Přestaň se bát

Přestaň se bát https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19415/bmid_prestan-se-bat-STJ-19415.jpg 3 43 9

Učení dona Miguela Ruize, jak je zaznamenala Mary Carroll. Nelson Don Miguel Ruiz, praktický lékař a chirurg, který je také nagual (člověk se schopností vést druhé k duchovnímu životu), vás zasvětí do toltécké cesty ke svobodě a radosti. Jeho moudrost vychází z vize Teotihuacánu, „místa, kde se lidé stávají bohy“.

Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Beyond Fear


více info...

Přidat komentář

Lufiik
10.02.2023 1 z 5

Ezo kniha, od které jsem upřímně očekávala víc. Četla jsem lepší knihy s tímto zaměřením, co se týká osvícení a pochopení celé podstaty bytí apod. Z Ruize čerpá i samotný Jaroslav Dušek, který je mi inspirací. Proto aspoň jsem pochopila od koho se učí. Jelikož jsem knihu měla zapůjčenou, ve své knihovně bych si ji určitě nenechala. Pro mě byla kniha spíše připomínkou toho co už vím. Místy to pro mě byla "španělština" a význam slov jsem absolutně nechápala.

vanchovi
04.10.2021 odpad!

4 dohody som prečítal, tie boli super. Toto bolo podľa názvu zaujímavé, ale obsahovo strašné.


Metroušek
09.05.2020 odpad!

Obávám se, že toto není žádné prastaré učení z doby údajného "třetího slunce", ale pouhopouhý novodobý, plytký, dobře zpeněžitelný produkt New Age, který se dá, až na výjimky, označit jako jednu z prvních pastiček na duchovní hledače, bez ohledu na hodnocení 4,9 z 5 hvězdiček na Amazonu. Vzhledem k tomu, že tomu autorka sama věří, se zřejmě z této pastičky sama nikdy nevymanila. New Age bychom měli přiznat čestnou úlohu popularizátora duchovních věcí, ale nenapadá mě jediný (sic!) příklad, který bych mohl uvést jako čestnou duchovní konkurenci tradičních učení. Chápu, že mnozí čtenáři to tak chtějí, a také to tak dostanou, ale instantní osvícení a instantní duchovní pokrok jsou opravdu jenom podvod a šidítko, jak snad potvrdí každý, kdo si to na té cestě kus odpracoval. S autorkou souhlasím snad jen s kritikou náboženství strachu (tedy těch zrozených v pouštích a oázách Blízkého Východu). Ale nač si vymýšlet toltécká falza, když máme po ruce tisíciletá, prověřená, moudrá učení starých Indů (jóga, védy, hinduismus, buddhismus) a Číňanů (taoismus)?! Tam je vše, oč se tak lopotně a neefektivně snaží New Age vařením svého spirituálního dortu jak od pejska a kočičky, vše, co si vyznavači tří hlavních náboženství strachu nedovedou až na výjimky (někteří poustevníci, svatí, kněží, mniši, jeptišky, súfí i laičtí hledači) ani představit. Jenom to není instantní (kromě šizených výrobků duchovních padouchů), ale poctivé a přírodní. A stejně jako se dneska dělá špatně mnohým lidem ze syrového ovoce a zeleniny, tak se mnohým hledačům dělá špatně z tisíciletou praxí ověřené, poctivé, přírodní, nutričně výživné, povznášející duchovní stravy.

Pawlisman
22.10.2019 1 z 5

Za mě průšvih, nezvládnuté téma, nečtivé, kniha nedává to co slibuje.. palec dolu, rychle jsem skončil.

NeoUniversum
23.11.2016 4 z 5

Kniha se nečte úplně dobře, ale dá člověku celkem dost informací, přesto pro někoho mohou být některé pasáže a mytologie zcela nepochopitelné. Člověk musí mít obrovsky otevřenou mysl, aby vstřebal to, co je v řádcích uvedeno. Přesto knihu hodnotím zcela kladně. Dokonce se ukrývá i v mé knihovně :).

Doporučil bych lidem, kteří už mají zkušenosti s podobným žánrem a zcela otevřeně se o věci tohoto tématu zabývají. Jako jednorázovou oddechovku lidem, kteří jen prošli okolo bych knihu nedoporučoval.

manka71
10.02.2016 4 z 5

Kniha se mi četla dost špatně. Nenapsal ji Don Miguel Ruiz, ale Marry Carroll Nelson.

klidajs
29.10.2015 odpad!

..se nebojím..

janaban
29.12.2014 5 z 5

Kniha mě nutí stále znovu a znovu přemýšlet o tématech, která bývají opomíjena...

Danafantom
18.09.2013

Místy jsem se ztrácela a nevěděla, jestli správně chápu, o čem je řeč. Indiánská mytologie je pro mě příliš vzdálená, uvažuju v jiných obrazech a souvislostech. Proto knihu nehodnotím.

Štítky knihy

motivační knihy

Autoři knihy

Mary Carroll Nelson
americká, 1929
Don Miguel Ruiz (p)
mexická, 1952

Kniha Přestaň se bát je v

Právě čtených1x
Přečtených73x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce54x
Chystám se číst44x
Chci si koupit9x