Pro rodinu vše

Pro rodinu vše https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510516/bmid_pro-rodinu-vse-B15-510516.png 4 64 20

V Suffolku je ve svém bytě nalezena mrtvá Caroline Harveyová. Její tělo leží zhroucené přes dětskou postýlku, ale dítě, které hlídala své kamarádce, je nezvěstné. O stovky kilometrů dál ve Francii si Siobhan Dillonová chce užít rodinnou dovolenou v prázdninovém domě své sestry, kde je ovšem po pár dnech zatčen její manžel Callum. Ten udržoval s Caroline rok a půl poměr, proto se zdá být jasným podezřelým, obzvlášť když nemůže nabídnout věrohodné alibi. Jaký by měl ale důvod unést roční dítě? A co se s miminkem stalo? Kdo byl plánovanou obětí zločinu – Caroline, nebo malá Eve? Jaká tajemství skrývají členové rodiny? A byla Caroline skutečně tak nevinná, jak by se mohlo zdát?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Babysitter


více info...

Přidat komentář

Pletynka
29.04.2024 4 z 5

Knihu jsem nemohla dát z ruky. Parádně se četla. Propletení postav mi nevadilo, naopak! Za mě se v knize dalo hezky vyznat a děj měl hlavu i patu. Jednu hvězdičku odebírám za pachatele, který pro mě nebyl překvapením. Za to jsem velmi intenzivně hltala každou další větu o Eve a byla jsem moc zvědavá, jak to s ní dopadne. Knihu rozhodně doporučuji.

adabraz
22.04.2024 4 z 5

Tahle knížka mě fakt bavila. Zápletka sice docela klasická , ale napínavá. Hezky se četla. Doporučuji


Leena
09.03.2024 3 z 5

Pro mě to nikterak překvapivé nebylo, zbytečně rozvláčné.
Pak mi docvaklo, kdo za vraždou Caroline stojí .
Callum jako manžel na odstřel, Siobhan před vším zavírala oči.
Domeček pro panenky byl lepší než tohle.

Dashik
07.03.2024 3 z 5

Pro mě hodně pomalý a trošku nudnější rozjezd. To se ale asi v půlce knihy mění a začíná to být zajímavější... Vinný mohl být každou chvilku někdo jiný. Konec se mi líbil i mě překvapil, i když jsem z části tušila, kdo je do vraždy zapletený.
Celkově bych tedy řekla, že kniha byla lepší průměr.:)

L.Helena
21.02.2024 4 z 5

Kniha mě bavila, přečetla jsem ji prakticky na jeden zátah. Střídání časových rovin a vypravěčů mně nevadilo, přišlo mi to logické a příběh tak postupně gradoval.

Péťa1950
07.02.2024 2 z 5

Nezačetla jsem se, takové rozvleklé myšlenkové pochody jednotlivých postav. Dvě rady, nevěřte ženatým mužům a problémy řešte hned, nezmizí, když budete dělat, že neexistují.

Januli
04.01.2024 3 z 5

Pro rodinu vše... No kniha nenyha nudná, dej mi utíkal rychle, byla jsem zvědavá, ani ne tak kdo je vrah, ale co je s malou holčičkou, protože tuhle linii jsem opravdu prožívala. Dopadlo to jak dopadlo. Přečtěte si sami. Asi si přečtu i předchozí dílo autorky.

beruska
02.01.2024 4 z 5

Ikdyž jsem vraha správně tipla hned na začátku, kniha se mi líbila... Jen mi pořád dělá problémy střídání časových linek, kdy člověk zjistí, že se v příběhu dost zamotává :) ...
Každopádně předchozí autorčina kniha "Domeček pro panenky" se mi líbila mnohem vice :) ...

micha-ella
30.11.2023 4 z 5

Mohl by mi některý spisovatel vysvětlit, proč místo jedné časové linky pomíchá kapitoly tak nešťastně, že to leckterého čtenáře odradí od dalšího čtení? Jakmile zjistím, že čas je v příběhu zpřeházený, sama si kapitoly seřadím až do poloviny knížky (dál už to není nutné, už jsem chycená a připravila bych se možná o řešení detektivní záhady). Tady to šlo bezvadně a ten thriller se mi pak moc líbil.

soukroma
04.11.2023 2 z 5

Nedalo se: po třech dnech čtení jsem zjistila, že jsem se nedostala za stranu 60 a vůbec se mi nechtělo už ke knize vracet. A to jsem si nepřečetla anotaci, kde je řečeno předem, co se stalo - takhle jsem aspoň chvíli dumala..., ale víc už knize nevěnuji.

