Paměť Babylonu

Paměť Babylonu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446253/bmid_pamet-babylonu-3Os-446253.jpg 4 68 10

Projít zrcadlem série

< 3. díl >

Po dvou letech a sedmi měsících nekonečného čekání na rodné Animě se Ofélie rozhodne jednat. Thornova stopa vede na kosmopolitní a hypermoderní Babylon: podivuhodnou archu dvojčat Polluxe a Heleny. Díky svému talentu, ale pod falešným jménem se stává studentkou akademie Dobré rodiny, aby tam pokračovala v pátrání po pravé totožnosti Boha. Kdo je vlastně Bůh a je skutečně tajemnou prapříčinou rozpadu starého světa a zároveň tvůrcem všech Duchů rodin, kteří na archách vládnou? A kdo jsou nebezpeční a tajemní lordi LUXu? Napětí stoupá, barokní dekorace Metropolis nahradily snové kulisy ideálního města budoucnosti, kde se technika snoubí se vzděláním… Přesto části archy mizí v prázdnotě a Ofélie se pohybuje na ostří nože, kdy jediný neopatrný krok může znamenat prozrazení. Může vůbec někomu věřit? A především: kam zmizel Thorn, její ledový muž z Pólu? Má šanci ho na Babylonu objevit?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Baobab
Originální název:

La Mémoire de Babel , 2017


více info...

Přidat komentář

Foxie89
05.03.2022 3 z 5

Tenhle díl mi zatím z těch 3 sedl nejméně. Nějak mě nebavilo studium Ofélie v Babylonu. Ale i tak se vrhám na další díl a těším se, jak bude vše rozpleteno :)

LenkaPet
13.11.2021 5 z 5

Tento díl se mi líbil zatím asi nejvíc. Opravdu doporučuji, knihy jsou moc hezké.


DreamerX9
14.10.2021 4 z 5

Další nádherný svět! Líbí se mi autorčina kreativita, že se v dílech mění postavy (kromě těch hlavnichl, dej i světy. Z počátku to byl hokej a vlastně jsem čekala kam se ofélie zase dostala a co zas vyvede ale překvapila a stejně tak Thorn, který přestává být velký kus ledu no konečně! Tak hurá na závěr!

Dani3
21.09.2021 4 z 5

(SPOILER) Třetí díl nás zavádí na archu Babylon, kam se Ofélie vydává hledat ztraceného Thorna. Mrzelo mě, že autorka opustila prostředí předchozích dvou dílů, které bylo skvěle propracované. V podstatě začínala úplně od znova – nové místo, nové postavy, nové hrozby. Babylon mi přišel svým způsobem ještě více nepřátelský než celý Pól.

Navíc tento díl byl hrozně zamotaný a zmatený. Nejsem si jistá, že jsem pochopila všechno, tak jak autorka zamýšlela. Nejvíc jsem se ztrácela v časové ose, co se vlastně kdy stalo, co je skutečnost a co jen vize, a kdo je kdo.

JK96
03.05.2021 5 z 5

Tato kniha je podle mého názoru zatím na první příčce z dosud vydaných knih z této série. Je to docela překvapující, neboť miluji scény s Thornem a těch je tu obsaženo opravdu jen malé množství, přesto jsem byla mile překvapená napínavým dějem, který se točil jen kolem Ofélijininýho pátrání. Navíc se nám zde hlavní hrdinka představuje už ne jako nevinná oběť, ale jako sebejistá silná žena, která má svůj osud pevně v rukách.
Toť vše k mé recenzi a já nemohu jinak než Paměť Babylonu vřele doporučit.

jmn7053
24.04.2021 5 z 5

Autorka pěkně rozmotává hlavní dějovou linku a rozšiřuje tamější svět. Je to zajímavější a zajímavější! :)
Musím přiznat, že první polovina tohoto dílu mi přišla slabší a pomalejší; čekala jsem, a doufala, kdy se příběh rozjede, jak tomu vždy bylo v předchozích dílech. Naštěstí jsem se dočkala, druhá polovina je opět famózní. Sice (jako obvykle) končíme s více otázkami než odpověďmi, ale tak už to u vícedílných knih chodí...

