Proč

Proč https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155291/proc-155291.JPG 3 12 2

"Proč dnes mluvit o Bohu? - Proč věřit v Boha, když jsem ho zatím na nic nepotřeboval? - Ty, a není to blbost? - A je ti jasný, že tomu věří čím dál tím míň lidí?" Podobné otázky dostávám - často v pozdních večerních a nočních hodinách, občas až po dvou pivech, až se lidé uvolní a seberou odvahu zeptat se i na to, co jim vězí někde hluboko uvnitř... Knížka Proč je o životní strategii a její otázky jsou důležitější než odpovědi. Jejím cílem je inspirovat, na pár stránkách, co se dají vzít do letadla nebo do vlaku. Vhodná jako dárek, nejen pro techniky, ekonomy a manažery, ale pro každého, kdo zápasí s nedostatkem času, ale je ochotný o Bohu přemýšlet.... celý text

Přidat komentář

karlonosik
27.03.2024 5 z 5

Poutavé zamyšlení nad otázkami víry od člověka s technickým vzděláním. Zajímavým způsobem kombinuje znalosti z kybernetiky a teologie, aby ukázal, že víra dává smysl a není iracionální. Ideální třeba na cestu do vlaku pro všechny, kteří nepotřebují sáhodlouhé rozbory, ale chtějí jít rychle k jádru věci - je víra v Boha racionální?

Amneris
24.05.2021 5 z 5

Na knihu jsem úplnou náhodou narazila v knihkupectví v Brně a koupila si ji že zvědavosti na cestu do vlaku. Překvapilo, jak je to skvělá knížka o víře jako takové. Určitě stojí nejen za přečtení, ale i za zamyšlení.