Příběhy z pohovky: Psychoterapie v komiksu

Příběhy z pohovky: Psychoterapie v komiksu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505298/bmid_pribehy-z-pohovky-4Nt-505298.png 4 35 6

Komiks britské psychoterapeutky slibuje čtenáři přiblížit, jak terapie funguje. Terapeutka Pat, v sandálech obutá milovnice koček, začíná pracovat s ambiciózním advokátem Jamesem, kterého do terapie dovedlo neustálé nutkání strčit si v obchodě jen tak něco bez placení do kapsy. Být advokátem a kleptomanem je trochu trapné... Pat ale rozhodně nezastává mravokárný přístup, a i když se jejich setkávání neobejde bez trapných chvilek ticha a nejistoty, stane se časem její pracovna místem, kde James najde odpovědi na některé své otázky.... celý text

Literatura světová Komiksy Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Coach Fiction , 2010


více info...

Přidat komentář

Lament
03.04.2024 5 z 5

Wow! Mám za sebou 3 roky teorie psychoterapie a jsem 3. rokem ve výcviku, ale doposud jsem si neuměla úplně konkrétně představit, jak všechny ty znalosti a poučky drží pohromadě a stává se z nich proces terapie. Až teď! Navíc je tón komiksu osvěžujícím způsobem neuctivý, což je extrémně zábavné.

dagmar7365
18.01.2024 5 z 5

Výborné čtení! Obdivuji schopnost vymyslet příběh tak, aby se na něm dal ukázat terapeutický přístup, včetně lidské stránky terapeutky, váhání a chyb, a současně i pohled klienta, který řeší určitý svůj problém, a přitom to do sebe všechno krásně zapadlo. Komiksová forma byla taky super.


lencin
16.12.2023 5 z 5

Skvělá knížka!

annastasia.j
29.05.2023 5 z 5

Tohle je tak skvělá knížka! Přesně takto by měly být vytvářeny knihy pro dnešní dobu. Knížku si jistě oblíbí začátečník v oblasti psychoterapie nebo psychologie a zároveň může oslovit i člověka, který nemá zdání, co to psychoterapie vlastně je a chce se třeba jenom dozvědět něco nového. Velice oceňuju propojení praktické ukázky s odbornými odstavci pod komiksovou částí knihy. I kresby jsou super, design obálky úžasný! Tohle se fakt povedlo a moc doporučuju!

katynka78
10.05.2023 4 z 5

Musím říct, že tuto knihu jsem si musela pořídit do vlastní knihovny. Jednak je to proto, že miluju komiksy, jednak proto, že právě tato kniha dokonale spojuje teorii psychologie s řádným příkladem. Tudíž to není žádná suchopádná teorie, které často nerozumíte, ale je to teorie doplněná příběhem jednoho pacienta, který dochází na sezení a na kterém je ona teorie krásně prezentována a uvedena do praxe.
Dost se člověk dozví a pochopí. Doporučuji.

Elsasbooks
05.03.2023 4 z 5

Krátká jednohubka, která ukazuje, že i terapeut je pouze a jen člověk a i on se neustále během své praxe učí novým věcem. Aneb cílem terapie není, aby byl člověk neustále šťastný, to ani není možné, ale aby uměl pojmenovat svoje spouštěče a naleznout správné mechanismy k jejich zvládání a také lépe uměl komunikovat.