Atekram
16.11.2020 5 z 5

Další výborný díl série. Zase musím ocenit hlavně postavu hlavní hrdinky, její osobnost, pocity a jednání jsou popsané hodně osobitě a uvěřitelně. Navíc si konečně uvědomí, co vlastně chce a rozhodne se jednat. Prostředí Babylonu, kde se kniha odehrává je mi docela nepříjemné, ale je to změna, která do příběhu přinese svěží vítr. Dál se tu rozvíjí historie a záhady kolem minulosti světa a přibydou nové charismatické postavy, především Octavio, Ambrož a Mediana.
Kromě toho je ale část knihy také velké utrpení, které nechci vyspoilerovat. Člověk při něm má ale chuť jeho aktéry trochu proplesknout.
Moc se těším na čtvrtou knihu, sice mám trochu strach, jak to celé skončí, ale už aby tu byla. :)

Káča2015
29.10.2020 5 z 5

Za mě opět superlativ. Podle anotace jsem se bála, že mi prostředí Babylonu nebude vyhovovat, opak je pravdou. Příběh neztratil na svižnosti a nové i staré postavy se nadále projevují tak, že jim člověk fandí.

Jass
21.07.2020 5 z 5

Autorka svojí první knihou nasadila tak neuvěřitelně vysoký standard, že se od té doby obávám zvednout jakoukoli její další, protože lepší už to přece být nemůže... No, je pravda, že "Snoubenci zimy" jsou dle mého skromného názoru stále nejlepším dílem (každý díl jsem ovšem četla jen jednou, je možné, že při druhém čtení změním názor), nicméně tento díl si mě naprosto získal už od první stránky. No, posuďte sami:
"Promiňte, drahá sestřenice!" vykřikla nějaká dívka a zatáhla ze všech sil za vodítko hodin. "Nejsou zvyklé, maminka je nevenčí moc často..."
Znovu se vracíme na Animu, kterou jsem si v prvním díle tak zamilovala a kniha ji tak brzy opustila - a tady ji opouští znovu, přesto je to moc pěkné zastavení. Navíc se na začátku mihne Archibald, kterému jsem přišla na chuť až v závěru druhého dílu a obávala jsem se - oprávněně - že už z něho moc neuvidíme. A pak nás autorka zavede do docela nového prostředí, do Babylonu... a za mě skvělé. Knížku jsem jednoduše vdechla. Zpětně k ní mám pár výhrad, nicméně nehodlám se jimi zabývat. Jsem nadšená a chci další díl!
vágní SPOILERy
Například to s těmi hodinkami mi bylo jasné od té doby, co se to stalo poprvé... a Ofélie na to za celou dobu nepřišla, to mě trochu mrzelo, protože to bylo dost jasné. No a ty dva idioty by člověk místy zabil... Nicméně Oféliiny vnitřní pocity byly dle mého názoru popsány velmi uvěřitelně a za mě jednoduše skvělé....

elzary
06.07.2020 5 z 5

Tak jak jsem neměla hlavní hrdinku v prvním dílu ráda, tak v tomhle se mě líbila. I třetí kniha nezklamala a přečetla jsem ji jedním dechem. Nemůžu si pomoct, tahle série je opravdu výborná. A každým dalším dílem se těším víc na další.

Autorovy další knížky

Christelle Dabos
francouzská, 1980
2018  85%Snoubenci zimy
2019  92%Zmizelí ze Svitu Luny
2021  91%Bouře ozvěn
2020  89%Paměť Babylonu

Kniha Paměť Babylonu je v

Právě čtených1x
Přečtených85x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených10x
Knihotéce29x
Chystám se číst21x
Chci si koupit17x