mě rozřešení uspokojilo. U celé série jsem si užila krásné grafické zpracování. Trochu mě mrzí, že se vypařilo erotično, které série slibovala.


Karin_Kim55
15.08.2023 3 z 5

Tak tahle třídílná série byla dohromady takové průměrné zklamání. Pro čtenáře knih je to možná nějaká změna, protože přeci jenom jsou tady antropomorfní zvířata, ale pro čtenáře mang tohle nemůže být největší tah. Jo, kvůli tomu jsem to chtěla, a taky proto že to mělo být trochu erotické a měl tu být vztah mezi vlkem a prasnici.
Autorka měla ale až moc nápadů a do komiksového formátu se to vůbec nehodí. Chtělo by to předělat, udělat tak třikrát delší, aby ty události měli na čtenáře větší dopad. Všechno se odehrávalo tak rychle, že jsem nějakou smrt/zradu/žhavou scénu vůbec stihla vstřebat, už se dělo něco jiného.
Takže průměr. Škoda, mělo to potenciál.

Lenka.Vílka
22.01.2023 2 z 5

Tak tady jsem byla už trochu mimo...

...protože je fajn zjistit minulost Leslie, ale celkově to vyznělo tak nijak. Úplně stejně jako celé finále.

Prostě moc rychlý, plochý a bez špetky emocí :(

2,5/5

woita
19.06.2022 3 z 5

Poslední díl trilogie Proti přírodě rozvíjí, co byli načnuto v předchozích kapitolách. Kupodivu, co zpočátku vypadalo jako konspirace temných sil a společenstvích, se ukázalo mít jednoduší odůvodnění až civilního charakterů. Zjišťujeme, že veškerá rasová zášť i ta vůči Leslie způsobyly raněné city a zlomené srdce osoby naší hrdince nejbližší. Tím samozřejmě také dochází k vyzrazení prave identity osoby zpoza masky šamana (k čemuž defacto došlo v díle předchozím).

Trochu lituji toho, že finále, které mohlo skončit jen smrtí a vítězstvím jedné ze stran, bylo od jistého momentu předvídatelné. Trochu jsem byl také zklamán z toho jaký rychlý spád to vzalo a že nebyl více rozvit romantický vztah mezi Leslie a Khalem, který až na konci dochází jakéhosi rozuzlení.

PS: Po celkovém uvážení a zvláště po jedné šamanově poznámce jsem si uvědomil, že Proti přírodě není ničím jiným než inspirací a převyprávěním příběhu Farma zvířat hozeného do soudobé a konzumní společnosti.

p3tris
25.05.2022 4 z 5

Závěrečná část trilogie nám mimo jiné vysvětlí, jakým způsobem se Leslie matka stala mocným šamanem a více z jejího vztahu k Napoleonovi a Carol. Hlavní děj se pak odehrává nejprve ve vnitřním konfliktu Leslie a Bílého vlka a posléze v konfrontaci se svou matkou. I když se trochu vytratilo to dusné erotično, despotický svět zůstává pořád stejně Orwellovski krutým. Objektivně je tato kniha nejslabší, rozhodně ale zůstává vysoko nad průměrem.

Norri
18.04.2022 3 z 5

Závěrečný díl se opět odehrává ve světě, kde jsou i jiní “lidé”, než jenom dvě skupinky hlavních postav, které si jdou po krku. Dostaneme zde jak vzpomínky, které odhalí původ celé konspirace, tak i málo uvěřitelné a místy až z prstu vycucané zákonitosti všech mystických prvků v příběhu. V tomto závěrečném díle v podstatě funguje dobře jenom to, co fungovalo v knize první - normální civilní životy a trable jednotlivých postav. Zde to bohůmžel dostáváme jen ve vzpomínkách a v krátkém zakončení celého příběhu. Velkým plusem je pěkná kresba. Škoda, že nezůstalo více z příslibu erotična z první knihy, které dále přetrvávalo už jen v alternativních obálkách.

KájaKoxík
31.03.2022 3 z 5

Tento díl je rozhodně nejslabší.
Sice se konečně dozvíme jak to dopadne, ale....
Velkou část komiksu zabírá minulost některých postav. To mi sice nevadí, ale klidně bych to oželela, pokud by byly přidané zjevně přeskočené části děje.

