Případ Stiga Wennerströma

Případ Stiga Wennerströma https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/102247/pripad-stiga-wennerstoma-102247.jpg 3 4 4

V reportáži, představující samostatnou kapitolu z rozsáhlejší Borovičkovy práce Mistři tajné služby, líčí autor autentický příběh švédského plukovníka, leteckého atašé, který je získán pro sovětskou výzvědnou službu a kterému se podaří ukořistit pro SSSR důležité informace o obranném systému skandinávských zemí.

Přidat komentář

rickiwolf
22.07.2023 4 z 5

Jde o publikaci zabývající se švédským špionem, který ve svojí činnosti uplatnil znalost jazyků - ruštiny, němčiny i angličtiny. Získal mimo jiné jako generálmajor i některá vysoká vyznamenání v jedné nejmenované zemi, díky státnímu občanství, které v ní měl.

SSim
13.12.2014 3 z 5

Príbeh o špiónovi-diplomatovi-gentlemanovi, ktorý sa stal pravdepodobne najznámejším švédskym rozviedčikom studenej vojny. Je až prekvapujúce aké bolo jednoduché pre vojenského pridelenca neutrálnej krajiny získať všetky tajne informácie, ktoré chcel. Na 132 stranách sa dozvedáme ako sa z uhladeného diplomata švédskeho kráľovstva stal sovietsky špión prvej triedy. Pre mňa zaujímavejší príbeh ako Gordon Lonsdale, občas bohužiaľ trochu zbytočné ba až nudné naťahovanie príbehu, čo miestami strácalo napätie. -70%

"Zda se, ze nejen steny maji usi, ale aj klicove dirky projekce na sirokem platne.'' Plukovnik Stig Wennerstrom.