Nepřátelské převzetí

Nepřátelské převzetí https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264839/bmid_nepratelske-prevzeti-l95-264839.jpg 4 41 41

Příručka stážisty série

< 2. díl

Zabiják John Lago, autor Příručky stážisty, je zpět – a tentokrát jako šéf John, bývalý špičkový zaměstnanec Lidských zdrojů, a. s. – agentury, která trénuje mladé nájemné vrahy a posílá je v převlečení za stážisty infiltrovat se do velkých korporací – si nedávno udělal volno, aby se mohl věnovat novému koníčku: hledání Alice, bývalé milenky a zároveň smrtelné protivnice. Jenže když ji konečně najde, místo aby jí provrtal hlavu kulkou, nasadí jí při bombastickém obřadu svatební prsten. Pan a paní Lagovi se rozhodnou spolu žít i pracovat. Uskuteční nepřátelské převzetí Lidských zdrojů, a. s., a jejich akcie rostou do nebes, dokud jim rozdílný pohled na vedení firmy nepřivodí ošklivý rozchod. Když John dostane padáka z ložnice i z rady představenstva, nezbývá mu než vrátit se na kancelářské bitevní pole a čelit nejnebezpečnějšímu nepříteli, s jakým měl kdy co do činění – své ženě.... celý text

Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Hostile Takeover , 2015


více info...

Přidat komentář

woita
08.08.2023 5 z 5

Nemám zkušenost s předchozím dílem, ale už po pár stránkách musím říci, že Nepřátelské Převzetí mě dostalo dosti osobitým a peprným stylem psaní, drsným humorem a stejně jako postavami. Tuto knihu lze popsat jako literární verzi Pán a Paní Smithovy se vším, co k tomu patří: silné hlášky, nekorektní humor, stejně tak brutální akci budící nadšení a pobavení. Kniha byla i jistým průvodcem myslí profesionálních nájemných asasínů a strukturou jejich společnosti, čímž mi to připomínalo knižní sérii Falzifikátoři od Antoina Bella.

Co si budeme povídat, John Lago je správným typem antihrdiny. Kniha nám přibližuje jeho osobitý styl a šarm formou osobního vyprávění ve výslechové místnosti FBI, čímž se u čtenáře dostavuje něco podobného stokholmskemu syndromu. Nebýt toho, jak se pokoušel "rozvést" (chápej zabít) se svou ženou, obdivovali bychom zřejmě jeho práci z jiného pohledu. To, jak se pokoušel dostat na kobylku své milované ženušce a ona pro změnu zase jemu, bylo to nejlepší, co kniha nabízela. To bylo ovšem nic v porovnání se samotným koncem, který byl absorum bombastický, vtipný, plný vůně střelného prachu a nečekaného odhalení. Tato kniha je zkrátka jeden velký drogový trip, který výšňupnete na jedno posezení.

Karina_
11.08.2021 3 z 5

Příběh se mi velmi špatně četl, nemohla jsem se do toho začíst, ale asi to bude tím, že jsem právě přišla na to, že je to druhý díl :D
Každopádně ač nerada, protože ráda dávám knihám šanci, první díl si nepřečtu. :(


Knihomlok2015
10.07.2018 2 z 5

Já vám nevím. Ještě tak dvacet stran před koncem jsem byla na beton přesvědčená, že dám o hvězdičku víc než prvnímu dílu, protože tentokrát jsem četla s opravdu velkou chutí. POZOR asi si teď trochu zaspojleruju - tahle variace na Mr. a Mrs. Smithovi mě totiž bavila mnohem víc než ta Wanted(ovská) pointa na konci prvního dílu - kdo by nemiloval tu fintu jak otrávit manžela při něčem tak prostoduchém jako je vyplňování formuláře, o milostném likvidování všemožných zařízení hotelů apod. nemluvě.
Ale. Ano opravdu teď přijde ale. (nečekali jste to co?:-) Na samém konci mi totiž díky jedné téměř nepodstatné větě došlo (vlastně k tomu stačilo jedno jediné jméno - Edgar J. Hoover), že celou tu dobu jsem vlastně obětí toho naprosto Pitomého americko-patetického Patriotismu na různé téma od začátku až do konce.
Né vážně - ale shodit téměř všechny ty objednané vraždy jen na to, že milí zlatí šéfové škodí drahé skvělé Americe - ať už prodejem zbraní, drog nebo vládních tajemství mi přišlo jako omluva za něco, co by se v knize o nájemném vrahovi vlastně vůbec omlouvat nemělo - neomluvitelně slabé. (ta zmínka o sběru osobních informací ještě z dob Edgara J. Hoovera to prostě a jednoduše zabila)
Takže bohužel zůstávám za dvou hvězdičkách.

CharlesWard
09.05.2018 3 z 5

Historky společných zakázek pobaví stejně jako v prvním díle, ale to je tak vše. Ona nesympatická postava z úvodní knihy je zpět, a dokonce se kolem ní točí hlavní dějová linka. Velkolepé vyústění tohoto dílu je v podstatě k nasrání a chybí mi tam nějaká doprovodná novela nakonec.

Dousabel
05.05.2018 4 z 5

Nejdřív jsem měla problém se začíst a kvůli té trubce Alici jsem myslela, že s tím snad seknu. Ale vydržela jsem kvůli Johnovi a dobře jsem udělala. Šílená jízda plná akčních scén, provrtávajících kulek, stříkání krve a pro mě trochu nepochopitelného létání po střechách :D Konec sice jak z červené knihovny, ale stejně jsem za něj byla ráda a jelikož jsou oba nesmrtelní, tak budou žít věčně :D

gacie
11.03.2018 3 z 5

Tahle dvojka mě tedy bavila mnohem víc než Příručka stážisty. Sice akčních scén bylo opravdu hodně (a hodně přitažených za vlasy), více jsem ocenila komplikovaný děj a neočekávané zvraty. A u thrilleru mě hodně překvapil konec jak z červené knihovny. Což mi přišlo hodně směšné, na to jak autor představuje hlavní postavy jako super drsné zabijáky se super schopnostmi, kteří dokážou úplně všechno.

gad
13.11.2016 5 z 5

Ani druhý díl mě nezklamal. Příběh má opět spád, napětí a nechybí ani velké finále. Moc jsem se při čtení bavil. Už se těším na třetí pokračování, které autor slibuje v poděkování. :-)

JanaJane
05.11.2016 2 z 5

nějak jsem očekávala mnohem víc, byl to chaos

Babouš
29.08.2016 5 z 5

Opět skvělé! Kuhna to evidentně bavilo psát, protože celá kniha je jedna velká šílená jízda plná střílení, humoru, hlášek a překvapení. Thriller podle mého gusta! A ta obálka je geniální... :)

Štítky knihy

nájemní vrazi milenky nadnárodní korporace manželky zabijáci

Autorovy další knížky

Shane Kuhn
americká
2015  72%Jak zabít svého šéfa
2016  74%Nepřátelské převzetí