Při práci

Při práci https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408398/bmid_pri-praci-aSY-408398.jpg 5 13 13

Královna portrétní fotografie, Američanka Annie Leibovitz, vypráví svůj profesní životopis, který je zároveň úzce spjatý s jejím osobním životem. Dozvídáme se o jejích rodičích, místech, kde vyrůstala, i o její cestě k fotografickému řemeslu a umění. Procestujeme s ní celý svět, potkáme se s bezpočtem hvězd i hvězdiček, které za svou dlouhou kariéru zvěčnila a s některými z nich se i lidsky sblížila. Na fotografiích zachytila mezi jinými novináře a spisovatele Huntera S. Thompsona, kapelu Rolling Stones, Johna Lennona a Yoko Ono, Demi Mooreovou, Whoopi Goldbergovou a také královnu Alžbětu II. Všem zájemcům o fotografování zodpoví nejčastější otázky týkající se vybavení, osvětlení a postupů a nádavkem přihodí pár dobrých rad, tipů a zkušeností. Knihu korunují reprodukce jejích nejslavnějších snímků v průřezu let.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Obrazové publikace
Vydáno: , Argo
Originální název:

Annie Leibovitz at Work , 2008


více info...

Přidat komentář

MaKolar
14.09.2020 4 z 5

Co více k této knize dodat.... Annie Leibovitz je prostě legendární osobnost ve světě fotografie. Škoda jen těch překlepů a chybných dat. Jinak je kniha krásně zpracována....

MagdaFish
30.03.2020 4 z 5

Krásná a srozumitelná kniha i pro naprostého fotografického laika, jako jsem já. :-) Ale těch překlepů a tiskových chyb. Hlavně v datech. Pokud by taková Nicole Kidman natáčela Eyes Wide Shut v roce 1977, tak je to na žalobu! (Správně je samozřejmě 1997). Atd, atp. Tak renomované nakladatelství jako je Argo, si prostě odfláknuté korektury nemůže dovolit!


otecinternetu
25.12.2019

Samotná kniha je skvělá, vhledy do myšlení fotografky a do její práce. Jenže kdokoliv se trochu věnuje fotografii či se ve fotografii alespoň trochu vyzná, trpí překladatelskými přehmaty nebo rovnou chybami. Například Richard Avedon, legendární ikonický fotograf je v knize často zmiňován, ovšem většinou špatně jako Avendon. Nebo Annie třeba často popisuje, jak při práci používá blesk (anglicky Strobe), který je ovšem tvrdošíjně překládán jako stroboskop (!). 35mm fotoaparát A tak bych mohl pokračovat dlouho. Opravdu škoda, že takto krásně vysázená kniha trpí takovým neduhem. Jsou to možná technikálie, které lidé, neorientující se ve fotografii, vůbec nezaregistrují, jenže u této knihy předpokládám, že ji budou vyhledávat především fotografové.

boticelli
13.12.2019 5 z 5

Těžko se dá komentovat taková hvězda jako je Annie Leibovitz. Prostě otevřít knihu, koukat na úžasné fotografie osobností jako třeba královna Alžběta, Mick Jagger nebo třeba Meryl Streep a z textu se dozvědět plno zajímavostí o vzniku těchto obrazů.

Štítky knihy

fotografování

Autorovy knížky

Annie Leibovitz
americká, 1949
2019  91%Při práci