Sherlock Holmes a Obří krysa ze Sumatry

Sherlock Holmes a Obří krysa ze Sumatry https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35950/sherlock-holmes-a-obri-krysa-ze-sumatry-35950.jpg 4 22 4

Další z nekonečných dobrodružství Sherlocka Holmese nás zavede až do Egypta, Indie a Singapuru, kde se řeší případ brutální vraždy. V tomto bizarním příběhu musel Sherlock Holmes napnout všechny své intelektuální a fyzické síly, využít svého umění taktiky i intuice.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Jota
Originální název:

Sherlock Holmes and the Giant Rat of Sumatra , 1999


více info...

Přidat komentář

konicekbily
29.05.2021 3 z 5

Chtěl jsem zjistit, jak to je s imitací příběhů Sherlocka Holmese. Zda se to tomuto autorovi povedlo a zda se to trochu podobá originálním příběhům slavného detektiva. Moc se mu to nepodobá, originál je lepší, nemusíte tuto knížku číst.

Lessana
04.11.2018 4 z 5

Príjemná detektívka s netradičným zločincom, ktorá by sa mohla trochu "zostrihať" a bolo by to perfektné.


ondrula
31.10.2016 1 z 5

Veliké zklamání. Téma je opravdu nehorázné sci-fi (nechybí ani atomový výbuch) a příběhová linka je tak šílená, že se vymyká zdravému rozumu. Holmes nejdřív jen tak od stolu odhalí, že jisté úmrtí na Sumatře spáchala humanoidní krysa, tak se i s Watsonem seberou, nasednou na kocábku, na které stráví nudným žvaněním asi třetinu knihy, dorazí na druhý konec světa, kde se chvíli nechají šikanovat jakýmisi unylými úředníky a na závěr během kratičké scénky celý problém vyřeší. Mezitím se Watson s kapitánem lodi z nějakých blíže neobjasněných pohnutek vydají do indické džungle, kde od mnichů jakéhosi kultu vymámí mumii jejich fetiše i s artefaktem, který má pro další chod děje mimořádný význam. Navíc z Holmese i Watsona se stanou velicí milovníci žen a zažívají nějaké neuvěřitelné milostné eskapády.

Marika Vanova
05.11.2012 5 z 5

Sherlock Holmes a Dr. Watson opět nezklamali. Napínavý příběh, který se odehrává na souši i na moři, v chrámu i v pronajatém pokoji jedné exotické vdovy. Určitě doporučuji, dobře se čte.

Autorovy knížky

Alan Vanneman
americká
2002  78%Sherlock Holmes a Obří krysa ze Sumatry

Kniha Sherlock Holmes a Obří krysa ze Sumatry je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x