Proč je báječné být zvěrolékařem

Proč je báječné být zvěrolékařem https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59061/proc-je-bajecne-byt-zverolekarem-59061.jpg 4 32 7

Známý a respektovaný český zvěrolékař Jan Herčík vypráví o zvířatech a lidech, které potkal během své lékařské praxe. Během sedmnácti let, kdy vede veterinární nemocnici v Horoměřicích u Prahy, jeho rukama prošly tisíce domácích mazlíčků i exotických zvířat. Někdy to byla setkání dramatická, jindy veselá, ale téměř vždy poučná – nejen pro ty, jimž se péče o zvířata stala životním posláním, ale i pro všechny paničky a páníčky, kteří měli či mají třeba jen obyčejného psa nebo kočku. Zvířata a jejich lidé... Společné radosti i strasti a společně strávené chvíle, kdy si člověk uvědomí, že zvíře je víc než jeho nejlepší přítel... Vyprávění Jana Herčíka, které literárně zpracovala Alena Hrachovcová, je vtipné, poutavé a moudré. S nadšením ho přivítají všichni ti, kdo někdy alespoň na čas spojili svůj život s němou tváří.... celý text

Přidat komentář

lucka1998
18.11.2020 5 z 5

Čtivé vtipné krátké příběhy z veterinární praxe a ze života veterináře a jeho kolegů. Příběhy pobaví, potěší, některé jsou neuvěřitelné.

lea735
12.06.2019 5 z 5

Moc hezké. Překvapilo mě, jak je pan MVDr. Herčík rozumný člověk. Že je skvělý veterinář vím , lidskost a milé chování které z příběhů je znát , bych nečekala. Hezké setkání to bylo. Dávám pět hvězd.


lizavett
25.08.2016 5 z 5

Příjemné oddechové čtení krátkých povídání a příhod z veterinární ordinace i mimo ni. Příhody jsou většinou úsměvné, ale sem tam narazíte i na nějaký dojemný či smutný. Navazují na sebe jen volně a jsou spojeny spíše tématem, dají se číst tedy na přeskáčku. Moje sympatie si získaly i tím, že příhody pocházejí z českého prostředí. Musím říct, že vedle Herriota je pro mě tato kniha favoritem mezi knihami se zvířecí tematikou. Za všechny uvedu jednu příhodu z knihy: Kolega pana Herčíka byl přivolán ke kočce, která se divně kroutila. Veterinář konstatoval, že se pán nemá čemu divit, protože ta kočka bude brzy mít koťata. Pán to rezolutně popíral, že to není možné, protože žijí v pátém patře a kočka se nikdy nedostala za hranice bytu. Veterinář si však za svou diagnózou stál. Když tak procházel bytem uviděl na pohovce sedět kocoura. Se spokojením se usmál a řekl: "Říkáte, že nemáte další kočky, jak mi pak ale vysvětlíte tohohle kocoura?" Pán se na něho zle podíval a obořil se: "No dovolte pane doktore, vždyť to je její bratr."

Neri
20.08.2013 4 z 5

Příjemné čtení, nic převratného, ale pro ty, kteří milují vše čtyřnohé, ideální oddechovka.

IvaKr
10.01.2013 5 z 5

Moc hezké, úsměvné vyprávění od milovníka zvířat všeho druhu pro milovníky zvířat všeho druhu.

Zuzvil
24.12.2012 4 z 5

Knížka je velice povedený soubor příběhů, příhod a zážitků jednoho výborného veterináře a milovníka zvířat. Krásné a vtipné, poučné a zábavné. Knížka se mi opravdu líbila, pan doktor ji napsat s lehkostí sobě vlastní, zároveň se selským rozumem a srdcem na pravém místě. Příjemná oddechovka, která potěší, doporučuji.

hadak
08.01.2011 4 z 5

Moc hezké, vtipné, povzbudivé, optimistické čtení. Pan doktor se stal manželem herečky Kateřiny Hrachovcové.

Štítky knihy

zvěrolékaři

Autoři knihy

Alena Hrachovcová
česká, 1947
Jan Herčík
česká, 1957