Prežila som africké peklo

Prežila som africké peklo https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518716/bmid_prezila-som-africke-peklo-649da791ae632.jpg 4 12 6

Alena je mladé dievča, ktoré stále lieta v oblakoch. Jej najväčším snom je ísť do Afriky, miluje tú krajinu a aj všetko, čo je s ňou spojené. Stretne tam Alexa, ktorý ju natoľko opantá, že ju presvedčí, aby s ním zostala. Domov sa vráti zariadiť si nejaké veci a potom sa vráti do Afriky, aby tam začala pracovať a žiť svoj sen. Ani len netuší, čo sa na ňu chystá a že život, ktorý žila doteraz, bol prechádzka ružovou záhradou. Z letiska ju vyzdvihne chlap, ktorý ju vezie do pravého pekla, z ktorého niet úniku. Celá jej pyramída v čo verila, sa rúca a pochybovala, že sa niekedy postaví do pôvodného tvaru. Nájde sa niekto, kto jej pomôže? Alebo umrie sama na tomto Bohom zabudnutom mieste a jej mama sa nikdy nedozvie, čo sa s ňou stalo, lebo ju pochovajú ako prašivého psa kdesi za domom, kde to peklo prežívala na vlastnej koži? Kniha je 18+ a nie je pre slabšie povahy! Príbeh je písaný v spolupráci s jednou ženou, ktorá si niečím podobným prešla, miesta a aj postavy sú vymyslené, ale ten dej je reálny a povedzme si to rovno, práve v tejto chvíli sa niekde tam, možno aj neďaleko od vás, deje niečo podobné.... celý text

Přidat komentář

JanaŠamšová
14.02.2024 5 z 5

"Náš život je na 10% to,
čo sa nám udeje.
A na 90% to, ako sa k tomu postavíme."

Příběhy z Afriky, která mě ze všech kontinentů fascinuje nejvíce, mě nepřestanou bavit a udivovat. Pro mnohé místo exotických dovolených, pro někoho místa, kam by se nikdy nevydal a pro někoho střet s kulturou, z niž pochopí, jak dobře se máme a jak se v Evropě většina mužů chová k ženám. Máme tady svá práva, možnosti a žijeme si zde v blahobytu.
Příběh, který je inspirovaný skutečnými událostmi, mě dostal svou surovostí. Tohle vážně nikdo nechce zažít, proto oprávněně nese obálka upozornění +18. Dejte to přečíst kamarádkám, dcerám, kolegyním, až se budou chystat na dovolenou do zemí, kde jednoduše můžou přijít o svobodu a nebo ztratit hlavu a zamilovat se.

Jurajovamaka
12.01.2024 5 z 5

Koľko už bolo takých príbehov, keď sa dievča zo Slovenska zaľúbi do muža tmavej pleti a pre svoju lásku dokáže obetovať naozaj VŠETKO ...
Často si mladé dievčatá a ženy neuvedomujú, že v týchto krajinách je iná kultúra, iné zvyky, že žena, tu neznamená NIČ...
Kniha africké peklo nám prináša príbeh o mladej vysokoškoláčke, ktorá si túži splniť svoj dievčenský sen navštíviť Afriku. Berie so sebou svoju najlepšiu kamarátku. A ako to už býva, zoznámia sa s mužmi, ktorí im dvoria...Alena sa zamiluje do Alexa...a ten ju prehovorí na život v Afrike ..
A čo neurobí mladé zamilované dievča pre lásku?
Z dovolenky sa obidve vrátia na Slovensko a Alena sa túži vrátiť späť do Afriky...Afrika, moja LÁSKA .. Lenže na letisku je unesená a uväznená v dome, kde ju nútia proti jej vôli predávať svoje telo...Ak nespolupracuje, je týraná, nedajú jej jesť, piť...Sú na nej páchané tie najohavnejšie zverstvá a to len preto, že sa ako jedna z mnohých ZAMILOVALA ...
Ako sa celý africký príbeh nakoniec skončí? Vyhrá spravodlivosť? Bude Alena zachránená? A čo sa stalo s jej láskou pre ktorú sa to vlastne celé začalo?
Začítajte sa...
Kniha Vás drží v napätí od začiatku po koniec...


Jidu
05.01.2024 5 z 5

Tohle bylo opravdu peklo. Kdo četl Utrpení těla, tak tohle je napodobenina první povídky, akorát podle skutečné události.

Krásný sen, úžasné dobrodružství...jen se bohužel extrémně zvrtne. Nedávno jsem dokoukala mini seriál Extraktoři a tohle je něco podobného, jen pro Alenu horšího, jelikož jí opravdu ublíží tak, jak nejvíce jde.

Důvěra ve špatné lidi, zoufalství, touha po vysvobození v podobě smrti, ale i naděje a boj, to vše v knize najdete.

Vůbec nevadilo, že byla v sk. Po chvíli jsem si zvykla a příběhu to absolutně nepřekáželo.

Buďme opatrní na to, kam se vydáváme, a jak se tam vydáváme, v jaké společnosti. I ta nejmalebnější krajina může skýtat velké riziko a nebezpečí, na které Alena doplatila. Úplně mě mrazí.

18+ je na obálce zcela oprávněně, je zde spousta násilí, týraní, mučení.. slabým povahám by to neudělalo to dobře.

Nicméně za sebe knihu doporučuji, jako takové upozornění a varování. Příběh je napsaný autenticky, bez příkras, krutou realitou.

Ctenar1202
28.10.2023 5 z 5

Na obálce je 18+ a rozhodně to má svůj důvod. Příběh v knížce je totiž místy opravdu brutální a citlivým čtenářům ho nedoporučuji číst.

