Záhada zlatého draka

Záhada zlatého draka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455704/bmid_zahada-zlateho-draka-uqk-455704.jpg 3 12 4

Vyšetřovat vraždu prostitutky uprostřed Slavnosti květů se soudci Ti opravdu nechce. Co má ale dělat, když ke zločinu došlo před zraky jeho První paní? Jeho drahá manželka si tuto skandální vraždu bere osobně, a tak soudci Ti nezbývá než povolat své věrné pobočníky Ma Žonga a Tiao Tchaje a pustit se do vyšetřování, které je zavede mnohem dále, než by se na počátku mohlo zdát. Soudce a jeho pobočníci se dozvědí mnohé z tajů odehrávajících se v komnatách dynastie Tchang i tajemství zájezdních hostinců při Hedvábné stezce.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

L'Enigme du dragon d'or , 2015


více info...

Přidat komentář

Galadwen
17.11.2022 2 z 5

Soudce Ti bez van Gulika je jednoznačně zklamání. Příběh nezajímavý, bez atmosféry, místy psáno tak nějak divně a jakoby nesouvisle, což nevím, zda má na svědomí autor nebo překlad. Nemohu doporučit a jiné díly tohoto pokračování už zkoušet nebudu.

lenkaabooks
21.07.2022 3 z 5

Zřejmě nostalgie mě zavedla ke knihám , které jsem před lety měla v oblibě. V knihovně v novinkách byl Soudce Ti a až doma jsem překvapeně zjistila že pod jiným autorem. Nebylo to špatně napsané, ale příště bych dala přednost původnímu autorovi - Robert van Gulik.


bagel
16.07.2021 4 z 5

Už dlouho jsem si přes ne moc dobré recenze chtěla nějaký díl přečíst a docela dobré. Možná je to i tím, že originální příběhy soudce Ti jsem četla už opravdu moc dávno.

Ulala
17.12.2020 3 z 5

Dle mého názoru jeden z lepších dílů. Pokud by autor šel trochu do hloubky historie, neuspěchal děj a dodal hlavním osobám trochu vážnosti, mohla by to být docela dobrá kniha. Jenže autor se asi naopak snaží vše odlehčit a tím u mně ztrácí hvězdičky při hodnocení.