Případ dárkové kazety

Případ dárkové kazety https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20927/pripad-darkove-kazety-20927.jpg 3 26 8

Sabina Hronová série

< 2. díl >

Detektivní příběh ze současné Prahy. Podivný případ vraždy majitelky malé drogerie sledujeme očima dvou žen - Martiny, mladé brigádnice v drogerii, a Sabiny, policejní vyšetřovatelky. Obě mladé ženy se snaží najít odpověď na otázku, proč byla oběť zastřelena a brzo zjišťují, že se v jejím okolí objevovalo množství lidí, kterým ublížila a kteří měli důvod jí nenávidět. ... celý text

Přidat komentář

jprst
09.03.2022 2 z 5

Ve srovnání s prvním dílem této série nedošlo k žádnému posunu k lepšímu, zkrátka a dobře opět jen nuda a zase nuda, tohle za přečtení nestálo a další kus z této série si už odpustím.

Kerberos
29.09.2019 3 z 5

Lepší než předchozí díl,ale na víc než tři * to nevidím.


čef
27.08.2019 4 z 5

Původně jsem chtěl napsat, že se jedná o průměrnou detektivku určenou především pro ženy. Po dočtení bych však knize přeci jen přiznal mírnou nadprůměrnost. Ne kvůli závěru, ten byl na klasickou detektivku poměrně nekorektní, ale přeci jen se mi zdálo, že je dobře čtivá a psychologicky dobře odůvodněná. Snad to nebylo jenom tím, že jsem si dal jedno pivo.

trudoš
20.09.2017 2 z 5

Typický produkt edice Původní česká detektivka. Nudný zločin, nudné prostředí, nudní hrdinové. Příběh přitom selhává i v tom nejzákladnějším, tj. když se ukáže, že ústřední postava v podobě vyšetřovatelky Sabiny Hronové je pro zápletku naprosto zbytečná. Nemluvě o hodně pofidérním zpracování policejní metodiky, což občas sklouzává do roviny neúmyslné humoresky. Včetně popletené redakce, jež v textu ponechala takové perličky, jako je kanadský zpěvák Kohen. Na druhou stranu, je tu nezanedbatelné řemeslo, které je příčinou, že přes lacinou dějovou posloupnost, kdy je eliminován jeden podezřelý za druhým, se to zkrátka dobře čte.
Lehkost vyprávění je tak vlastně jediné, co mohu pochválit, ačkoli kniha primárně cílí na ženské čtenářky, čemuž odpovídá i chování většiny postav. Díky tomu tak rozpleteme nejeden citový šmodrchanec, namísto toho, aby se smysluplně pátralo po skutečném vrahovi původního zločinu. Aneb proč to dělat jednoduše, když to jde složitě a s množstvím nepodstatných odboček.

sazamala
15.01.2017 5 z 5

Mě se tahle knížka líbila od začátku do konce.Plno podezřelých a pořád se něco dělo.
Za mě skvělá detektivka,kterou bych doporučila.

Keddie
09.10.2015 2 z 5

Tak tohle jsem nedočetl. Když už podesáté Sabina za někým šla a vyslýchala ho a nic jiného se nedělo, knihu jsem odložil. Pro mne horzná nuda.

Marie F.
19.02.2014 4 z 5

Psát umí, mám ji ráda, ale bohužel pokaždé od konce čekám víc

kika 13
03.02.2013 3 z 5

Hodně dobrá detektivka.Popisuje pocity všech podezřelých s překvapivým koncem.