čef
17.10.2023 3 z 5

Další z řady moderních psychothrillerů, kde se po většině stránek pije víno, káva, čaj, džus, whiskey i voda, posílají sms a hledá se cosi na netu, včetně přiblblých komentářů mudrců, kteří nic nevědí, ale musí nějak vyjevit svoji genialitu. Také se mimochodem vyšetřuje vražda a únos miminka. Záletný manžel je v problémech, ženy zírají, tlachají a sem tam podivně jednají. Asi se tento typ románu musí líbit, když většina nakladatelství už skoro nic jiného nevydává.

alnahu
12.09.2023 3 z 5

Docela mrazivý thriller plný zvratů, psaný z pohledu hlavních osob žen Caroline a Siobhan.
Začátek knihy byl trošku pomalejší, ale pak se děj rozvinul a měl spád.
Postupně v příběhu rozplétáme rodinné vztahy a odhadujeme zvláštní životní okamžiky.
Čtivá kniha s překvapivým koncem.

xena2711
30.08.2023 5 z 5

Parádní thriller. Každý byl chvilku vinen a na konci přišlo pěkný překvapení. Doporučuji.

Katania
03.08.2023 3 z 5

Průměrný thriller. Čtivý, ale ne úplně zajímavý.

Renatecka
29.07.2023 4 z 5

Čtivé a napínavé. Líbilo se mi a doporučuji.

Arsi
28.07.2023 5 z 5

Trochu pomalejší rozjezd, ale pak to mělo spád. Pěkný thriller s překvapivým koncem.

Evule *
24.07.2023 4 z 5

Napínavé, čtivé a pořádně propletené vztahy. Kniha se mi libila, a rozluštění mě napadlo poměrně brzy.

VasnivaCtenarka
12.07.2023 4 z 5

Postupně rozplétáme rodinné vztahy, odhalujeme aférky, ale i tíživé životní okamžiky. Na 312 stranách nám Phoebe Morgan předestírá thriller plný zvratů až do poslední stránky včetně.

Děj se odehrává ve dvou časových linkách část vedoucí k osudné nocí vraždy nám líčí sama Caroline, dny následující po vraždě většinou Siobhan. Kapitol má kniha celkem 56 a vždy jednu kapitolu vypráví jedna postava.

Docela zvláštní mi přišla forma, kterou autorka zvolila. Většinu příběhu sice vypráví Siobhan a Caroline, ale přidává se i vyšetřující detektiv, díky čemuž nakouknete do vyšetřování. Nicméně v závěru knihy dostávají prostor k vyprávění další postavy. Vždy ty, které zrovna prožívají či utvářejí dějové zvraty. (Kapitoly z pohledu detektivů jsou jediné psané v er-formě) Zvraty tak můžeme číst a prožívat z první ruky a díky této formě dostaneme odpovědi na všechny otázky. A to včetně vnitřních pocitů aktuálního vypravěče. Při čtení mi ale trochu vadilo to odosobnění, přeskakování mezi postavami, výběr jen některých z nich a naopak zcela vypuštění postav v průběhu příběhu.

Pokud už máte přečteno pár rodinných thrillerů, tak víte, co čekat. I zde máte jen málo postav a musíte zpochybňovat každou z nich. Ani rodiče dítěte nemůžete automaticky vyloučit z únosu. Budete promýšlet nejrůznější možnosti. Ale hlavně budete mít obrovskou potřebu knihu dočíst. Budete potřebovat vědět, co se stalo a proč. Už dlouho jsem neměla tohle knihomolské svrbění a potřebu otáčet stránky, co nejrychleji.

Název knihy mě v posledních kapitolách dost pronásledoval. Ať jsem příběh sledovala z úhlu pohledu kterékoli z hlavních postav, měla jsem pocit, že i zde to lze použít. Bylo to docela mrazivé. Na několika úrovních totiž lze říci, že právě tato skutečnost přivedla všechny postavy do jejich noční můry.

Kniha je napsaná opravdu čtivě a příběh graduje do posledních stránek. A to opravdu myslím doslovně. Morgan mě překvapila propracovaným detektivním thrillerem, který řadím mezi Manželé odvedle či Za zavřenými dveřmi.

Šárka88
11.07.2023 4 z 5

Kniha svým začátkem je celkem pomalá na rozjezd a zdlouhavé popisování všech osob mě nebavilo. Pravidlo sto stránek dalo za své a začetla se do děje. Pachatele jsem si potvrdila svou domněnkou, ale neuhodla jsem, že v tom je i druhá osoba. Jsem ráda, že knížka nakonec dobře dopadla. Knížky, kde mají svou roly děti se my nečtou dobře, proto dávám 4* hodnocení. Domeček pro panenky za mě svižnější. Doufám, že autorka napíše další dílo.

jana3099
21.06.2023 5 z 5

Tak za mě dost dobrý thriller. Napínavý až do konce, kde nabere překvapivý obrat.

Autorovy další knížky

2021  70%Domeček pro panenky
2023  78%Pro rodinu vše