Alena je mladá vysokoškolačka, která si chce splnit svůj sen a podívat se do Afriky. Naláká i svoji kamarádku a odjedou na dva týdny na dovolenou. Je to splněný sen a užívají si tyto dny plnými doušky. Jak to tak bývá, seznámí se s dvěma muži, kteří se jim dvoří a jsou galantnost sama. Obě to berou jako takový dovolenkový románek. Až na Alenu...jí totiž Alex vyzná lásku a přesvědčí ji, aby se do Afriky vrátila a žila tam s ním...Alena se tedy po návratu na Slovensko rozhodne, že svůj život radikálně změní a vrátí se za Alexem, najde si práci a bude žít svůj africký sen. Že ji lidé varovali?Však co by se jí po boku Alexe mohlo stát...

A tak odlétá zpátky do Afriky, ale s Alexem se již nesetká...je unesena a uvězněna v domě, kam chodí muži, když se potřebují vyřádit na ženách. To co Alena prožívala rozhodně psát nebudu, protože se divím, že přežila. Následky si stoprocentně nese dodnes....

Ač byla zcela na dně, dokázala sebrat sílu a pokusit se s pomocí jednoho muže utéct. Opravdu se dokázala Alena dostat ze spárů afrického pekla?

PosPol
15.10.2023 4 z 5

"Na tváři jsem pocítila první úder, v hlavě mi hučelo a cítila jsem, jak pomalu omdlévám. Probral mě až pohyb, kdy mě převrátil na břicho. Připravovala jsem se na to, že mě přetáhne jako prašivého psa, ale to co přišlo, mě srazilo ještě více na kolena. Svůj obrovský úd strčil do mého konečníku a já jsem od bolesti vykřikla, což ho povzbudilo k dalšímu přírazu. Bolest mi procházela celým konečníkem a já jsem věděla, že mi ho minimálně natrhl."



Tahle kniha rozhodně není pro slabší povahy! Ukázka výše je jen slabým odvarem toho, co vás v knize čeká.... Snem Aleny je podívat se do Afriky. Letí tam s kamarádkou a náležitě si užívá pozornosti jako bílá, štíhlá blondýnka. Často se chová neopatrně a jejím cílem je sbalit černocha, aby si potvrdila, jestli mají opravdu tak obří ptáky. Ano, Alena je poměrně lehkomyslná.



V Africe se potká s Alexem, nasadí si růžové brýličky a slíbí mu, že se vrátí. Na Slovensku si jen vyřídí potřebné věci, podepíše smlouvu v agentuře na práci a odletí do Afriky. Zde ji vyzvedne cizí muž, ke kterému nastoupí a.... a Alena zjistí, co to vlastně je opravdové peklo na Zemi.



Hodně silné dílko, psané na základě reálné zkušenosti jedné ženy, o to více je kniha znepokojivá a její čtení budí odpor, hrůzu, ale i lítost, zoufalství a beznaděj. Nechci spoilerovat, takže si knihu musíte přečíst, abyste věděli, co se Aleně přihodilo. Bohužel není jediná a věřím, že jen v tento okamžik se něco podobného děje tisícovkám žen, ale i dětí a mužům na celém světě. O to více knihu doporučuji k přečtení.



"Střídali se na mně jako na nějaké žíněnce a mým tělem otřásaly další rány. Místy jsem upadala do bezvědomí byla jsem za to ráda, protože jsem aspoň na chvíli necítila bolest."



Kniha je zatím pouze ve slovenštině, ukázky jsem si přeložila aby se mi lépe psaly. Vůbec mi to ale při čtení nevadilo. Hodnotím 4/5, občas jsem totiž bojovala s Aleninou neskutečnou naivitou a chozením v ústrety nebezpečným situacím. Děkuji nakladatelství Naše vojsko za poskytnutí knihy.

Majka1979
08.10.2023 5 z 5

Opäť jeden z tých silných a nezabudnuteľných príbehov.
Príbeh Aleny, ktorá túži spoznať Afriku a tak sa tam vyberie so svojou kamarátkou na dovolenku.
Osudové stretnutie ju presvedčí, že Afrika je miesto, kam sa chce vrátiť. A hoci ju všetci presviedčajú o opaku, ona si postaví hlavu a rozhodne sa cestovať. Po príchode do Afriky sa začína to pravé peklo. Jej dni sú ako tá najhoršia nočná mora. Nechce žiť, ak má takto žiť, tak to môže radšej umrieť.
Čo všetko sa jej stalo? Ako sa tam dostala? Prečo jej nikto nepomáha? A ako je možné, že to ona, slabé dievča zo Slovenska všetko prežije?
Kto jej pomôže? Dostane sa domov? Vyrieši sa záhada toho, prečo jej cesta dopadla tak ako dopadla?
Kniha má len jednu jedinú chybu ten záver. To snáď takto ani nemôže skončiť.
Ale inak wau, úžasný príbeh, ak máte takéto príbehy radi a nebojíte sa čítať niečo, čo je niekde bežná realita a u nás protizákonné, tak určite siahnite po tejto knihe. V nej si človek uvedomí aj to, kde začínajú a končia hranice ľudskosti.

Autorovy další knížky

2016  69%V zajatí vášne
2017  70%V zajatí strachu
2023  82%Prežila som africké peklo
2015  74%Bezmocná
2016  60%Jedného dňa možno

Kniha Prežila som africké peklo je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce42x
Chystám se číst23x
Chci si koupit8x