Procházky starým Zlínem - v konfrontaci starého a nového

Procházky starým Zlínem - v konfrontaci starého a nového https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47455/prochazky-starym-zlinem-v-konfrontaci-stareho-a-noveho-47455.jpg 5 3 2

Rozšířené vydání předchozí úspěšné publikace, tentokrát až do r. 1945. Kniha je vybavena velký množstvím srovnávacích černobílých a barevných fotografií autora knihy.

Přidat komentář

Pavlina50
28.01.2021 5 z 5

Úžasná publikace plná nádherných fotografií srovnávajících spoustu míst města tak, jak vypadala v počátcích jeho slavné historie v porovnání s nynější moderní dobou. I když tato kniha vznikla asi před patnácti lety a Zlín od té doby opět výrazně změnil svou podobu, neubírá to nic na její zajímavosti a kráse. Fotografie jsou doplněny i bohatou textovou částí, která seznamuje čtenáře nejen se základní historií Zlína, ale i se spoustou dalších zajímavostí, legend, pověstí, výpisků z kronik a vzpomínek pamětníků. Jsou zde zachyceny dějinné události od jeho vzniku až po konec 2. světové války a bombardování Baťových závodů. Kniha se samozřejmě v nemalé míře věnuje i životu nejslavnějšího obyvatele Zlína – T. Bati, který mu vtiskl jeho jedinečný charakter a zasloužil se o jeho originální moderní podobu.
Jako obyvatelka Zlína a velká patriotka považuju tuto knihu za jeden z pokladů ve své knihovně.

Henry950
02.05.2019 5 z 5

Skvělá faktografická kniha o historii jednoho z nejstarších a v současné době nejmodernějších moravskýh měst dříve nazývaného také "!městem obuvi a zeleně". JText je doprovázen velkým množstvím srovnávacích dobových fotografií z objektivu i soukromých sbírek autiora knihy.