Palác tisíce koření

Palác tisíce koření https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11543/palac-tisice-koreni.jpg 4 9 9

Druhý případ pro komisaře van Leeuwena Na amsterdamském hausbótu najdou policisté mrtvolu mladého Inda. I přes velké osobní problémy se komisař Bruno van Leeuwen ujímá vyšetřování, které ho zavede do světa indických přistěhovalců a ke klanu Sharmasových, kteří provozují kvetoucí Palác tisíce koření. Žádnou konkrétní stopu však nemá. Zlom ve vyšetřování přinese až násilná smrt životní družky oběti. Bez ohledu na výhrůžky a zastrašování pokračuje Van Leeuwen ve svém pátrání tak dlouho, dokud se jeho život neotřese v základech: zdravotní stav jeho ženy se dramaticky zhorší. Zdá se, jako by vše spělo k neodvratné katastrofě...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Und verführe uns nicht zum Bösen , 2008


více info...

Přidat komentář

zazvorka
19.08.2022 4 z 5

Moc jsem od knihy neočekávala, proto jsem byla příjemně překvapená. Není to žádné strhující čtení, hodně prostoru má hrdinův osobní život, nicméně i kriminální zápletka je zajímavá. Ztotožňuji se s komentářem níže, david9690 hezky vystihl vše podstatné. Podívám se i po prvním dílu.

david9690
29.03.2019 4 z 5

Zajímavý počin. K této detektivce mi dopomohla manželka, která na knihu náhodně narazila a měla v době čtení pouze 3 komentáře na DK - takže pro výzvu ideální kandidát. Příběh velmi zajímavý, pohled do života přistěhovalců (indů) v Amsterdamu pro mě byl objevný a velmi neotřelý, také hlavní postavy se autorovi opravdu povedly zajímavě vykreslit - zvláště pak boj a vyrovnávání se komisaře Bruna s Alzheimerovou chorobou u jeho manželky Sim mě opravdu dostalo. Konec mi už přišel trošku "zameričtělý" a přepálený, ale jinak to bylo zajímavé čtení.


malen
29.10.2013 3 z 5

Nebyla to detektivka, od které bych se nemohla odtrhnout, ale na druhou stranu jsem chtěla vědět, jak to dopadne.

Alma-Nacida
14.02.2013 3 z 5

Dobře napsaná detektivka lehce thrillerózní, kde je detektiv velmi lidský, má vážné osobní problémy a dělá chyby - řídký jev! Jen závěr se mi zdál už trochu moc v duchu americké akčnosti.

Skawin
13.03.2012 4 z 5

Celkem dobrá zápletka a poutavě napsaný příběh

Štítky knihy

vraždy Holandsko

Autorovy další knížky

2008  76%Palác tisíce koření
2008  76%...a zbav nás ode všeho zlého