Navíc se velmi často dá ztratit v ději, jestli čtete přítomnost nebo budoucnost a kde se postavy nacházejí.
Celkově tedy jen 3 hvězdy z 5.

_Tess_
26.03.2022 3 z 5

Na poslední díl Proti přírodě jsem se neuvěřitelně těšila. Byla jsem a plná očekávání, která se ale bohužel nenaplnila.
V celé sérii je hodně vidět inspirace Farmou zvířat od Orwella, ale v tomto díle to přímo prosakuje z každé stránky. Nechybí tu ani erotické scény, krev a akce jako v předchozích dílech. To vše jsem na předchozích dílech milovala a tady tomu není jinak.
Ve Znovuzrození se asi nejvíc ukazuje minulost postav, která tu zabírá skoro půlku komiksu, což za mě bylo až přehnaně moc a ocenila bych ji více vyváženou s tím, co se děje v přítomnosti Leslie. Celé zdlouhavé patlání v minulosti je nakonec největší mínus celého komiksu.
Konec mě ani tak nenadchl a to pro něj byla naprosto skvělé vybudována atmosféra. V závěru to bylo celkem rychlé a nijak moc zajímavé. Jde o nejslabší díl z celé trilogie, což je velká škoda, protože jde o opravdu zajímavou a hodně čtivou sérii.

GoodGames
14.03.2022 3 z 5

Proti přírodě je zaujímavou modernou variáciou na Farmu zvierat od Orwella. Trošku erotiky, brutality, akcie a máme tu zaujímavý temný thriller so zvieratami v hlavných úlohách. Celé séria sa pritom začína tak nevinne, uvoľnene a eroticky. No už prvý diel bol ku koncu výrazne vážnejší, druhý už bol seriózny thriller a finále série je už poriadne temné. Škoda, že je Znovuzrození tak trochu rozporuplným vyvrcholením série. Až príliš sa tu autorka vŕta v minulosti postáv a potrebovala by ešte nejaký ten diel navyše, aby to malo všetko želaný dopad. Takto je to možno až príliš uponáhľané. Aj napriek tomu však príjemná a pekne kreslená krátka séria.

Hellrampage
09.03.2022 3 z 5

Tretia časť je najslabšia z celej trilógie a najmenej ma bavila. Polovica knihy sa venuje minulosti, čo sa stalo a ako to vlastne bolo a v druhej polovici sa Leslie snaží získať kontrolu nad všetkým. Záver je príliš rýchly. Keby vyšiel ešte ďalší diel, už by som do neho nešiel.

orangerose
05.03.2022 5 z 5

3 díl této série - proti přírodě , všechny díly byly akční, kresba nemá chybu, a kdyby bylo další pokračování této série, jdu do ní :D

fvalek
28.02.2022 3 z 5

Finále série se nese v takovém podivném duchu, který finále jako by vůbec nepřipomínal. Leslie je ve zvláštním stavu, kdy se moc neovládá a většinu dílu jen nudně bojuje sama se sebou, zatímco ostatní řeší reálné problémy. Velká část se věnuje Lesliině matce a flash-backů s její sestrou, což je docela nečekané odhalení. Když už jsme u nečekaných odhalení, tak celá Lesliina minulost od dětství a tajemství, kdo je hlavní záporák, jsou velmi povedené prvky, které byly vcelku nečekané. Je jen škoda, že to vše skončí tak zrychleně. Jedna maličká revoluce a jedna větší vražda a najednou je se světem vše v pořádku. Malé plus jsou předsudky, které se ukazují na konci knihy, které prozrazují, že vše není tak růžové, ale jinak to vlastně růžové je. Máme tu sice přestřelku, honbu za záporákem a souboj na život a na smrt, ale proč to všechno? Nějak mi nedocvaklo, jaká byla motivace všech postav. Nebo možná došlo a jen mě to nijak neoslnilo...

Štítky knihy

tajemství komiksy

Autorovy další knížky

Mirka Andolfo
italská, 1989
2021  87%Probuzení
2021  82%Štvanice
2022  75%Znovuzrození
2021  74%Harley vs. Apokolips

Kniha Znovuzrození je v

Právě čtených1x
Přečtených72x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce35x
Chystám se číst5x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x