Příručka pro výtvarníky - Kresba a ilustrace

Příručka pro výtvarníky - Kresba a ilustrace https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136653/prirucka-pro-vytvarniky-kresba-a-ilustrace-136653.jpg 4 5 1

Pokud jste vždy toužili zdokonalit se v kresbě, potom je tato příručka určena právě vám. Vše, co potřebujete, je tužka, arch čistého papíru a odborný průvodce, kterého najdete na stránkách knihy. Publikace je rozčleněna tak, aby vás systematicky učila základům kresby. S pomocí dílčích úkolů rozvíjí váš osobní kresebný styl.

Literatura naučná Učebnice a slovníky
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Compet Guide Drawing & Illustrations , 2006


více info...

Přidat komentář

Snoopi
09.09.2021 5 z 5

Skutečně nepostradatelná příručka pro všechny, kteří chtějí "čarovat s tužkou v ruce". Autor nás snadno přesvědčí, že to vlastně není tak těžké a že to v podstatě dokáže každý.
Začíná od těch nejjednodušších tahů a témat, pokračuje tím, jak se na "objekt zájmu" správně dívat, abychom ho dokázali věrohodně zachytit, a jaké způsoby kresby použít. V dalších kapitolách se pak jednotlivým tématům detailně věnuje: krajina, město, tvář, lidská postava, různé postavičky a zvířata, včetně karikatur. Všechny postupy navíc prokládá vlastními ilustracemi.
Kniha je svou strukturou vystavěná tak, aby čtenáře pozitivně motivovala k další tvorbě. Mohu jen doporučit.

Autorovy další knížky

Peter Gray
britská, 1969
2016  89%Svoboda učení
2012  70%Velká kniha kreslení - Praktický průvodce pro výtvarníky
2010  72%Příručka pro výtvarníky - Kresba a ilustrace
2013  50%Praktický průvodce kreslení: Manga
2012  87%Praktický průvodce kreslení: Zvířata