Probouzení

Probouzení https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420573/bmid_probouzeni-rig-420573.png 2 2 2

Česko-francouzská fotografka, malířka a grafička, žijící v malebném prostředí Bretaně, předkládá čtenářům svou první sbírku. Její poezie vytváří vějíř pocitů, jež provázejí její vztah k lidem, které miluje, k přírodě, věcem a všedním dnům svého životního prostoru. Úspěchy na scéně výtvarného umění (je žačkou českého malíře a spisovatele Ladislava Marii Wagnera), vystřídalo často ticho intimní poezie ženy. Překlad básnické sbírky Probouzení bude vydán v průběhu roku 2019 také ve francouzštině. V současné době připravuje básnířka další sbírku poezie pod jménem Nebe na zdi.... celý text

Přidat komentář

6974
11.01.2021

Velmi půvabná knížka, plná nádherných veršů. Atmosféra probouzí skutečně představivost k obrazům, jak psáno v úvodní recenzi. Děkuji za příjemné pocity a upřímnost. Knížku jsem koupil na vernisáži autorky a těším se na vydání další sbírky...

ladislav5631
11.01.2021

Autorka veršů je překvapením. Vějíř citových prožitků je velmi citlivě přenesen poezií do světa čtenáře a vytváří obrazy vlastních vjemů z vlastních zkušeností. Velmi osobní přístup místy až k zdánlivé bolesti. Láska je zde velice důležitou součástí života a tvoří jakýsi filtr, přes který vše prochází. Jedno z vyznání autorky, je to nejkrásnější co jsem kdy četl. Myslím, že sbírka básní Probouzení, je velmi příjemným setkáním v prostoru české literatury. Nádherné ilustrace, dělají z knížky opravdový klenot.


mery187
02.12.2020 1 z 5

Autorka svými básněmi zaujímá jakýsi styl o procesech a asociacích, o kterých skutečně nevíme a jen odhadujeme spojení nespojitelných výrazů, které nás hází spíš do deprese a mírně naznačovaných politických a životních situací z toho vyplývající. Obrázky jsou pro mě pohlazení na duši, ty jediné z celé knihy, počkám až vyjdou samostatně.

Terry11
21.09.2020 2 z 5

Byť milovník básní i Bretaně a Parize na téhle sbírce se mi nejvíc líbily ilustrace. Básně jsou lehce surrealisticke, plné metafor, není se čeho chytnout. Spíše takové nahozeni určité nálady. Nepůsobí na mě mile. Obrázky ano. Ty bych si i koupila.

Štítky knihy

česká poezie

Autorovy knížky

2018  30%Probouzení