Satanovo sousto

Satanovo sousto https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508878/bmid_satanovo-sousto-11U-508878.jpeg 4 65 15

Třináctý díl detektivní série s inspektorkou Malin Forsovou Vzduch v Linköpingu voní jarem a Malin Forsová má před sebou nadějné vyhlídky. Přestože ji stále straší stíny minulosti, vypadá to, že konečně vplula do klidných vod. Když však náhodná kolemjdoucí v parku najde mrtvolu brutálně zavražděného mladého homosexuála, musí se Malin po hlavě vrhnout do komplikovaného vyšetřování. Mužovo tělo je zohavené a vyšetřovatelé na něm objeví děsivý detail: hluboká kousnutí zřejmě způsobená člověkem. Když se najde tělo dalšího zavražděného, také homosexuála, vše ukazuje na zločin z nenávisti — jenže Malin se nedaří objasnit motiv a místo toho se ponoří do minulosti první oběti. Navíc se po nějaké době znovu opila a její šéf Karim ji teď bedlivě sleduje. V rámci rehabilitačního procesu musí Malin absolvovat pravidelné testy na drogy a test jí vyjde pozitivně, ačkoli přísahá, že je čistá. Má snad na policejní stanici nepřítele, který její vzorek kontaminoval?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Satanskäftarna , 2020


více info...

Přidat komentář

šipek
15.02.2024 4 z 5

Po dlouhé době jsem sáhl po další knize od tohoto autora. Opět jsem nebyl zklamaný, jen ten život hlavní inspektorky Malin mě přijde trochu zběsilý.

konicekbily
07.10.2023 4 z 5

Z detektivní řady se pomalu a jistě stává sága o životě hlavní hrdinky a jejího nejbližšího okolí. Zápletka na mne působí jako vedlejší produkt, nikoliv tím, že by byla úplně špatná, ale tím, že se jí autor naplno nevěnuje. Pokud bych si začal s tím, že přečtu tuto knihu jako nahodilou volbu, potom bych byl poněkud zmaten a nebyl bych schopen se "začíst". Pro mne jako vytrvalce celé série je to přijatelné čtení.


rodak
03.08.2023 4 z 5

Ve většině se tady asi shodneme. Detektivní příběh nebyl špatný, ale ty osobní linie prostě táhnou více v tomto díle.

Eicherik
25.06.2023 4 z 5

Švédská detektivka je stále pojem. V tomhle dílu je samotný případ trochu slabší a překombinovaný, ale ta omáčka kolem to vynahradí. A ikdyž to tentokrát nebylo stoprocentní, tak se určitě pustím do dalšího pokračování.
Citace: Ale tohle je Linköping, a za dveřmi na ně možná potom budou čekat farmáři z Motaly nebo z Mjölby, příznivci nacionalistické strany Švédští demokraté, kteří se nemůžou dočkat, až zmlátí nějakého teplouše, až všem ukážou, co si o těchhle deviantech myslí.

katka.oo
22.05.2023 4 z 5

Příjemné čtivé pokračování detektivní série s Malin Forsovou, dobré čtení, Malin mám ráda, možná trochu překombinované, ale i tak dobré, jsem zvědavá jak Malin a její vztah nakonec dopadne, tak doufám, že se ještě nějakého dalšího dílu dočkáme.

Jiparis
19.05.2023 4 z 5

Farmaceutický výzkum a spousta peněz, kterým se nedá odolat. To vše okořeněné komplikovanými vztahy vyšetřovatelů, dobré čtení na dovolenou.

Vojslava
01.05.2023 4 z 5

Nemohu si pomoci, pořád mne tahle řada baví - i bez nápovědy obětí, i když ta byla v minulých dílech velmi reflektivní a zajímavá. Díl od dílu si celý tým řeší své osobní problémy - a promítají se do děje víc, než bychom čekali. A lehkým jazykem popsané strašlivé děje, o kterých nicméně tušíme, že by velmi dobře mohly být reálné a jejich analogie možná i reálné jsou. Pomalu už přestávám tyhle knížky považovat za detektivky a baví mne víc ta psychologická stránka. A dobře... evidentně si ještě můžeme počkat na další díl...

ještěrka38
30.04.2023 4 z 5

Tentokrát slabší.. Moc překombinované..

Šárka.Šála
29.04.2023 5 z 5

Za mne palec nahoru... opět dobré. Osobní vztahy hrdinů se nám trochu rozbily a tak jsem zvědavá, co bude dál. Už se těším na pokračování.

Izu
25.04.2023 3 z 5

Upřímně mě více zajímaly zápletky ze soukromého života Malin a jejich kolegů.Kallentoft tentokrát slabší.Umí lépe.

hannina
20.03.2023 5 z 5

Malin vyšetřuje na první pohled sexuálně motivovanou vraždu s kanibalistickým znakem, jejíž obětí je mladý gay, velmi nadějný vědec v oblasti vývoje léků. Další obětí ke taktéž mladý gay, veselý, oblíbený chlapík, který si vydělává prostitucí. No pohnutky jsou nakonec úplně jiné a jejich nitky sahají hodně daleko a vzbuzují mnoho úvah o světě, kterým hýbou peníze a byznys. Malin drží svou závislost na uzdě, je ve formě. A má narozdíl od svého parťáka Zekeho šťastné období i v osobním životě. Těším se na pokračování.

FilipHaring
03.03.2023 4 z 5

Tento diel som doslova zhltol. Malin tradične melancholickalá. Mrzi ma to so Zackem a Karin. Uvidime ako sa vyvrbi pokracovanie.

Petronela16
23.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Veľmi by som chcela, ale plný počet * tentokrát nemôžem dať.
Niežeby som nechcela, ale , bohužiaľ, tento diel sa mi páčil asi najmenej zo všetkých so sériou s Malin. Od polovice sa to tak strašne vlieklo, že som sa premáhala v čítaní.
Oceňujem, že aj napriek veľkej chuti, sa Malin alkoholu ani nedotkla.Mám však veľké obavy, ako to zvládne, lebo vyzerá to tak, že ten jej frajer je nie celkom taký, za akého sa vydáva.....no bude to mať dievča ešte ťažké, si myslim
V tomto dieli sa mi , napodiv, viac páčila linka so vzťahom Malin,Zekeho a Karin ako dektektivna zapletka.Tá bola podľa mňa slabučka a nezáživná.
Mons to vie aj lepšie.Takže čakám na ďalší diel.

Armenica
14.02.2023 5 z 5

Tak thajská epizoda byla po pravdě trošku slabší, ale tímhle se Mons Kallentoft zase dostal z prázdnin do opravdu intenzívního školního roku :-)

MartinV.123
06.02.2023 5 z 5

Jeden z nejlepších Kallentoftových románů. Těším na finále v posledním díle v originále BLICKFÅNGARNA. Snad HostBrno vydá i ten a ne ochudí nás jako v sérii se Zackem Henrym.

Autorovy další knížky

Mons Kallentoft
švédská, 1968
2011  76%Zimní oběť
2014  84%Páté roční období
2011  80%Letní smrt
2013  79%Jarní mrtví
2016  78%Větrné duše

Kniha Satanovo sousto je v

Právě čtených1x
Přečtených81x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce65x
Chystám se číst40x
Chci si koupit23x
dalších seznamech4x