Přes moře

Přes moře https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272396/mid_pres-more-uWt-272396.jpg 4 26 7

Přední německý reportér Wolfgang Bauer a jeho český kamarád a respektovaný reportážní fotograf Stanislav Krupař se jako první novináři vydali na cestu se syrskými uprchlíky z Egypta do Evropy. Poutavé a dramatické vyprávění popisuje cestu obyčejných lidí, které válka dostala do mezních životních situací. Reportážní opus líčí chování převaděčských gangů, nelítostnost byrokratických a represivních aparátů vůči uprchlíkům, ale také lidskost těch, co jim na cestě pomáhali. České vydání v Německu velice úspěšné knihy přináší i aktualizované osudy hlavních hrdinů.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Grada
Originální název:

Über das Meer: Mit Syrern auf der Flucht nach Europa , 2014


více info...

Přidat komentář

Zakya
18.11.2020 2 z 5

(SPOILER) Pro mě teda zklamání. V anotaci je napsáno, že se reportéři vydávají z Egypta do Evropy, přitom ale ostatní uprchlíky opouští při prvním problému, což je dříve než v polovině knihy. Zbytek knihy už je jen převyprávěním. Ke konci knihy ze sebe pouze udělají hrdiny, když uprchlíkům pomohlou až v "bezpečí" v Evropě :(

Tereza.K91
07.01.2018 5 z 5

Velmi zajímavá a poutavá kniha. Mám z ní mnoho pocitů co se týče lidí co se snaží uprchnout z vlastních domovů. Jsou to odvážlivci. Určitě každý člověk má právo na lepší život. Knihu doporučuji všem. A také další knihu od autora.


VladkaBU
07.08.2017 4 z 5

... my vidíme uprchlickou krizi pouze z jedné strany. Poprvé jsem díky této knize poznala, do jakých rizik se uprchlíci pouštějí, kolik zklamání zažívají. Je třeba si uvědomit, jak silný je to pocit a jak je ta naděje veliká, když se dokáží přenést přes nespolehlivé převaděče, marnost vynaložených peněz. A ta touha, jež je žene za lepším životem.

Kadibut
26.12.2016 4 z 5

Je na velkou zamyšlenou, proč tak obrovské množství lidí učiní za tak obrovské peníze, takto nejistou a riskantní výpravu. Tuhle reportáž by si určitě mělo přečíst co nejvíce lidí.

Spoiler: Asi nejsilnější pasáž pro mně byla na rozbouřeném moři, kdy jsou uprchlíci donuceni přelézt z drahé kovové lodi na přeplněnou, dřevěnou loď, aby ta drahá nebyla po vplutí do italských vod zkonfiskována italskou námořní stráží.

Darkry
08.07.2016 5 z 5

Oceňuji především odvahu obou reportérů. Je velice poučné a zajímavé nahlédnout na cestu uprchlíků z druhé strany a především si uvědomit, že celá kniha vznikala ještě před tím, než evropská média začala prezentovat uprchlickou krizi jako největší problém dneška.

Kalip
20.02.2016 4 z 5

Škoda, že fotografie, které tvoří podstatnou část knihy, jsou otištěné přes dvě stránky, takže část ve vlepeném hřbetu se nedá pořádně prohlédnout.
Po přečtení zůstává mnoho otázek či témat k přemýšlení. Doporučuji.

MartinaPri
12.01.2016 5 z 5

Výborná kniha, která rozebírá uprchlickou problematiku z druhé strany. Četla jsem jako prvni článek v Reportérovi, poté jsem viděla rozhovor v dvtv se stanislavem Krupařem. Velká poklona, obdivuji odvahu. Kniha je poutavá a hezky psaná. Všem doporučuji :)

Štítky knihy

Egypt reportáže Sýrie uprchlíci

Autorovy další knížky

Wolfgang Bauer
německá, 1970
2016  88%Ukradené dívky
2015  77%Přes moře

Kniha Přes moře je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce21x
Chystám se číst18x
Chci si koupit6x