Přízraky a zjevení

Přízraky a zjevení https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54607/prizraky-a-zjeveni-54607.jpg 4 14 14

Jde o psychologický výklad paranormálních jevů, který se soustřeďuje na otázku, co tvoří psychický základ jevů jako jsou zjevení duchů, předtuchy, jasnozřivost, kontakt s mrtvými, očarování apod.

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Geistererscheinungen und Vorzeichen


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
11.02.2022 4 z 5

Jedná se o roztříděné para zážitky, o které se pro Junga (a ten přenechal autorce) podělili čtenáři jednoho časopisu, které se autorka snaží dát do souvislosti s archetypy a nevědomím. Je to pro mě takový zas nový pohled, i když jistě ne konečný. Zážitky se zde berou jako autentické. A přestože se tu hodně mluví o jungiánském pohledu, rozhodně nebyl kladen žádný důraz na to, aby byly beze zbytku vysvětleny.

Metroušek
02.11.2018 4 z 5

Kniha je přínosná zejména shromážděnými svědectvími, která vypadají věrohodně, a která jde těžko vysvětlit. Obávám se, že též jungovské vysvětlení je velice nedostatečné, ale je to daleko lepší, než se tvářit, že tyto jevy neexistují.


puml
02.02.2014 5 z 5

Podle mě výborná knížka, která se věnuje paranormálním jevům s patříčným nadhledem a přístupem, který si toto téma zaslouží. Žádné laciné démonizování ani snaha o racionální pozlátko, které v tomto případě selhává. Přístup založený na hledání arcehtypů, mýtů, legend a snových vizí úzce souvisí s přístupem analytické psychologie C. G. Junga. Chápat paranormální jevy racionálně, je jako snažit se pochopit život v oceánu jen z pohledu na jeho hladinu. Vědomí je jen malý ostrov v oceánu nevědomí. Doporučuji.

Štítky knihy

tajemno paranormální jevy zjevení

Autorovy další knížky

Aniela Jaffé
švýcarská, 1903 - 1991
2017  90%Člověk a jeho symboly
1998  96%Vzpomínky, sny, myšlenky C. G. Junga
2000  79%Přízraky a zjevení