Projekt 1WTC

Projekt 1WTC https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178299/mid_projekt-1wtc-8q2-178299.jpg 3 14 14

New York. Deset let po útoku na Dvojčata žije město svým normálním životem. Vzniká nové World Trade Center - 1WTC. Tom, bývalý pracovník vojenské tajné služby Spojených států, má za úkol vytvořit v základech budovy specifický výslechový areál určený pro teroristy. Jeho přítelkyně, galeristka Jennifer, se seznámí s umělcem Mikaelem Mikaelem, který ji získá pro svůj filmový projekt: spolu s tajemnou hackerkou Syanou hodlají zdokumentovat všudypřítomné systémy kontroly ve městě, jež považují za začátek konce lidské svobody. Syana je mimoto autorkou totální počítačové hry, která zasahuje do reality - a mění ji. Osudy čtveřice mladých lidí se proplétají, hranice mezi fikcí a realitou mizí. Napínavý román s rysy thrilleru vypovídá o rozporech současné společnosti.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Paseka
Originální název:

1WTC , 2011


více info...

Přidat komentář

vemrazik
14.12.2020 2 z 5

Myšlenka Hry mi přijde zajímavá a určitě by se dala rozpracovat jinak/víc/líp, ale jinak to byla celkem nuda.
Ty pasáže ohledně architektury mě moc nebavily.

Vampirosa
05.01.2017 2 z 5

Čekala jsem, že knížka bude pojednávat více o té Hře, ale bohužel tomu tak nebylo. Ale nejde o mé prvotní zklamání, že se mé očekávání nenaplnilo.. spíše mě mrzí, že tato knížka by mohla mít velmi dobrý potenciál, ale pro lidi, co se moc nevyznají v architektuře, se stane z 50% nudným čtivem. Jak už zmínili uživatelé přede mnou, děj se rozjede až v 2. polovině knížky, kam to však ne všichni zvládnou dočíst. Určitě je to něco k zamyšlení, ale ne ke každému si to najde cestu.


cayzaka
06.08.2016 3 z 5

Právě jsem dočetla a tak nějak nevím, co si o tom myslet. Ze začátku mě kniha nudila a nebýt toho, že jsem byla zavřená sama v místnosti s žádnou wifi a vyplýtvanými daty, asi bych to po pár stránkách vzdala. Nicméně jsem celkem ráda, že se tak nestalo. V druhé polovině se děj celkem rozjel a já se konečně začetla. Kniha Vás rozhodně donutí přemýšlet. Kdybych se zajímala o architekturu asi bych si z ní odnesla mnohem víc. Zajímavý způsob zpracování, určitě to šlo udělat jinak. Mohl z toho být několika-set stránkový akční román. Ale právě nevšední zpracování odlišuje knihu od ostatních. Určitě si své příznivce najde. Ať už to budou milovníci architektury nebo konspiračních teorií nebo něčeho úplně jiného. Každopádně já do této skupiny nepatřím, ale přečtení rozhodně nelituju.

denča1000
21.06.2016 2 z 5

Kniha mě vůbec nezaujala, očekávala jsem od ní něco jiného,ale byl to spíše můj špatný výběr. Někoho, kdo má rád tenhle žánr, by jistě zaujala. Přesto, že mě téměř od začátku neoslovila, jsem ji dočetla do konce a musím říct, že takový závěr jsem teda nečekala.

EvaEma
13.04.2014 2 z 5

Na můj vkus trochu rozkouskované a povrchní. Myšlenka dobrá, určitě by se z toho dal napsat 300 stránkový román, od kterého by se nedalo odtrhnout... ale to by byla jiná kniha. Na druhou stranu toto není zcela zbytečná kniha, člověk si uvědomí v jaké době žije a co všechno se může dít...

Disease
21.03.2014 3 z 5

Spíš zajímavé než dobré. Pro milovníky konspiračních teorií.

Autorovy knížky

Friedrich von Borries
německá, 1974
2013  54%Projekt 1WTC